"mystinen" hehkuvika chevyssä

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja hara64, 13.10.2009.

  1. hara64

    hara64 1st gear

    chevy van g20 6,2 -89 siinä nyt alux auton tiedot ettei niitä tarvii kysellä.
    no niin,asiaan.
    aamulla kun laittaa avaimen hehku asentoon niin ei pariin minuuttiin tapahdu mitään, sit rupee hehkurele naksuttamaan epäsäännölllisesti jonkin aikaa ja sitten kun naksutus muuttuu säännölliseksi sen jälkeen syttyy hehkun merkki valo.
    hehkut kyllä toimii(ei mitattu mutta huomaa käytössä),
    hehku rele muutaman päivän vanha.
    jälki hehkutusta ei tällä uudella releellä ole,vanhassa oli(n.5krt/laaki).
    kun on ajanut 10 tai 100km ja sammuttaa auton ja laittaa vaikka min. kuluttua käyntiin niin hehkun merkki valo jää palamaan 20-30sek(arvio)
    kun taas vanhalla se sammu samantien.
    missä vika vai maalaanko vihreex ja ajan mereen?
     
  2. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Mystiset sähköviat on yleensä puutteellisesta maadoituksesta johtuvia. Ainakin pickupin hehku alkaa sekoilla vähän samalla tavalla, jos yksi kojelaudan takana oleva maajohto on löysällä. En ole tutkinut, mihin se maajohto menee, mutta kun sitä ajoittain nitkutaa, niin hehku toimii niinkuin pitääkin.
     
  3. kane

    kane 1st gear

    Ohessa kuva releestä
    Katso ensin nuo kytkennät jos jotain huonoa kontaktia. Tuo inhibit switch on se lämppäanturi joka sinänsä ei ole pakollinen vaan voi ottaa releen hehkuille lähtevästä navasta piuhan c-pinniin. Silloin hehkuttaa pikkaisen kuumanakin mutta se sinänsä ei ole pahasta varsinkaan jos hiukka väljempi...
     
  4. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Ainakin ton ikäsessä pikkarissa ECM osallistuu jo hehkun toimintaan, joten
    myös sen lämpöanturi vaikuttaa.
     

Kerro tästä muillekin!