Musta kumimainen pinnoite.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Over the hill, 8.7.2020.

 1. Over the hill

  Over the hill 1st gear

  TIETÄÄKÖ ja omaako joku omakohtaisia kokemuksia otsikon mukaisesta pinnoitteesta? Vehkeen ensimmäisen omistajan mukaan tällainen pinnoite oli eräässä moottoritilan osassa.
  Miten uusin kyseisen pinnoituksen? Sen vähän mukaan mitä pinnoitteesta on jäljellä, se on ollut täysin sileä ja kiiltävä ilman minkäänlaista pintatekstuuria. Alun perin osa lienee dipattu.
  Googlella löytyy erilaisia tuotteita, mutta lopputuloksesta pinnan sileyden suhteen ei ole takeita. Onko joku käyttänyt näitä ja saanut täysin sileää pintaa?

  Arvelen, että ko. pinnan toteutus on kotikonstein hankalaa/mahdotonta, mutta jos joku kuitenkin tietäisi paremmin. Plasti-Dip ehkä olisi, mutta ei ole spraypurkista kiiltävää, Vaatisi ruiskutettavana ja siihen saman puljun glossifierin päälle. Tietysti jos joku näitä kotimassa tekee niin voisi kokeilla. Saahan sen pois, jos lopputulos ei miellytä.

  Tällä hetkellä omasta mielestä paras idea on kuskata osa pulverimaalaamoon, ja pyytää vetämään siihen mahdollisimman paksu musta väri.
   
 2. kippis

  kippis Gearhead

 3. Pitu

  Pitu Gearhead

  Polyuretaani? Löytyy valettavia 2K-hartseja, joista saa valettua kumimaisia esineitä.
  Myös eri kovuuksia.
  Valoin tuosta puslia ja kävi mielessä, että tuota voisi yrittää käyttää kumimaisena pinnoitteena.
  Mulla on Ramblerin konehuoneessa peltisiä johtonippujen kannakkeita, joiden silmukka on päällystetty tuon tapaisella pinnoitteella. Suunnittelin kokeilevani noiden kannakkeiden entisöintiä tuota apuna käyttäen.
   
 4. hzemax

  hzemax Gearhead

  Niin totahan on eri "kovuuksiakin" riippuen käyttötarkoisuksesta. Mihin tota tarvitaan, kertoo paljon et millasta uretaania tarttetaan.
   
 5. Over the hill

  Over the hill 1st gear

  Kiitos Pitu vinkistä! Polyuretaani ei juolahtanut mieleen. Mistä hankit tarvikkeet?
   
 6. Pitu

  Pitu Gearhead

Kerro tästä muillekin!