Neon...turhaanko hyljeksitty kapine ?

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Zejk1, 22.10.2019.

 1. Zejk1

  Zejk1 2nd gear

  Laitetaanpas tälläinen palsta kun PT Cruisereista mainitsin toisessa ketjussa vahingossa ja se sai mielipiteitä jos jonkinlaisia aikaan. Elikkäs millaisia tunteita /kokemuksia Neonit herättää ? Lähinnä olisi mukava lueskella omakohtaisista kokemuksistanne ei niinkään kuulopuheisiin eikä kaverinkaimanserkunsedän ilmanmuuta todeksi uskottuihin tarinoihin.
  Itselläni ollut kolmesta Neonista nyt vuoden sisään kokemusta ja itse en ainakaan mitään pahaa sanottavaa löydä , jopa sain myydyksikin ne yllättävän nopeasti.
   
 2. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Sen verran herättää tunteita että haluaisin 1gen coupe R/T:n jostain vielä löytää.
  Kerran koeajoin "M5" erikoisversiota jossa oli konepellissä tehtaan lommo DOHC konetta varten ja manuaaliloota. Oli nopee. Ei tullu silloin kauppoja kun oli liian uusi ja kallis, mutta nyt kelpais.
   
  HendriXXX, Pertti K ja LPV tykkäävät tästä.
 3. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Jenkkiautofanaatikkona (silloin, nykyään vähemmän) ajattelin ostaa uuden Neonin kun se tuli markkinoille, mutta koeajo oli niin muovisen ankea kokemus että luovuin hankkeesta. Emännällä oli myöhemmin muutaman vuoden -97 Neon, yhtä ankea mutta ihan luotettavasti kuljetti, mitä nyt takajarrujen paineenrajoitin jumitti takajarrut pois ja venttiilinnostaja naputti kylmänä. Olikohan 175 000 ajettu kun meni vaihtoon.
   
 4. redneck1

  redneck1 Gearhead

  En pidä Neonia jenkkiautona. Eikös se tehtykin kilpailemaan japanilaisten autojen kanssa.
   
 5. kuolinpesä

  kuolinpesä Gearhead

  Tällä perusteella jenkkiautoja ei ole ollut olemassa pitkään aikaan...

  Meillä on ollut Chrysler PT, Stratus, Lebaron, Sebring ja anopilla Neon. Muotoilun tyylikkyys on katsojan päänsisäinen asia. Tekniikka on hyvinkin toimintavarmaa, osat halpoja oikeasta paikasta hankittuna, huolto teetettynä kallista mutta harrastaja tekee itse ajan kanssa...
  Kyyti on hyvää, talvella tarkenee ja kesällä viilenee jos kottero on kunnossa.
  Ekoautoja näistä ei saa kirveelläkään, mutta sen ei pitäisi yllättää ketään.
  Jokaisessa on omat pikku tyyppivikansa, mutta se on sitä harrastamista...
   
  redneck1 ja Zejk1 tykkäävät tästä.
 6. Imusihti

  Imusihti 3rd gear

  Ihan pakko laittaa:odeek::poff::rotfl:  IS
   
 7. 0rs0n

  0rs0n 3rd gear

  Oli emännällä neoni -99. Ihan hyvä oli. Ei moitittavaa
   
 8. Vuppe

  Vuppe Gearhead

  Mulla olis kourallinen rockwellin kalikoita, en tiedä onko yhtään ehjää.
   
 9. Karpov

  Karpov Gearhead

  Facelift neonia huollan kun sellanen kaverin eukolla on. Hyvä ajaa ja voimalinja pelaa moitteitta. 240k taulussa, vähän kaaret rupeaa ruskistumaan mutta muuten kopsakka peli. Kone käy kun kello eikä edes kylmänä nostajat lätkytä.
   
 10. hantta

  hantta Gearhead

  Oliko se nopea myynti hyvä vai huono juttu? Itsellä ei ole ollut, mutta tuollaisen kyydissä jonkinverran istuskelleenä sanoisin, ettei jatkoon ;)
   
 11. hantta

  hantta Gearhead

 12. LPV

  LPV 2nd gear

  Meillä on ollu vuodesta 01 Neoneita. Kolme eri yksilöä. Ekan, punaisen 98n, vaimo kaatoi pellolle kyljelleen 2010 syksyllä. Sitten ostettiin kiireessä vihreä 96, joka oli 2016 syksyyn. Silloin ostettiin nykyinen hopeinen 04 Neon2. 98 oli niitä viallisilla kansipahveilla koottuja. 80K km kohdalla korjailtiin pahvia ja siihen liittyneitä vikoja. Täytyy kehua että paikallinen HYÖTY-KÄYTTÖAUTO ei osallistunut ko. Takuuvikaan millään lailla.
   
