museoauton osakasko?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja moottori-hannu, 9.4.2016.

  1. moottori-hannu

    moottori-hannu 3rd gear

    Lasku op pohjola groupista , museoauton suppea osakasko, jossa omavastuu 150;- joka on kuulemma aina sama ja hintaa vuodeksi 170;- liikennevakuutuksen lisäksi. Tuntuu kovahkolta toi maksu osakaskosta johon liikennekäytöstä poisto ei vaikuta, kokemuksia!?
     
  2. freetime-cruiser

    freetime-cruiser Double Gearhead

    Jos siihen sisältyy hinausturva niin mielestäni tuo on ihan kohtuullinen.
    Oma käyttökalusto on ollut sellasta 10-15v vanhaa ja niissä osakasko on pyörinyt siinä satasen yläpuolella, museoautot on kuitenkin vähintään sen 30v vanhoja niin vakuutusyhtiön riski kasvaa...
     
  3. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Mutta toisaalta kun museoautolla ei saisi ajaa kuin sen 30 päivää...
     
  4. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Niin ajopäiviin nähden kova. Toisaalta auttaa jos säilytyspaikassa/pihassa sattuu jotain. Jos esim huhtikuusta syyskuuhun auto vaikka pihassa ja termiitit käy kylässä?

    Museoauton arvokin on poikkeuksetta vähintään 2000€ luokkaa melkein millä vaan kikkareella niin menetys on jonkinlainen jos käy jotain. Puhumattakaan kymppitonneista.
     
  5. eilhik

    eilhik Double Gearhead

    Nyt rupesi kiinnostamaan mikä yhtiö tarjoaa tuon hinauspalvelun osakaskon mukana museokatsatettuihin ?
    If,ssä sen 120€ mutta hinauspalvelua ei saa :(
    Kulkuneuvo kuitenkin varastoitu lukittuun ja vartioituun (vartiointiliike/kameravalvonta) autotalliin muun ajan kuin mitä ajetaan
     
    Muokattu: 9.4.2016
  6. Rockmaple

    Rockmaple Gearhead

    Mulla on vakuutukset Tapiolassa ja on yksi museoautokin. Tapiolasta museoautolle ei saa kaskoa ennen kuin auton arvo on määritelty vakuutusyhtiön kanssa. En oo saanut aikaiseksi vakuutuksen tekoa, mutta vuoden 2014 hinnasto on pöytälaatikossa ja sen mukaan 170 € vuosimaksulla saa täyskaskon noin 17 000 € ritsaan ja osakaskon noin 70 000 €:n autoon. Hinauksesta ei ole mainintaa, joten ei varmaankaan kuulu hintaan
     
  7. three hundred

    three hundred Gearhead

    Museoautolle voi myös sattua vahinko vaikka sillä ei ajeta...... Ja vakuutus voimassa koko vuoden...
     
  8. patuska

    patuska 1st gear

    Moni tota Autoliiton plusjäsenyyytä kehunut, joten pitihän se itsekkin ottaa.. Ei ole kallis kun kuitenkin henkilökohtainen "vakuutus", olikohan satasen pintaan vuos normi plusjäsen ja samassa taloudessa asuvat 25€ vuos.. Eli sama millä autolla liikenteessä, niin saa 24/7 esim hinausapua, taxin, hotellin, polttoainetta ym..
     
    Muokattu: 13.4.2016
  9. Marklin

    Marklin Double Gearhead

  10. three hundred

    three hundred Gearhead

    Mullakin laaja kasko tossa ja siihen kuuluu hinuri, ja normisto se kattaa lähimpään korjaamoon mutta sain sovittua sen että osaavaan korjaamoon joka osaa noille vanhoille autoille jotain tehtyä.. Ja lähitapiola ja lunastus hinta 25,000€
     
  11. MH

    MH 3rd gear

    No on kyllä kova hinta osakaskosta. Siis 170€ x 12 =yli 2tonnii vuodessa, jos auto olisi koko vuoden liikenteessä?? Onko tuollaista edes olemassa museoajoneuvoille?
     
  12. MH

    MH 3rd gear

    Tarkoitin siis tuota hintaa verrattuna koko vuoden liikenteessä olevalle ajoneuvolle.
     
  13. Rantala

    Rantala 3rd gear

    Siinä taas yksi sekopää, mutta kommentoida pitää, vaikka ajatus ei tästä maailmasta.
     
  14. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Museoajoneuvon liikennevakuutus on n. 1/12 normaalista, mutta siitä korvattavaakaan ei helposti synny kun auto ei ole liikenteessä, toisin kuin osakaskosta korvattavaa saattaa syntyä, esim palo. Paljonkos normaali osakasko maksaa per v jos auto on poistettu liikennekäytöstä? Siihenhän tuota loppua 11 kuukautta pitäisi verrata.
     
  15. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Meikäläisellä yhdessä amerikkalaisessa harrasteautossa osakasko nolla bonuksilla 254€/vuosi. Siinä on täydet bonukset eli noin 95€/vuosi. (hirvi,palo,varkaus,ilkivalta,oik.turva). Auto ei ole kylläkään museoauto.
     
  16. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    245 e/v liikennekäytöstä poistettuna?
     
  17. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Just otin Pohjolasta museokaskon, osakaskoa ei kannattanut edes harkita, kun olikohan kympin tai vitosen vähemmän. Nyt siis 175€ vuosi, sisältäen autopalvelun (arvo autolle heitetty n.18000).
     
  18. Bighouse

    Bighouse 3rd gear

    Ei vaan 95€/vuosi kun on bonukset. Liikenteestä poisto ei vaikuta osakaskon hintaan mitenkään, kun kerran pidän läpi vuoden tuon osakasko turvan päällä. (palo,ilkivalta,varkaus on mielestäni hyvä, vaikka auto onkin lukitussa tilassa säilössä talven.) Hinausvakuutusta ei edes saanut. Täytyy sitten itse järjestellä hinaus jos meno hyytyy.:( Omavastuu 200€ noissa muissa.
     
  19. Make500

    Make500 Gearhead

    Meillä museovallussa kasko, johon sisältyi hinauspalvelu ainakin vielä kun vakuutukset oli Tapiolassa. Nyt on vakuutukset tällä hetkellä Pohjolassa. Täytyykin tarkistella noita vakuutusehtoja. Kasko jotain 100 € luokkaa / vuosi. Multa on ainakin pyydetty autoistani aina niiden arvo, jonka mukaan vakuutetaan. Novaan kasko jotain 200€ / vuosi. Näissä täydet bonukset.
    Hinausvakuutus oli kyllä joskus ihan mukava kun vaimo ajellessaan kotiin päin, soitteli jarrujen hävinneen. Omavastuu oli 0 €.
    Mulle sanoi silloin joskus Tapiolan asiamies että hinaus aina kotiin ja mahdollisessa kolaritapauksessa kuulemma itse tehdään tuo korjauskustannusarvio.
     
  20. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Niinno arvelin että vastasit kysymykseeni kun lainasit veistiänikin.
     

Kerro tästä muillekin!