Mustaa alumiinista hyönteisverkkoa mistä?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja audiq, 18.1.2014.

 1. audiq

  audiq Gearhead

  Olen pidemmän aikaa koittanut löytää alumiiniverkkoa, joka on väriltään mustaa ja kokoa hyönteisverkko. Leveys noin 1250mm ja rullatavaraa.

  Verkkoa löytyy jollain tavalla käsiteltynä mustaksi, ehkä hapotettua ja sitten maalattua. Mutta kaikista löytämistäni paikoista minimi toimituserä on joku sata rullaa, eli satoja metrejä.

  Alumiinin väristä verkkoa löytyy, mutta se ei oikein sovellu käyttötarkoitukseeni sellaisenaan ja maalaamaan en lähtisi, koska pinnan pitäisi varmuudella kestää.

  Alibaba.com ja vastaavista paikoista olen koittanut verkkoa etsiä, mutta ei tunnu löytyvän. Verkko ei saisi maksaa postikuluineen ihan mahdottomia. Joissain paikoissa oli väärän väriselle verkolle postikulut pelkästään joku sata euroa. Rulla ei kuitenkaan paina paljoa, eikä ole mikään kovin hankala kuljetettava, niin mielestäni aika kalliin kuuloinen rahtihinta, kun joku toinen juttu kiinasta, vaikka särkyvääkin, niin saattaa tulla muutamalla eurolla sieltä. Kaikki saa toki maksaa jotain, mutta loppusumma metrille ei voi olla ihan mahdoton. 2-3e/m 1250 leveänä voisi olla vielä ok.


  Kuvassa alumiinin väristä verkkoa. Tuommoista mutta mustana on hakusessa.
  [​IMG]
   
 2. daimleri

  daimleri 3rd gear

 3. audiq

  audiq Gearhead

  Kiitos! Laitoin kyselyä menemään.
   
 4. audiq

  audiq Gearhead

  Ei ole heidän kauttaan saatavissa. On kyllä vaikeaa verkon löytäminen.
   
 5. daimleri

  daimleri 3rd gear

 6. ViLU

  ViLU Gearhead

  Olisko ihan absurdi idea ostaa tollasta perus alumiinista ja sitten anodisoi sen mustaksi? :eek:
   
 7. Remmiveto

  Remmiveto Gearhead

  Samaa miettiny kokoajan, tai käyttää pulverissa?
   
 8. audiq

  audiq Gearhead

  Pitäisi periaatteessa olla varmuus pinnan kestävyydestä. Ja hinta pompsahtaa, jos "väärän väristä" lähtee mustaamaan. Kun ymmärtääkseni se käsittelemätön alumiiniverkko on melkein samoissa hinnoissa mustan kanssa, jos se musta on kiinasta tai vastaavaa. Ja tuollaisen verkon maalaus on aika turhauttavaa, kun menee paljon väriä hukkaan.

  Anodisointi? Jos laskee, että rullassa on 30,5m, niin paljonkohan tuollaiselle käsittelylle tulisi metrihintaa lisää? Ei ole hajuakaan, että miten tuollainen tehdään. Ja kestääkö se UV-säteilyä?


  Cronvallin listalla ei näy verkkoa, mutta kyselen sieltä kanssa sp:lla vielä verkosta.
   
 9. Naumasto

  Naumasto 3rd gear

  Tuossa hyvä linkki:
  http://www.timohapponen.net/anodisointi/
   
 10. z-11

  z-11 1st gear

  Sorry, enpä osaa auttaa verkon löytämisessä, lähinnä uteliaisuudesta ihmettelen mihin käyttöön verkkoa tarvitaan...?
   
 11. TransSami

  TransSami Gearhead

 12. audiq

  audiq Gearhead

  Tuolla sivulla olen jossain vaiheessa käynyt. Oliko se niin, että eivät toimita suomeen. Tarkistan vielä uudelleen. Mutta tavara vaikutti kyllä oikealta!  Ilmakeräimeen. http://www.builditsolar.com/Experimenta ... ilding.htm

  2500 x 1250mm koko ja jos kolme kerrosta verkkoa, niin 7,5m keräin. Kaksi keräintä tässä vaiheessa suunnitteilla, niin 15 metriä tarve.

  Täytyy iltalukemisina lukea tuo Happosen sivu. Mobilistin kautta tuttu Happonen, mutta anodisointi ja herran sivut ei vielä. Luetaan läpi. Kiitos!
   
