Mutteriniitti hiilikuitulaminaattiin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Over the hill, 29.4.2022.

 1. Over the hill

  Over the hill 1st gear

  Joskus vetänyt peltiin, mutta nyt pitäisi vetää 6 mm niittejä hiilikuitulaminaattiin.
  Onnistuuko, ja vaatiiko erikoisempia niittejä, hankintapaikkoja?
  Ei tarvitse olla uppokanta- eikä umpipohjaniittejä, alumiini riittää.
   
 2. Weijari

  Weijari Gearhead

  Haasteena tulee olemaan sen reiän reunojen kestävyys, kun reunoihin kohdistuu vetoa. Sideaineena oleva epoksi kun ei oikein vetoa kestä ja kuorman siirtäminen kuidulle ei taas oikein onnistu. Riippuu tietysti toki siitä, mitä tuon niittauksen pitää kestää. Esim rekisterikilpi varmaan pysyy ihan niiteilläkin.

  Saako tuonne hiilikuidun taaksen jonkun aluslevyn esim pellistä, jota vasten niitti kiristyy? Aluslevy siirtäisi hyvin vedon kuiduille, jolloin kestäisi oleellisesti paremmin.

  Veneissä Alumiininiitti häipyy hiilikuidun kosketuksista aika nopeasti ja rostereissakin käytetään muoviprikkaa välissä.
   
  White Elemant tykkää tästä.
 3. Over the hill

  Over the hill 1st gear

  Kiitoksia uskon vahvistuksesta!
  Itse asiassa taakse saa vietyä aluslevyt, huomionarvoinen pointti. Täytyy varmaan keksiä jotain parempaa kuin kilopulttihyllyn tuotteet. Lisäksi kuukkelilla löytyi Gesipan SoftGrip, joka on varta vasten laminaateille kehitetty. Würthilla on puolestaan Spyder XS, joka nelihaaraisena on kehitetty pehmeille materiaaleille.
   
 4. Weijari

  Weijari Gearhead

  Laita joku kunnon liima ( esim epoksi) vielä siihen aluslevyn ja kuidun väliin, niin ei lähde reikä hapsottamaan
   
  White Elemant tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!