Neonin A3 laatikko ujeltaa!?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Finnish Mopar Association ry', aloittaja kinde, 24.5.2005.

  1. kinde

    kinde Gearhead

    No niin , meni tässä aikaisemmin siis laatikon ja syylarin nesteet sekaisin.Lauhdutin hajosi tai siis nippa oli jo tehtaalla asennettu väärin, löystyi ja soppa oli sekoitettu!
    Kolmeen kertaan vaihdoin kummatkin nesteet ja nyt näyttää siltä miltä pitääkin.Kaikki meni muuten hyvin , mutta laatikko alkaa hieman ujeltamaan kun on ns. kuuma. Mitäköhän sieltä on mennyt ja kuka näitä korjaa edullisesti ja meneekö pahemmaksi ajan kanssa vai pysyneekö tällaisena? On ajeltu ja ainakaan vielä ei muutosta pahempaan.
    Nyt kaikki asiasta tietävät , näppäin sormi tunnottomaksi.

    Kiitti vaan !
     
  2. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Vaikee sanoa mikä siellä ujeltais, ei nyt luulis, että se noin helposta pillastuu. Ellei sitten glykoli oo jotenkin huonoa sille, vettä sen kyllä pitäis sietää. Sinänsähän tuo loota on etuvetokehitelmä moparin 904 takavetolootasta, joten sen korjaamisen pitäis kyllä onnistua ihan missä tahanasa lootapajalla.
     
  3. neonisti

    neonisti 1st gear

    Tämä on kyllä hieman offtopic, mutta kuitenkin. Tuli tuossa mieleen itsekkin neonilla liikkuvana, voisiko tuolle laatikolle tehdä mitään? Tuntuu meinaan tuo meno välillä niin hemmetin tukkoiselta, kun moottorin kuitenkin pitäisi olla "jopa" kakslitranen. :D
     
  4. kinde

    kinde Gearhead

    Ajattelin tosiaan ajella niin kauan kuin se on suht siedettävää. Yleensä "ujellus" alkaa kun on vetänyt motaria jonkun pätkää ja sit alkaa pörrää taajamassa. Lääkkeeksi on tietysti stereoiden volyymi nappula.
    Samaa mieltä , tehot ei kyllä kohtaa etupyöriä varsinkaan jos alkaa kiihdyttämään jostain kuudenkympin tai suuremmista nopeuksista.Tosin rauhallisestikin pääsee jos ei ala pinna käryymään. Kick-downikin on ihan tyhjän kanssa, rundari vaan heilahtaa.
     
  5. kinde

    kinde Gearhead

    Kyselin ammattimieheltä ongelman pohjalta, vastasipa näin suurinpiirtein: Neonin vaihdelaatikon Planeetta on peltinen hitsattu malli jolloin siellä on toleransseja ja huonommat zydeemit kuin verrattuna vanhempiin koneistettuihin alumiinisiin jolloin siellä syntyy eripuravirtauksia ja ääni on valmis. Joissain se on hiljaisempi ja toisissa äänekkäämpi.Tärkeää on , että laatikko toimii jämäkästi ja säntillisesti. Kun on ollut tuollainen öljy ja vesi mixtuura haaveri sitä alkaa vain tarkemmin kuunnella ääniä. Tuntuu verrattain sopivalta vastaukselta.
    Taitaa olla todellinen maanantai versio tuo minun Neon , nyt alkoi tehostimenpumppu pitämään melkoista mourunaa!!!! Tosin onhan sillä jo maantietä mitattu 212000 km , on sekin syyllinen jo moniin vaivoihin! :x
     
  6. Olen samaa mieltä, isot autothan käyttävät kiidytyksessä moottoria, Neon vaihdelaatikkoa.

    Chrysler Neon 2.0 LE -01
     
  7. kinde

    kinde Gearhead

    :mad: Niinhän siinä kävi , hajos ei ajella enään , kokeillaan myydä :mad:
    Vaihdoin uuden syylarin ja laitoin erillisen lauhduttimen laatikolle. Yksi kaunis aamu ei meinannu liikahtaa liikennevaloista eteenpäin, no lähti pienen odottelun jälkeen. Kotimatkalla ei meinannu vaihtaa isommalle kuin polkimen helläämisen jälkeen. Pääsin sentään juuri kotiin ja jätin siihen.Jos ei mene kaupaksi sellaisenaan edulliseen hintaa niin kait laatikko pitää viedä korjattavaksi. Hussolle varmaan.
    Pikkaisen jurppii kun tää kaikki on vaan sen takia , että syylarin lauhduttimen nipat oli laitettu tehtaalla päin persettä!!!!!!!!!!!!! :x
     

Kerro tästä muillekin!