Musta kilpi suorasta pellistä? Kun ei taidot riitä tehdä...

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Hd-hippi, 9.7.2007.

  1. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Täytyy rehellisesti sanoa etä loppuu taidot kesken tehdä "aidon" näköinen musta pohjainen rekisterikilpi.
    Älkää sanoko että tilaa akesta. Yritin mut kun ei jonkun momentin pykälän perusteella voi antaa ja tästä keskustelin juuri yhtenä päivänä aken lakimiehen Karppisen kanssa ja "virallinen" tie on pois suljettu.

    Eli kuka peltivelho naputtelisi uskottavan näköisen rekisterikilven mulle motskariin?

    Maksan varmasti riittävän korvauksen moisesta vaivannäöstä.

    Yv:tä vaan peliin, niin soitan.
     
  2. Fargo

    Fargo Gearhead

    Muistelisin että vanhoissa prätkissä oli mustat kilvet sellaiset että kirjaimet oli ohuemmat kuin autoissa?

    Ja joskus kauan sitten kävi ilmi että se kone millä niitä Sörkan vankilassa prässäiltiin on romutettu.
     
  3. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Totta joka sana, ohuemmat ne on kuin auton kilvissä...
     
  4. kime2

    kime2 Gearhead

    Täytyis ensin valmistaa nuo kirjaimet ja numerot mitkä siihen kilppeen haluat ja se reunus/vahvistus pokkaus mikä muistaakseni tuossa vanhassa kilvessäkin on?

    Tuohon on kyllä varmasti montakin tapaa tehdä ja yx vois olla jos johonkin kovaan puuhun tai alumiiniin kaivertais ensin ne kirjaimet ja numerot ja sitten hakkais ne siihen sopivan meistin avulla,tuon kilven ei varmastikaan tarvis olla ihan niin paksua kuin nuo vanhat kilvet on olleet?
     
  5. BRC1

    BRC1 Gearhead

    Täydet pisteet oikeasta asenteesta!! Kerran täällä vaan eletään ja turhasta pykälien tuijottamisesta ei koskaan kukaan tule taputtamaan olalle. Toivottavasti saat apuja joltain peltiässältä.
     
  6. Fargo

    Fargo Gearhead

    Mulla saattaa olla jossain ikivanhat skootterin kilvet, oikein 2 kpl. Jos löydän ne niin saisikohan ne käyttöön?
     
  7. DX

    DX Double Gearhead

    Hmm, jos kaiverruttais jossain kylttifirmassa uros- ja naaraspuolisen kilpimuotin muovista, sitten alumiinipelti väliin ja prässissä painais sen.

    Luulis ohuehkolla alumiinilla onnistuvan, se on sitten eri asia mitä kylttipulju ottaa, kaikenko minkä irti saa?, kaiverretut nimikyltit on kyllä aika halpoja.
     
  8. MASI9

    MASI9 Gearhead

    No, mitä jos tekis niin, että maalaat vaan oikeiten kilpien päälle? Eli vaihdat vaan värit toisinpäin. :eek:
     
  9. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Mitäs jos etsit jostain vanhat sellaiset suorat kilvet? Sitten toimistolle kysymään, onko tunnus vapaa? Jos on tilaat sellaiset autoosi mustina. Ruuvaat sitten kiinni ne peltiset, ja annat prässiin katsurille ne uudet.

    (Tai sitten hankit vastaavat vanhat kilvet pohjiksi, Tilaat konttorilta auton omalla tunnuksella mustat uudet kilvet, ja maalaat/ maalautat niistä "pohjista " yhtä vakuuttavat. Ja annat katsastajalle prässiin ne uudet, jos katsastaja ne vanhat kelpuuttaa.) Tämä kai aikalailla laiton vaihtoehto? Tosin monissa muissa EU-maissa kilvet ostetaan valtuutetuista varaosaliikkeistä. Otetta vastaan. Toisissa ne ovat muovia, toisissa peltiä.. Ja ne tehdään aihioista takahuoneessa. Muualla EU:ssa tärkein huoli on, että autossa on yhdet kilvet ja ne täyttävät säännöt (lue> mitat, värit, heijastuksen yms. Ja toki ovat se mitä otteessa lukee. Uusia ei sielläkään saa teettyä muuten kuin poliisille jätetyn rikosilmoituksen kopio mukana. Mutta oli se jännä ajatus, että toisissa EU.maissa asuessa naapurin autotarvikeliike sai hankittua/ tehtyä/ teettyä kilvet.. ). Katsatuskonttorit eivät monessa muussa EU-maassa kilpiä jaa..

