NATO-selvitys 2016

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Mutku, 30.4.2016.

  1. Mutku

    Mutku Gearhead

  2. Catiska

    Catiska Gearhead

    Jaa, miksi tehdä kumpaakaan? Siitä sitten vain valitsemaan oman kantansa jos ei ole vielä sitä tehnyt.
     
  3. pantera

    pantera Double Gearhead

    Olis pitäny liittyä eilen
     
  4. Rantala

    Rantala 3rd gear

    Raportissa on karua tekstiä naapuristamme, jota tietyt tahot toitottaa ”hyväksi ystäväksi”.

    Nostan hattua entisille itäblokin maille, että heiltä löytyi viisautta ja rohkeutta hakeutua suojaan tuolta hirviövaltiolta kärsittyään yli 50 vuotta orajana olemisesta .
     
  5. juha745

    juha745 Gearhead

    Miten tämä liittyy harrasteautoiluun? Eikö tuo yleinen paskanjauhanta-osio olisi sopinut paremmin tälle aiheelle?:confused:
     
  6. Mutku

    Mutku Gearhead

    Oi. Nyt lyötiin vyön alle. Ai että mitenkä liittyy harrasteautoiluun? No kolmen kaljan kumarassa röyhtäisen heti, että jos ei täällä ison diktaattorinaapurin kyljessä pikkuhiljaa ymmärretä valita kahdesta pahasta sitä vähemmän pahaa eli Pohjois-Atlantin liittoa, niin ajaudutaan sitten siihen valtapiiriin, jossa kaikki jenkkaharrastushapatus ja isonveden takaa tulleet riistokapitalistien haaramoottorit on nou-nou. Itään päin kallellaan olevat päättäjät vielä kiusaavat väkisinharrastajia, laitetaan heti kaikkiin tuontijenkkavankkureihin NL-alkuiset kilvetkin, heh heh.

    Äh, anteksi kömpelyyteni, eihän tuollaista voi tapahtua, veli venäläinen on ystävä, voi minua vanhaa pierua...
     
  7. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Nää vinkkelikoneiset hapatukset alkaa jo nyt olemaan aika nounou, liekkö mulla autoharrastajana väliä kielletäänkö nuo amerikkalaisen pahuuden vuoksi vai ympäristön tuhoutumisen vuoksi?

    Kun kuitenkin tän skoodakansan mielestä jo nykyään noi on luonnonvaroja tuhlaavia saastuttajia joita tulee riistoverottaa ja joku sähköskooda on se ihanuus missä yhdistyy kaikki hyvät asiat jonka vuoksi sitä pitää tukea.

    Voisi rakentelusäädöksetkin höllentyä eikä olis joku trafi inssi nillittämässä joka asiasta jos on tekemässä jotain uutta ja ei tarttis hakea mitään erityslupia sadan vuoden jonotusajalla josta 99% vastaus on ei, ja kassan kautta kiitos. Tai leikkiä jonkun sairaan prosenttisysteemin kanssa millä jonkun logiikan mukaan autosta tulee uusi kun siihen vaihdetaan pari peltiä.

    Tolla saataiskin suomen autokanta uusiutumaan kun maksettaisiin vaikka tonni jokaselle siittä että murjoo autoaan vähän lekalla, sitten valtio voisi tulla verossa sataprosenttisesti vastaan jollon autot uudistuisi kuin itsellään.

    Näin puhtaasti autoharrastajan näkökulmasta.
     
    Muokattu: 27.8.2016
  8. Rantala

    Rantala 3rd gear

  9. jarikoi

    jarikoi 2nd gear

    mitähän se pohjoisatlantin liitto maksaa suomelle että saa liittyä meihin?
     
