Muutoskatsastukseen vaadittavat dokumentit.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Tonto!, 25.6.2018.

  1. Tonto!

    Tonto! 1st gear

    Moro!

    Elikkä homman nimenä olisi saada tuohon 1971 Pontiac Firebirdiin leimailtua tuo Chevyn 454 papereihin.
    Trafilla on varsin selkeät säännöt, joiden mukaan alustan/jarrujen tulisi vastata verrokkiauton (tässä tapauksessa Firebird 455) alustaa/jarruja. Sen verran saanut Googlesta selvitettyä, että tämä alunperin ilmastoitu Firebird 350 on alustaltaan vastaava verrokkiautoon Firebird 455, mutta tämä katsurille homman todentaminen meinaa muodostua pullonkaulaksi. Netistä tulostettu/ Haynesin korjausopas ei kuulemma tähän todentamiseen kuulemma kelpaa, mutta eipä mulle konttorilta oikein käynyt selväksi, että miten tämäm alustan vastaavuuden oikein pystyy todentamaan...
    Maahantuojan todistuksesta katsuri jotain mainitsi, mutta onko tosiaan sieltä vielä saatavissa melkein 50 vuotta vanhaa dataa...? (GM Suomi kun ei edes vastaa puhelimeen :) )
    Onkohan joku joskus joutunut painimaan tällaisen ongelman kanssa/ miten lopunpeleissä vaadittavat dokumentit on saatu raavittua kasaan.
    Gm heritageltakaan en juuri Pontiacin tietoja edes löytänyt..
    Etukäteen jo kiitollinen mahdollisista hyvistä neuvoista.
     
  2. Slant Sickness

    Slant Sickness Double Gearhead

  3. chevytb02

    chevytb02 Gearhead

    [​IMG]
    Katteleppa kirjastosi netti hausta josko sieltä löytyis tää kirja. Jos en ny väärin muista nii opuksesta löytyy yllätävän yksityiskohtainen tekninen data, moottori, alusta, värikoodit jne.
     
  4. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Mulla on riittänyt vastaavassa muutoksessa tehtaan huoltomanuaali (TSM), mitä slantti tuossa jo ehdottikin. Muutenkin tullu sellanen aina hankittua kaikkiin rysiin kun ei montaa kymppiä egayssa maksa paperiolomuodossakaan
     
  5. virta

    virta Gearhead

    Vähän ohi aiheen mutta:millanen homma nykyään on kun omistaja vienyt kilvet pois?ja mitä maksaa?
     
  6. jorkkeri72

    jorkkeri72 Gearhead

    luovutustodistus ja rekisteröintikatsastus.
    siis jos sellanen josta palautettu kilvet ammoin kun sai vielä tehtyä ilman romutustodistusta!
     
  7. laakkius

    laakkius Gearhead

    Miks ei Haynesin korjausopas kelpaa? Voi myös tulostaa netistä varaosaluetteloista sivuja joista selviää että molemmissa on samat jarrut. Sama pätee jousiin. Vakaajista pitää myös olla dokumenttiä näyttää. Vaikka yleisesti ottaen sanotaan ettei nettitieto kelpaa, niin kyllä se noilta osin ainakin kelpaa, siinä vähän katotaan että miltä sivulta tieto on peräisin. Mulla oli jarruista tulostettuna brembon sivuilta tiedot ja se kelpas hyvin. Wikipedia tieto ei kelpaa koska niitä pystyy kuka vaan muuttamaan. Paperi, eli kirjatieto kelpaa aina, mitään maahantuojan todistuksia et tartte. Muista sitten että autolle tehdään myös melumittaus.
     

Kerro tästä muillekin!