Nauhahiomakone metallille-suosituksia??

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja BRC1, 12.5.2006.

 1. BRC1

  BRC1 Gearhead

  Sen verran päivitystä että kaveri löysi aivan täydellisen voimavirta härvelin 200 euroon jostain firmasta hertsikasta joka oli lopettanut toimintansa. Mukaan sain vielä nipun nauhoja. Kiven viskasin roskiin toiselta puolelta ja pistin sinne teräsharjan. Hienosti pelittää ja osoittanut juuri sellaiseksi mitä haettiin.
   
 2. 19Ford59

  19Ford59 Gearhead

 3. julpero

  julpero 1st gear

  oon tässä yhen nauhahioma koneen tehny , ja voisin nyt toisen paremman tehdä myyntiin , vois olla semmonen erikoisominaisuus että kierrosalueita on kaksi eli joku 1000rpm ja 2400 rpm olis ainakin se hyöty että kun hiottais semmosia aineita mitkä ei saa lämmetä liikaa nii vois pienemmillä kiekoilla hiioo ym

  nauha leveys vois olla vaikka 100mm ja nauhan pituus 2000mm

  hintaa sillä ois semmonen n. 1000e , tarviisko kukaan ?
   
 4. oml

  oml Gearhead

  Nyt ostin tuon Clas Ohlsonin nauhahiomakoneen.
   
 5. amis

  amis 1st gear

 6. Jäpälä

  Jäpälä Gearhead

  Ittellä autotallissa tuo 75mm levee malli. Olen ollut tyytyväinen. Kiinassahan tuokin tais olla tehty.
   
 7. julpero

  julpero 1st gear

  eli eipä taida olla kannattavaa tehdä myyntiin tuommoisia , jos vaikka putkentaivutinta ruppeis suunnittelemaan
   
 8. jylhä

  jylhä 1st gear

  Joko joku on testannut ikh:n tai ohlssonin klasun 89e maksavan nauhakoneen? tekeekö sillä yhtään mitään?
   
 9. jusku1

  jusku1 3rd gear

  mulla työnalla wanhan nauhahiomakoneen (ammattikäyttöön) fiksaus, nauhan pituus 3600mm, 3 kpl 90mm leveää rullaa ja voimavirtakone. Pitäis vaan saada sähkötyöt valmiiks, ts. saada sähkäri paikalle.
  Painoakin koneella n. 200kg. Italiassa tehty :lol:
   
 10. laakkius

  laakkius Gearhead

  mullakin on tämmönen pikku smirgeli josta oli ajatuksena tehdä nauhakone.
  [​IMG]
   
 11. jylhä

  jylhä 1st gear

  Yhäkään en tiedä tuosta 89e nauhakoneesta, mutta 79e nauhakone tuntuu toimivan puukkohommissa ihan hyvin, takuutakin vuositolkulla jos sen toimii niin on hintansa väärtti. Onko laakkius jo tehny isosta penkkikoneesta nauhakoneen? kuvia?
   
 12. Buick55

  Buick55 Gearhead

 13. MH

  MH 3rd gear

  No kertokaa nyt miten ne ostetut (halvat) koneet on toimineet? Mistäs tuollainen "powercraft" on ostettu ja mitä maksoi?
   
 14. jylhä

  jylhä 1st gear

  Pari nauhaa nyt tuolla 79e koneella silittäny sekä puuta että terästä hiomalla ja kyllä se asiansa ajaa. Pitäs vaan tehdä joku tukeva pömpeli sille että sen saa verstaalta ulos jos enemmän puuta hioo. Hyytyyhän se valovirtakone jos liiaksi painaa nauhaan, mutta hyvin se normaali käytöllä jaksaa. Kohtuu tärinätönkin laite, johtuuko sitten juuri olemattomasta kiinnityksetä pöytään. Hintansa väärti.
   
 15. Buick55

  Buick55 Gearhead

  Toiminnasta ei siis ole vielä itsellä kokemuksia mutta liikkeessä vain näytti sen verran "jämäkältä" peliltä ja hinta 250€ että"sorruin" ostamaan.
  Tuossa on nauhan mitat:1220x150mm ja tuo pyöreä laikka 230mm.
  Ostettu paikallisesta Ale-makasiini nimisestä tavaratalosta(liikkeet myös:Laukaa,Viitasaari,Saarijarvi,Suolahti).
  Katsotaan nyt kun päästään enempi testailemaan jotta leviääkö,ainakin pääsee nopeasti palauttamaan kun liike on tuossa alle puolen kilsan päässä jos niin kävisi :lol:
   
 16. jylhä

  jylhä 1st gear

  Onkos tuo powercraft voima vai valovirta vehje? Nyt rupes jo menemään hermo tuon valovirtavehkeen kanssa, ei siinä oikein puhti piisaa.
   
 17. Buick55

  Buick55 Gearhead

  Olen vasta pienen testin kokeillut Power Craftilla ja kyllä siinäkin kierroksia sais olla enempi mutta kyllä sillä näköjään ens hätään hioskelee.
  Täytyy myöhemmin kun kerkeää niin katsoa sopiiko muutella välityksiä?
  Niin kone on valovirta ja onhan se tietysti hiukka putjettikone(näin persaukiselle)kun ei ole vara noita amma koneita hommata.
   

Kerro tästä muillekin!