Mustang käy pieneksi

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Vehje, 3.5.2011.

 1. Vehje

  Vehje 3rd gear

  Elämä hemmottelee nyt siihen malliin että pitäisi miettiä harrasteauton valintaa uusiksi. Aikanaan myin hienon -70 Cortinan pois ja ostin -66 Mustangin projektiksi jota olen tässä pikkuhiljaa nakerrellut mutta nyt alkaa näyttää siltä että meidän perhettä onkin yhtäkkiä 1 koira, 2 aikuista ja 3 lasta. Ja sellainen remmi ei Mustiin mahdu millään sisään ja kun olisi kiva joskus kesällä käydä koko porukalla mummolassa niin kai se täytyy tosissaan miettiä leikkikalun valintaa uusiksi.

  Mihinkään 60-luvun poniautoon ei taida saada 5 ihmistä ja yhtä koiraa istumaan? Jenkkifarmarit ei kertakaikkiaan meikäläisen silmää miellytä joten mitäs vaihtoehtoja oikein jää, koiran voi aina jättää tarhaan mutta olisi tietysti mukava joskus saada koko pesue tien päälle. Silmää tosiaan eniten miellyttää 60-luvun puolivälin ja lopun poniautot, Mustang, Camaro, Firebird, Barracuda ymym. mutta nämä taitaa kaikki olla auttamatta pieniä meikän käyttöön?
   
 2. JuKo

  JuKo 3rd gear

  Jos pitää olla Ford niin Thunderbird? Buick Riviera? Niissähän on vähän ponimaiset mittasuhteet isommassa koossa. Muitakin löytynee..
   
 3. Fastback

  Fastback Gearhead

  1968-1971 sportsroof Torino, Fairlane, Montego tai Cyclone. Istuu 5 aikuista hienosti, jos kaikki ei ole 2m/140kg ja taka-luukkuun menee aivan jäätävästi tavaraa.
   
 4. tammercity

  tammercity Gearhead

 5. stangrider

  stangrider 3rd gear

  Kannattaa ottaa huomioon myös tulevaisuuden visiot:
  1. Lapset kasvaa, 15 -vuotiailla alkaa olla omat menot, eivät enää lähde välttämättä samaaan matkaan..
  2. Koirakaan ei elä ikuisesti
  3. Mutta Mustangin myyminen voi harmittaa vielä seuraavat 54 vuotta! :D

  (ss: halpa jenkkifarkku tms tilahökötys voi olla hyväkin ratkaisu tilapäiseen tilantarpeeseen..)
   
 6. edsel.fi

  edsel.fi Gearhead

  kaikki poni autot juu todella ahtaita , tää 2metrinen luineen ei edses yksinään sovi mukavasti mustankiin, cudan, camaroon, challengeriin, firebirdiin.. ellei sitten sovita penkkejä taakseppäin, kuten olen 94 camarossani tehnyt.
  2 aikuisen + 2pikkulapsen nautinto autoja vaan nuo poniautot! Full-Sizea kehiin vaan, mukavampi matkustlla, pitkä kattoo jos on koira tai lammas
   
 7. pizzamake

  pizzamake Gearhead

  Nykko sulla se Mustikka kerta jää ahtaaks, ni älä ny merkkiä vaihra ?
  Hommaa Galaxie ! Ei pitäs iha heti ruveta klaustrofobia vaivaan.
   
 8. magenta

  magenta 2nd gear

  3 turvaistuimen kanssa pelaaminen saattaa olla haasteellista
  kiäsissä kun kiäsissä.
  Pidä vaan se Musse
  ja hommaa perhe-autoksi vani =)
  7 hengen auto, niin on jokaiselle oma penkki.
  Koiralle ja tavaroille hyvin tilaa.
  Sohvalla voi väsyneet torkahtaa
  ja jääkaapissa pysyy maidot viileänä.
  Mika
   
 9. rkr

  rkr 3rd gear

  Tai sitten just mid size muskeli. Sohvapenkillä menee 6 henkeä. Chargeria, SS Chevelleä, GTOta, GS buickkia, 442:ta ja jo mainitut Fomocon tekeleet. Full size avo on myös hauska laite.
   