  10. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Mitä nettiä katellut niin aika vapaata naapurissa auton rakentelu on

    Onhan sillä kilvissä ihan oikeita lowridereitakin joilla voi hyppiä


    Mutta nato intoilijoilta tahdon kysyä vakavan kysymyksen mitä nato kykenee tekemään jos joku suomeen hyökkää huomenna klo 14, kykeneekö nato vaikka oltaisiin siihen liitytty puolustamaan suomea huomenna klo 16 mennessä
     
  11. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Tarkoitus ei taida olla, että lopetetaan oma puolustus, ja jätetään se NATO:lle? Eli sen verran pitää olla omaa lihasta takana, että liitto kerkiää reagoimaan.

    Itse näkisin tärkeimpänä liittoutumisen etuna kaluston saatavuuden. Sitä tulee tositilanteessa menemään isoja määriä, tilanteen ollessa päällä ei ole aikaa diskuteerata, että mistäs ostettaisiin ja mitä, mitä kautta ne kuskattaisiin tänne ja kuka sen turvaisi, ja millä maksetaan - velaksi ei siinä tilanteessa varmaan kovin innolla myydä...
     
  12. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Eikös se ois sitten kannattanut säilyttää ne 1000h ajetut t-34;t, kyllä se jalkaväki sotkaa pelkää samoten kuin ennekin
    Ja ei ne nykysetkään tankit kestä panssaritorjuntaa/panssarimiinoja mutta ei käsiaseetkaan ole sen tehokkaampia kuin 70v sitten

    Armeija on poistanut valtavasti käypästä kuljetus kalustoa, mitä hemmetin merkitystä sillä on pommitetaanko 90lukunen zil-131 rintamalle vai 10x kalliimpi vm.2014 mersu

    Tai uppoaako bmr kännisellä kuskilla järveen vai ei, jos se kestää rintamalle, niin sehän riittää, kun tuskin intillä on varastoissa 3miljoonaa käypästä polkupyörää

    Siinä vaiheessa kun rähinä pakkaa päälle ei sillä lähtökalustolla ole mitään merkitystä onko se natosopivaa vai ei, jos ideana on vaan ajaa sillä miehet rintamalle ja vaikka kranaatti imariin, tulkoon ne mersut siten perässä

    Sitä en osaa sanoa, et käykö zil-131 ilman akkua, mutta veivillä se lähtee käyntiin, eli magneetolle muuttaa sytytys ja ei tartte ees akkuvarastoa, kun ei varmaan kannata sammutella siinä vaiheessa kun miehistö loikkii viimeiselle matkalleen sinne lavalle kamat selässä ja kovat piipussa

    Ja eikös joku sanonu, et kiinalaisia rynkkyjä sulatettiin ampumattomina, kun ovat vanhentuneita
     
  13. Rantala

    Rantala 3rd gear

    Minä voin kysyä myös vakavan kysymyksen: mihin itsenäiseen NATOn jäsenvaltioon venäjä on hyökännyt?

    Nämä neukkukiihkoilijat eivät jaksa lukea asiatietoa, vaan vouhkaavat tuon r-ropagandan perässä.

    Esim. Norja, Tanska, Viro ovat NATO. Mikäli neukut hyökkäisivät johonkin NATO-maahan, se tarkoittaisi sitä, että hyökkäys kohdistuisi lähes koko Eurooppaa ja USA:ta vastaan, you know ….

    olisi neukkujen ”itsemurha”.

    Luule vähemmän – tiedät enemmän.
     
  14. Rantala

    Rantala 3rd gear

    Se antaisi Suomelle takuut itsenäisyytemme säilymisestä ja se on rahassa mitattuna niin suuri summa, että siihen ei jakoi-pojan laskutaidot riitä.
     
  15. Bluestone

    Bluestone Double Gearhead

    "Mikäli neukut hyökkäisivät johonkin NATO-maahan, se tarkoittaisi sitä, että hyökkäys kohdistuisi lähes koko Eurooppaa ja USA:ta vastaan, you know …."