    Mulle kysyttäessä kuinka toimia, kun minun omistamassani mustakilpisessä, aikoinaan kilvistä tippuneessä on ne orgiskilvet vielä paikallaan, konttorilla asiallisesti eräs inssi neuvoi tilaamaan ne uudet samalla vapaalla tunnuksella olevat mustina. Sitten ne uudet mustat pistävät konttorilla peltikeräykseen, ja vanhat jäävät autoon.

    Siis tuo oli inssin vapaaehtoista maalaisjärjenkäyttöä. Lain mukaan niitä vanhoja ei saisi edes olla olemassa, ja ne uudet pitäisi ruuvata kiinni. Maalaisjärki ja ymmärrys, että noita vanhoja plootukilpiä ei enää tehdä , ilmeisesti kannusti tuohon inssiltä vapaaehtoiseen tulkintaan. Tosiasiassa niissä uusissakaan mustissa ei heijastinta, joten ei edes liikenneturvallisuuten voi vedota, jos ne vanhat ovat kunnossa. Kiitos inssille!

    Ideana tuntui olevan se järkevä ajatus, että autoon on olemassa vain yhdet kilvet, ei siis kahdet, ne viralliset ja ne epäviralliset samoilla tunnuksilla? Siksi inssi vaati ne uudet tuhottaviksi (siis kai ne vanhat pitäisi varsinaisesti tuhota, mutta jos ne ovat kunnossa, niin ei kai ole eroa kummat tuhotaan. Museaaliset syyt , jotka kaikki me ymmärrämme puoltavat plootukilpien säilyttämistä! Alumiinikopioita saa yhä.) Kiva että järkeä käytetään! Pitäisi vielä AKE:lle saada lomakkeisiin ruksi, että vanhat kilvet löytyvät, niin vaikka kilpimaksu pitäisikin maksaa, niin vangit eivät joutuisi latomaan kaksoiskappaleita olemassa olevista automaattisissa rekisteristä poistoissa "pois tippuneista" vanhoista kilvistä, jotka paalataan ennen koskaan autoon ruuvaamista. Se on turhaa työtä kaikille.

    Kuopiossa eräs aikana (90-liku) , jolloin mustiakilpiä ei saanut, edes Suomiautoihin poistoissa kilvistä tippuneisiin hommasi mustat kilvet uustuonti B-----sa menemällä "romikselle"/ ostamalla yhä kilvissä olleen mustalyhytkilpisen ? KDZ- lyhyet mustat kilvet. Ja sai vastaavat vapaat valkoiset kontorilta (supliikkia/ suhteita ???).

    Ja ne mustat paikoilleen.. Näin kai se meni. Omistaja jotain tuohon suuntaan vihjaili, kertomatta liikaa yksityiskohtia , joskus 97? 98 minulle?

    Noin siis silloin. Keinot on monet.

    Mutta jos sulla on vanhalla pohajallla olevat oikean tunnuksiset käyttökelpoiset kilvet ja tilaat konttorin kautta uudet samalla tunnuksella olevat mustat. Todennäköistä on että inssi antaa ruuvata ne vanhat peltiset paikoilleen ja tuhoaa ne uudet.

    Mutta ennen tietysti kannattaa asiaa kysyä. Akehan ei tuohon tunne ohjeistusta.. Muuta, kuin että ne vanhat / vastaavat pitää paalata?
     
  10. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    No ei kun nyt pitäis saada moottoripyörään kilpi joka näyttää vanhalta, mutta kun mopo on korkeimman hallinto-oikeuden päätöksellä vuosimallia -94 , niin se on tämä ongelma kun sen ikäiseen prätkään ei mustaa kilpeä tunneta vaikka aken lakimieskin oikein hyvin ymmärsi mitä tarkoitan / haluan.
    Ongelmasta selviäisi sillä että maksaisi 1000€ niin silloin kyllä saisi "oikeanlaisen" kilven...

    Mulla on tossa pihalla tälläkin hetkellä kaksi autoa joissa on ihan aidot mustat kilvet ja taitaa jossain komerossa olla molempiin myös tälläiset"uusio" mustat kilvet jostain syystä... :wink: :wink:
     
  11. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    No jos olet pelimies, etkä "rangaistusta" pelkää, maalaa se nykyinen kilpi mustaksi, ja kohot valkoiseksi? Leimalla ei siinä otteessa lue, minkävärinen se kilpi on?. Ja koska pyörää EI tarvitse vuosikatsastaa.. Niin..

