Nakuttava ääni

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja sbc327, 24.4.2010.

  1. sbc327

    sbc327 Gearhead

    Siirrytäänpäs vaihteisto-osiosta tänne. Pikkulohko Chevystä kuuluu nakutusta joka on kylmänä melko kova ja vaimenee lämmetessään, mutta ei kokonaan katoa. Ääni on kuulunut jo useita vuosia, kone on sen johdosta purettu, tutkittu ja kasattu kaksi kertaa, aina uusin laakerein. On kokeiltu kolmea eri nokka-akselia uusin nostajin, kansien vaihto ei vaikuttanut eikä mitään näkyviä vaurioita ole löytynyt.
    Tänä aikana autolla on ajettu varmaan 20000 km ja se ei ole muuttunut. Eikä poikinut kokonaan.
    Kokeilin käyttää vaihteisto irti koneesta ja ääni on tallella eli se ei tule vaihteistosta eikä vetolevystä.
    Vaikuttaisi, että ääni kuuluu vain pienillä kierroksilla, mutta varmasti ei voi sanoa koska pakoäänet peittävät kaiken muun kun vähän kierrättää.
    Männänhelmat ilmeisesti olisi yksi vaihtoehto syylliseksi. Onko se vaarallista ja keksiikö gurut muita ideoita?
     
  2. Anti-Midas

    Anti-Midas Gearhead

    nakutus

    Kiinnihirttävä männän tappi ehkä?
     
  3. Chevi

    Chevi Gearhead

    Mekaanisen bensapumpun tappi väärän mittainen?? Liekkö edes mahdollista mutta tuli vaan mieleen :rotfl:
     
  4. sbf

    sbf Gearhead

    Ettei vaan olis männät väärinpäin jos ovat offset-tapinreiällä.
     
  5. sbc327

    sbc327 Gearhead

    Männät ovat varmasti oikein päin, bensapumppu on sähköinen eikä tönäri ole unohtunut paikoilleen. Jumittava männän tappi olisi varmaan tullut esiin jommassa kummassa koneremontissa ainakin koneistamossa ja kai se olisi jo särkynyt ajossa.
     
  6. 383

    383 Gearhead

  7. sbc327

    sbc327 Gearhead

    On jo. Kertoo vain, että sieltä se jostain sisältä kuuluu.
     
  8. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Mulla oli Impalan 454:ssä vähän vastaava juttu, kone oli palasina kait jotain 4-5 kertaa (mulla 2 ) ja mitään ei löytynyt vaikka useempi asiantuntija tutki kunnes yks moottoriguru kouvolasta huomas että muinaisessa koneräjähdyksessä oli yks männän helma himpun verran taipunut sisäänpäin.
     
  9. junkyard dog

    junkyard dog Gearhead

    Minkähänlaista ääntä aiheuttaa(vai aiheuttaako mitään) öljypumpun ja sen väliakselin liitoskohtaan kuuluvan muoviholkin pois unohtuminen(vai kuuluuko siinä aina olla sellainen). Aikaisemmassa pirssissäni oli juuri vastaavanlainen sivuääni motissa(sbc350) ja myös siinä se ei poistunut, vaikka laitoin koneeseen kaikki liikkuvat uutta. Nyttemmin olen huomannut, että siihen pumpun akselille olisi kuulunut ilmeisesti se holkki, vaan kun sitä ei ollut siinä purettaessakaan, niin en siihen tajunnut sitä laittaa.
     
  10. Chevi

    Chevi Gearhead

    Heh, niimpä niin... Sorry ot... ABE pitää edelleen kuumana sitä hentoa kaputtavaa ääntä. En ole sitä sen kummemmin tutkinut. Ilmenee aikanaan mistä tulee jos ilmenee. Kone (ja muut) on edelleen pirun hyvässä tikissä. Vetää tarvittaessa kuin hullua tukasta :D Ilmajousien myötä lennetään sen verran matalalla että ainoat häiritsevät äänet tulee pakoputkista kun ne raapii routaheitoissa asfalttiin.
     
  11. junkyard dog

    junkyard dog Gearhead

    Aaaah, kylläpä se näyttää vanha abe hyvältä kumijousilla varustettuna(kurkkasin www painikkeen alta). Tuo oli haaveena myös itsellä tuohon laitteeseen, ei vain saanut aikaiseksi. Nakutus asiaan palataksemme, niin abe:ssakaan se ääni ei neljässä vuodessa muuttunut miksikään, joten siinä(kään) ei varmasti kyse ole mistään vakavasta.
     
  12. MotorFreak

    MotorFreak 1st gear

    Veikkaisin että ääni tulee männistä, jos kerran lämmetessä vaimenee. Millaiset männät koneessa ja mitä mahtaa olla välys? Hommaan vaikuttaa männän malli, materiaali, välys, korkeus, männäntapin offset, yms...

    Jos kerran noin kauan toiminut, eikä ole ääni pahemmin muuttunut, niin tuskin on mikään sieltä poikimassa.

    Jossain ihan tehdasmoottoreissakin männät on melko äänekkäitä, ainakin vanhemmiten.

    Huomannut myös että jossain koneissa, missä männät kolisee, öljyn pinta vaikuttaa jonkun verran ääneen. Ilmeisesti männille loiskuva öljy vähentää kolinoita. Kannattaa pitää öljyn pinta ylärajassa ja voihan huvikseen kokeilla, onko vaikutusta, jos lisää vaikka muutaman desin enemmän öljyä, hiljeneekö ääni yhtään. Ei noista mittatikuistakaan aina tiedä, onko se merkki just sopivassa kohdassa kyseiseen koneeseen.
     
  13. sbc327

    sbc327 Gearhead

    Joo, kyllä tuntuisi vahvasti sinne kääntyvän. Männät on perus tasapää valumännät 030 ylikoossa. Välyksistä ei ole tarkempaa tietoa. Täytyy varmaan ensi- tai seuraavana talvena paneutua asiaan, ellei sitä ennen hajoa. Nyt vaan stereoita kovemmalle ja ajoa.
     

Kerro tästä muillekin!