 10. Vehje

  Vehje 3rd gear

  Eniten näistä ehdotuksista ehkä innostaa nää mid-size laitteet sohvapenkillä, 67 Chevelle on hemmetin hieno mutta eikös 64/65 Falconeissa oo sohvapenkki? Sellainen 2-ovinen sohvapenkillä, 3 kekaraa taakse ja ukko+akka ja koira eteen? Takabaksiin varmaan mahtuu kakaroiden kärryt siinä kuin kaikenmaailman tila-autoihinkin.

  Nyt pitäisi enää löytää 2-ovinen HT Falcon, mielellään 8-koneella ja manuaalilla ja sillä sohvapenkillä..
   
 11. sakke

  sakke 1st gear

  Itteläni sama ongelma,olen aatellut jos vaikka vaihtas tuon 73-avomustangin johonkiin fullsize avoon,niin mahtus perhe kyytin paremmin.. ..mutku ei kehtais.. jos jollain hyviä ehdokkeja niin kuuntelen kyllä.
   
 12. LUM-1

  LUM-1 3rd gear

  pistää sen perheen tuleen jollakin minne ne mahtuu perästä ja ajelee ite sillä millä haluaa 8)
   
 13. Holley

  Holley Gearhead

  Tämä tuntuu käsittämättömältä topicilta. Mustangin tilalle ehdotetaan isompaa: Thunderbirdiä ja Rivieraa - molemmat tasan tarkkaan nelipaikkaisia autoja! Sitten kysytään taas - kompaktiauto Falconista! Eihän ne käy. Jos kerran piilofarmarit eivät käy (eivätkä kai sitten mitkään johdannaisetkaan eli '70-luvun puolelta full-sizet), niin eikö '60-luvun full-size-jenkit käy? Cadillac? Impala? Galaxie, Mercuryt tai vaikka Lincoln Continental sitten? Kennedy-mallin Lincistä olisi reteää koko perheen pomppia pihalle! Tai sitten mieti suoraan '50-lukuisia. Eihän silloin ollut mitään kompakteja eikä juuri mid-sizejäkään, jollei '50-luvun puolenvälin laitteita sitten sellaisina pidä. Maailma on täynnä 6-hengen jenkkiautoja, mutta nyt tuntuu olevan kovin ihmeellinen seula. Osta vaikka '56 Lincoln, maalaa mustaksi ja vähän punaista. Onpa sitten batman-auto, jonka huomionarvo hakkaa 6-0 keskiverto-Mustangit, Torinot tai Challengerit!
   
 14. Vehje

  Vehje 3rd gear

  Mä en tykkää full-size jenkeistä joten farmarit ja piilofarmarit ja täyskokoiset 50-60-70-luvuilta on pois laskuista koska mä haluan jonkun mid-size- tai poni-auton mutta siinä pitäisi olla edessä sohvapenkki. Ei sinne tarvitse saada 6 aikuista mahtumaan vaan 2 aikuista, 3 lasta ja 1 koira.
   
 15. Holley

  Holley Gearhead

  ok, ei fullsizeä sitten. Ennen tuo 3 lasta oli eri asia, kuin nyt vuonna 2011, kun lastenistuimet on kokoa XXXXLL, joka vie aika julmetun ison karpaasin paikan. On tullut huomattua. Onnea hankintaan, osta kuitenkin edes Torino, onhan se sentään kompaktia isompi.
   
 16. vespa68

  vespa68 Gearhead

  Torino/Montego 76 asti.
  60-70 vaihteen Lincoln on varsinkin kaksiovisena on vähän ponycar tyyppisen näköinen, vaikka onkin jonkun verran isompi.
   
 17. Rusty

  Rusty Gearhead

  Tämä on asiaa.
   
 18. Galaxie61

  Galaxie61 Gearhead

  niin on 8)
   
 19. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Gearhead

  asiasta mitään ymmärtämättä vastaan Cyclone .
   
 20. Tseiaar

  Tseiaar 3rd gear

  Samaa mieltä :D .
   

Kerro tästä muillekin!