    Mutta ohjeeni on TÄYSIN LAITON. ja vitsinä annettu, eikä voi olla kehoitus RIKOKSEEN! :odroll:

    Mutta jos noin joku tekisi, ja kiinni jäisi, niin kai siitä rikesakko/ joku päiväsakko määrä voisi tulla , sekä velvoite tilata uusi laillinen kilpi ?

    Eipä kai se sen suurempi rikos ole maalailla kilpeä, jos ei muunna tunnusta toiseksi? Jos muuntaa tunnusta, niin kai se on väärennyksen/ viranomaisen harhauttamisen puolelle menevä juttu?

    Minusta kilven muuntaminen "negatiiviksi" elleivät numerot ja kirjaimet muutu voi olla muuta kuin joku rike.. Mutta aivan varmasti VÄÄRIN ja ehkä miltei rikolista? :-?
     
  12. juhapih

    juhapih Double Gearhead

    Aikoinaan Kekkoslovakian aikana maalattu kilpi toi syytteen asiakirjan väärennöksestä... Ja sakkoo... En tiedä kuinka nyt EUvostoliiton aikaan on?
     
  13. RB-440

    RB-440 1st gear

    Koulun käsityötunnilta muistelen, että ohueen kuparilevyyn sai aika kivasti piirreltyä mallin mukaaan mitä huvitti, kun muisti välillä käydä levyä lämmittämässä, että venyi eikä mennyt puhki. Tiedä sitten, miten kuparissa saisi maalit pysymään?
     
  14. Chevy ´53

    Chevy ´53 Gearhead

    Re: Musta kilpi suorasta pellistä? Kun ei taidot riitä tehdä


    Ei tollasta siististi saa millään naputeltua, ei vaikka tekis työkalutkin. Tarttee väkisin kunnon muotit ja prässin eikä sellaisia kenelläkään ole tohon tarkoitukseen olemassa. Vanhan kilven maalaus tai tarran teettäminen taitaa olla ainoat vaihtoehdot. Sitä tonnin maksamistakin kannattanee harkita uudelleen jos sellaisen kilven todella haluaa...
     
  15. Otto

    Otto Gearhead

    Mä oon tehnyt tälläsiä ja tälläsiä, tee sä kans... mutta kirjaimina.

    Eikun oikeesti, kannattaa harkita että mitä saa rangaistusta tollasen kilven itse tekemisestä; jos se on yli sen tonnin, niin kannattais harkita sitä aitoa kilpeä... Itse en kävis moista askartelemaan.
     
  16. kime2

    kime2 Gearhead

    Ei se kyllä teettämälläkään hirveän paljon alle sen tonnin jää,kun joutuu niin monenlaista punssia ja punnusta tuon takia valmistamaan ja kun niistä ei sit käy juurikaan muuhun.
     
  17. M

    M Gearhead

    ei taida tolla erikoiskilpimaksullakaan saada vanhaa pyöränkilpeä... eikös nekin tuu valkoisena jos kerran vm. 94.

    laitoin yv:tä
     
  18. DX

    DX Double Gearhead

    Paksusta levystä suolahapolla syövyttämällä, elektroniikka piirilevyjen syövytykseen tarkoitetulla suojalakalla piirtelee sapluunalla notulit ja plumps uimaan.

    Keksinkö lisää? :lol:
     
  19. Hd-hippi

    Hd-hippi Gearhead

    Kyllä sen mustan kilven rahalla tässä mun tapauksessa saisi, ainakin niin tää aken lakimies sanoi.
    Tähän juttuun nyt liittyy muutamia seikkoja mitä nyt en tässä viitsi kuuluttaa... :wink:

    Oishan se hienoa jos joutuis linnaan rekisterikilven mallin väärentämisestä... :poff: :poff: :poff:
     
  20. 4dFunClub

    4dFunClub 1st gear

    Wanhan sananlaskun sanoin: tonni on hyvä raha.
    Tonnilla saat aidot mustat kilvet tai sitten kahdella kympillä kilikalia ja maalarinteippiä ja loput 980 riittänee sakkohin, jos saat sanktioita.
    Kahteen 60-luvun autoon olen uudelleenmaalannut mustat kilvet, eikä niistä kukaan huomauttanut, vaikka kiiltoaste, valkoisen sävy ja kirjainleveys ei täysin onnistunut.
     

Kerro tästä muillekin!