 13. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  IHAN PASKOJA AUTOJA KUN EI NE KESTÄ RAISKAAMISTA JA VÄÄRINKÄYTTÖÄ :poff::rotfl:

   
  Imusihti ja hantta tykkäävät tästä.
 14. hantta

  hantta Gearhead

  Höh, nuuka äijä olisi tuolla ajellut viellä vuoden työmatkat :(
   
  LPV tykkää tästä.
 15. Pande_K

  Pande_K Gearhead

  Tämä ei ole R/T mutta coupe kumminkin, tuossa lähiparkkiksella vuosia sitten piti majaansa. On noita coupejakin muutamia tänne ajautunut, vaikka niitä ei maahan uutena tuotukaan.

  [​IMG]
   
 16. redneck1

  redneck1 Gearhead

  Kyllä jenkkiautoja on vielä olemassa mutta henkilö malleista en nyt ihan tiedä. Lasken ainakin uusista ja uudemmista jenkeistä jenkeiksi esim. Lincoln Continentalin, Chevrolet Impalan, Dodge Chargerin ja Chrysler 300C menee myös jollain tasolla jenkit kategoriaan. Edesmenneissä Lincoln Towncarissa ja Ford Crown Victoriassa oli vielä havaittavissa jotain todella jenkkimäistä.
  PT ja Lebaron ovat jenkkejä mutta Stratus, Sebring ja Neon kiikkuu rajamailla. Ei ne mielestäni ole amerikkalaisia eikä myöskään eurooppalaisia, ne on vaan Chryslereita.:D

  Mielipiteitä nämä siis on ja ehkä Sebring muuttuu aikojen saatossa kunnon jenkiksi kun ne joskus muinoin muuttuvat harvinaisemmiksi. Tänäänkin tuli nähtyä 2-3 Sebringiä liikenteessä.
   
 17. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  ankeus on ensimmäinen tunne kun tollasen koppiin menin.

  Mutta ajoltaan ihan sellanen mitä kaikki muutkin ton ajan autot, ei yllättänyt positiivisesti muttei negatiivisestikkaan.

  Ymmärtääkseni hyvällä yksilöllä ajaa pitkän mutta uutena taisi olla aika paljon kaikkea ongelmaa ja huonoimmat onkin varmaan jo nyt karsiutunut.
   
  Nikuzai tykkää tästä.
 18. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Ai ettien että on eroottinen laitos. Varsinkin noi orggis pölärit. Tuohon kunnon räntäntänttänokka, alusta tiukemmaksi ja Ahvenistolle. 300M oli vähän liian raskas laitos apparan mutkiin, mutta Neoni vois olla passeli.
   
 19. mietmi-3

  mietmi-3 Gearhead

  Emäntä ajellu tommosella 1997 kipolla nyt muutaman vuoden. Suht vähän on tarvinnu korjailla. Toisen kynnyksen oon tinaillu, yks jarruputki poksahtanu, nopeusmittari sekoillu,startin hiilet loppu,pyöränmutterit hirttää kiinni,öljykello hajonnu ja se vuotaa öljyä laatikon puolelta niin pahasti ettei oo öljyjä tarvinnu vaihtaa.
  Ajonesto siitä on onneksi ohitettu ja OD:n avulla on noita mittari sun muita vikoja korjailtu.
  Nyt kun erehdyin hommaamaan ton toisen mieliharmin hommasin niin siitä on jo näköjään takajarrujen jarruputki vaihdettu. Etujarrut meni uusiksi. Startista hiilet loppu. Syylärin letit toimii napilla. Mittariston tinaukset pettäneet. öljyä vuotaa huomattavasti pahemmin kuin toi toinen (tietääs vaan mistä).
  Ihan toimivia 20v HALPOJA autoja ;);)
   
 20. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  En muista millon olisin nähnyt viimeksi liikenteessä Neonin. Tehokkaasti ovat poistuneet.

  Autosta sinänsä en tiedä mitään, mutta tarjotakseni kv näkökulmaa.
   

Kerro tästä muillekin!