 13. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  lähetä mailia sinne jenkkilään,siinähän oli jos haluaa muualle toimitettavan tai jos ei kiire ota laivarahtina suomeen eli hommaat osoitteen Finn-US Logisticsiin ja ne hoitaa sen usasta tänne.
   
 14. audiq

  audiq Gearhead

  Amerikansähköposteihin tarvitsen tulkin väliin, mutta nyt on kyselyä lähetetty Los Angelesiin.

  Happosen sivuja tutkin ja mielestäni 1250mm leveän rullan anodisointi menee aika pirun hankalaksi. Eikä ole semmoiseen hommaan sopivaa paikkaa. Idea on sinällään kyllä hyvä ja ajatus itse tekemisestä yleisestikin kannatettava.
   
 15. ViLU

  ViLU Gearhead

  Onhan näitä firmojakin mitkä tekee tota anodisointia jos tollasta valmista mustaa verkkoa ei mistään järkevästi saa. Hinnoista ei ole mitään käryä.
   
 16. audiq

  audiq Gearhead

  Ei taida olla kannattavaa, jos miettii että 30,5m on rullassa ja esimerkiksi 30e anodisointi nostaisi metrihintaa eurolla, joka vielä menisi, mutta jossain oli mainittu minimiveloitukseksi 120e. Ja miten tuollainen rullatavara sitten anodisoituu. Mielenkiinnosta koitin kuitenkin soitella anodisointeja tekeviin yrityksiin, mutta yhdessäkään ei vastattu puhelimeen. Täytyy kokeilla joku toinen päivä uudestaan.
   
 17. MH

  MH 3rd gear

  Mitähän sen verkon pitää kestää? Pakkasta, suolaloska suihkua vai mitä? Miksi ei maali kestä? Kyllähän se tehtaan mustakin on jotain pintakäsittelyä mikä kestää minkä kestää.
   
 18. audiq

  audiq Gearhead

  Verkko tulee kennolevyllä suljettuun lämpöeristettyyn koteloon, että mekaanista rasitusta ei juurikaan ole. Auringon UV-säteilyä pitää sen mustan kestää ja pysyä alumiiniverkossa kiinni. Edellisessä, tölkeistä tehdyssä ilmakeräimessä ei kovin kovaa ole maali kiinni. Pohjalla on ohut happovärikerros ja pinnassa mattamusta. Aika herkästi lähtee irtoamaan. Esimerkiksi pienestä kolhusta, niin ympäriltä nostaa maalia irti.

  Tölkkeihin oli jo aika hankala tehdä pohjat maalaukselle. Saati sitten tuollaiselle alumiiniverkolle. Ja kun pinnan pitää oikeasti kestää. Silloin olisi helpointa, että pintakäsittely on valmistajan toimesta tehty ja sen ominaisuudet on tiedossa.

  Ja se että pinta on valmiina, niin onhan se paljon edullisempaa kiinassa mustata tuotantolinjalla kuin vaihtoehtoisesti suomessa alkaa mustaksi verkkoja käsittelemään tai teetättämään. Hommasta häviää tarkoitus, jos tarvikkeet maksavat jotain posketonta, kun ne maksaa hitosti silti. Anodisoinnin hinnan selvitän, mutta maalaamaan en rupea.

  Ja siis käyttölämpötila verkolle on ulkolämpötila - jotain +100 astetta. Jo tehdystä keräimestä suli Finnfoamit yläosasta. +107 astetta oli ollut pöntössä lämpöä korkeimmillaan maaliskuussa 2012 lämpömittarin muistin mukaan.
   
 19. TapaniA

  TapaniA 1st gear

  OT, mutta heräsi mielenkiintö ilmankeräimeen. Onko mittoja/kuvia/kokemuksia. Ittellä pirun kolea autotalli.
   
 20. audiq

  audiq Gearhead

  http://youtu.be/0RKm2EtiY6g

  Tuossa on minun ensimmäinen versio. Aurinkosähköjärjestelmä on nykyään akulla varustettu ja kaksi keräintä termostaattikytkimien takana. Lähti vähän käsistä tuo homma, niin Fortumin sähköjen rinnalla on nykyään esimerkiksi ledvalaistus aurinkosähköllä, että aurinkosähköstä on nyt muutakin iloa kuin pelkkä ilmakeräinten pyörittäminen.

  Foorumilla yksinpuheluani aiheesta viewtopic.php?p=2175780

  Ja ilmaisenergia-foorumilla http://ilmaisenergia.info/foorumi/index.php?topic=392.0
   

Kerro tästä muillekin!