Muskeliautot, mitä ne ovat

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Mobilismi', aloittaja kaarne, 21.5.2017.

  1. ata

    ata Gearhead

    Ei ne perusversiot olekaan. Tavallinen Chevelle ei ole muskeliauto, vain Chevelle SS on. Esim mun oma Pontiac Tempest 350-koneella tai vastaava Le Mans ei ole muskeliauto, kuutoskoneinen ei senkään vertaa, mutta samankoppainen GTO on. SS- ja GTO-kloonit ovat taas sitten jotain muskeliautowannabeitä, nykypäivänä kun niitä klooneja ja tribuutteja on varmaan enemmän kuin aitoja.

    En minä ole se asiantuntija edes, joiltakin amerikkalaisilta sivustoilta ja kirjoista noita on tankattu.

    Toisaalta mitäpä väliä sillä on, nuo nyt ovat vain tuollaisia nimityksiä.
     
  2. hartsa69

    hartsa69 Double Gearhead

    Srt-10 Ramissa ei ole turboa, taisi joku kysellä tuolla aiemmin, siinä on Viperin kymppi. Kyllähän se sen tiesi, kunhan haluaa jauhaa..
    Voihan tämäkin olla muskeli, vai liekö enemmän sleeper
    [​IMG]
     
  3. ata

    ata Gearhead

    hantta tykkää tästä.
  4. mpg55

    mpg55 2nd gear

    Heh, tuon mukaan Ford Mustang, Faikku, Torino ja Galaxie on kaikki muskeliautoja kun vaan konehuoneesta löytyy niitä muskeleita. Galaxie on full size muscle jos vaan 390 tai isompi. Minustakin 428 Galaxie on muskeliauto!
     
  5. ata

    ata Gearhead

    Wikipediassa on vähän laajempi ja vähemmän tiukka näkemys aiheesta.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Muscle_car

    Mikä on sitten muskeliauto ja mikä on vaikka grand touring-auto, siitä jälkimmäisestä vasta saa sopan syttymäänkin, jopa bannaukset urheilu- ja gt-autojen tapahtumiin... mikä vaikuttaa asiaan enemmän, auton nimi, mallin historia, valmistaja vaiko ihan vain se auto ja sen tekniset ratkaisut. Mun toista omaa autoa (2004 GTO) pidetään muskeliautona, vaikka sitä voisi pitää myös gt-autona. Tavallaan se on molempia, ei ne välttämättä ole toisiaan pois sulkevia määritelmiä, kun kyseisessä autossa ajo-ominaisuudetkin riittävät aika suurillekin nopeuksille.
     
  6. hantta

    hantta Double Gearhead

    Justiinsa oli vääntö, mikä on jenkkiauto, nyt alkanee sama taisto. Ehdottaisin, että kun jenkit ovat määritelmät tehneet, pidettäneen niitä faktoina, myös Suomessa :)
     
  7. kaarne

    kaarne Gearhead

    Näin useimmat harrastajat ajattelevat mutta Oldsmobile 88 Rocket vm. 1949 oli perheauto ja sen sanotaan olleen ensimmäinen muskeliauto.
     
  8. kaarne

    kaarne Gearhead


    Itsekin ajattelen niin että muskeliautot ovat amerikkalaisia mutta tehdäänhän euroopassa ja aasiassa tehoversioita eri automalleista.
     
  9. kaarne

    kaarne Gearhead


    "According to the June 1967 issue of Road Test magazine, a "muscle car" is exactly what the name implies. It is a product of the American car industry adhering to the hot rodder's philosophy of taking a small car and putting a BIG engine in it"

    "I distinctly remember back in the late 60's as a kid, my Dad referring to cars like the GTO and others as Muscle Cars."

    "Germaine to the 'musclecar' term, I was intrigued by a CAR LIFE review of the first Ford GTA - this was in '66, where the author seemed to distinguish between supercar and musclecar - that the Ford might be a musclecar and the GTO a supercar, and that a musclecar was inferior. This is because the GTA was widely received as an enormous letdown. I don't have the volume in front of me, but believe me, I'll be back to here to quote it."


    "Now back to the original question of the birth of the term "Muscle Car." I have found in a 1961 reference to the phrase being used in a negative sense in reference to Tom McCahill's description of a 1962 Thunderbird following a road test. Implying a much common description previously applied to various vehicles.
    "The performance of the T-Bird Road remained largely unchanged since 1961. The standard engine of 390 cubic inch V8 with 300hp gave the Thunderbird enough speed for a typical buyer of the T-Bird, though not a Muscle Car."
    With that said, I'll stand on my comment about the phrase being used to describe the 1949 Oldsmobile as being the first Muscle Car long before the 1960s.
    Do you have that issue at hand? Can you scan the article? I would be most obliged! This is a very important evidence."

    [​IMG]

    (Popular Science September 1965)
     
  10. hantta

    hantta Double Gearhead

    Vanhana venealan hörhönä tulee aina mieleen nimike muskelivene, johon jotkut maalikot sekoittivat kaikki jenkkiveneet alkaen Baylinereistä euroopassa koottuihin wellcrafteihin, mutta kuten vanha kettu venealalla, Peter Westerlund sanoi, että oikean muskeliveneen tunnistaa siitä, että sen uimataso on 10 senttiä veden pinnan alapuolella,- no, eihän kaikissa muskeliveneissä ole uimatasoa..Hyvä vertaus kuitenkin :)
     
    rb tykkää tästä.
  11. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Yamarin 50hp oli joittenkin mielestä muskelivene kun kaarrettiin kerran yhdellä silleen miami vice tyylisesti urku auki 180 astetta.

    Triple se kuitenkin oli, 3 pyttyä ja kaks tahtia.:poff:
     
    hantta tykkää tästä.
  12. kaarne

    kaarne Gearhead

    Riippuu koneen tehosta.

    Kun soutoveneeseen asennetaan 20 hv perämoottori on se sen jälkeen melkoinen ohjus.
     
  13. kaarne

    kaarne Gearhead

    Kesällä olisi kiva ajaa Cudalla jos säät sallivat.

    [​IMG]

    (Plymouth Cuda vm. 1971 with Hemi engine)
     
    Muokattu: 22.5.2017
  14. Peeaa

    Peeaa Gearhead

    -71 on kuvan Cuda.
     
  15. kaarne

    kaarne Gearhead

    Kirjoitusvirhe korjattu.
     
  16. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Riippuu vähän.

    Toiset veneet on sellasia että ei kulje vaikka millasen koneen pistäis. Onko kyse runkonopeudesta vai mistä, en tiiä.

    Soutuveneistä esim. Tasapohjasella veneellä tuntu pääsevän nopeempaa mitä sellasella V mallisella.
     
  17. pantera

    pantera Double Gearhead

    Tässä vaan tupla mutt nelitahtinen..
     
  18. rb

    rb Double Gearhead

    Ei kai JUDGE:sta ole mitään epäselvää.

    Sehän on ihan eliittiä...
     
    Peeaa tykkää tästä.
  19. kaarne

    kaarne Gearhead

    Muokattu: 26.5.2017
  20. urho3

    urho3 Gearhead

Kerro tästä muillekin!