    ...tämähän taisi olla se paljon puhuttu 5. artikla, mutta....
    ...NATOssa täytyy vallita konsensus, eli 100% yksimielisyys siitä että kyseistä maata ryhdytään NATOn nimissä puolustamaan....ja onko se sitten aina ihan varmaa.....automaatio se yhteispuolustus ei ole.....

    Naton 5. artikla on Pohjois-Atlantin sopimuksen artikla, joka määrittää Naton jäsenvaltioiden velvoitteen puolustaa muita jäsenvaltioita. Sen mukaan aseellinen hyökkäys Euroopassa tai Pohjois-Amerikassa jotakin Naton jäsenvaltiota vastaan katsottaisiin hyökkäykseksi kaikkia liiton jäsenvaltioita vastaan. Naton 4. artikla määrää, että näistä velvoitteista maat neuvottelevat keskenään.
     
  16. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead

    Nato kiihkoilijat vaan unohtaa sellaisen pikkulammen kuin itämeri

    Esim. tiukalla marssilla saksa-tallinna 12h, sit tallinnassa lastataan väki ja autot tankit sun muuta laivoihin jossain pirittan hiekkarannalla ja seilataan munkkiniemeen toivoen ettei matkalla ole venäläisiä sukellusveneitä ja merimiinoja

    Jos oltaisiin tanskassa sijainnillisesti ja joku ruotti uhkana, niin totta munassa natoon ja eilen jo.

    Mutta mitä nato tekee hyökkäyksen sattuessa suojaako se ensin euroopan ja muut nato maat katkaisemalla ruotsin puolestavälistä ja sitten ihmetellään suomea mitä on jäljellä vai saako ne tohon itärajalle miljoona miestä jonoon viikossa vai tuleeko laivue lentokoneita jostain etelä saksasta pörräämään rajalle?
     
    Inlinee tykkää tästä.
  17. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Voiko NATO-jäsenyyttä kannattaa olematta kiihkoilija?

    Mitä tuohon pikkulampeen tulee, niin se on yksi niistä syistä, miksi oma puolustus pitää olla kunnossa. Mitä miljoonaan mieheen tulee, niin hankalahan niitä on äkkiä tuonne itärajalle kuskata, mutta jokunen risteilyohjus ja hävittäjälaivue tai pari auttaa jo kummasti. Samoin liittolaisten kautta saatava tiedusteluvoima.

    Muun Euroopan ja Venäjän välissä on onneksi pari puskurivaltiota, joiden läpi ei ihan huomaamatta tulla, joten puolustuksen paino mainitussa tilanteessa olisi Baltiassa, Norjassa ja täällä. Ennenkaikkea näkisin jäsenyyden merkittävimmäksi eduksi kynnyksen kohoamisen, mitä tulee meihin kohdistettaviin voimatoimiin.

    Ja mitä Ruotsiin tulee, niin ne jos päättää NATOon liittyä, niin täällä käy asema "mielenkiintoiseksi."
     
  18. Nikuzai

    Nikuzai Gearhead



    Miksi nato tai kukaan tulisi perämerestä yli selkä mertavasten vihollisen raketti/raskaan tykistön tulen piiriin puolustamaan maata jolla ei oikeestaan ole paskan vertaa merkitystä mihinkään, ihan vaan jonkun sopparin vuoksi?
     
  19. Dataviilaaja

    Dataviilaaja Gearhead

    Siksi, että sopparin huomioimatta jättäminen olisi vähän kuin avoin valtakirja lisävalloituksille. Ja siksi, että sopparin hylkääminen olisi vähän kuin itsensä lakkauttaminen. Mihinkäs se raja pitäisi sitten vetää, missä kohtaa menee paskan verran väli, ja missä enemmän?
     
  20. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    Oi äiti Venäjä tule vapauttamaan tämän sorretun kansan autoharrastajat Trafin mielivallan ja orjuuttamisen ikeestä.
     

Kerro tästä muillekin!