Nestetoiminen jarrutehostin

Ketju osiossa 'Jarrut ja jousitus.', aloittaja Eyetech, 7.5.2002.

 1. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Kertokaapaa faktaa ko kapineesta.
  Niitähän on käytössä ainakin diesel STW:ssa, houkuttelisi sen koon takia -->vrt limppumallin tehostin.
   
 2. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Mitäs siitä? Pelaa ohjaustehostajan pumpun paineella, löytyy kaikista gm-diisseleistä eli vanit yms. Mystisen tuntuinen peli, tietääkö joku toimintaperiaatteen? Kalliinpuoleinen korjata.
   
 3. -TH-

  -TH- Gearhead

  Yks harkinnan arvoinen vaihtoehto on ropistaa tehostin sport- mallin amazonista.Tämä on rodiukkojenkin suosiossa - tehostin vaikka konttiin.ko. laite on myös pyhimyksessä(ei kai kukaan niitä pura...).
   
 4. Rubberduck

  Rubberduck 1st gear

 5. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Tuollainen "remote" -tehostin on muutes myös mossessa! Sen ainakin raaskii purkaa jos sellaisen jostain löytää.
   
 6. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Tilaa on senverran, että tollainen 7" limppu mahtuu hyvin, ehkä isompikin, eli ei konttiin tarvitse laittaa.
  Minin pönttö on sikahintainen, tietenkin uusi, mutta...
  Tuo nestetoiminen vaatisi taas pumpun (tehostin on kädessä <IMG SRC="/eyeball/images/smiles/icon_wink.gif">), eli se on sen huono puoli.
  Täytyy miettiä, ehdotuksia otetaan edelleen vastaan...
   
 7. Tapi

  Tapi Gearhead

  Amazonin tehostin (vanha) tuntuu olevan kiven alla. Itse olen yrittänyt löytää / kysellä sellaista käytettynä jo peri vuotta.
   
 8. heh heh©

  heh heh© Gearhead

  No häpeääkö Chevy jos siihen laitetaan Moparin osia? Vallusta vois löytyä pienikokoinen alipainepönttö. Mulla on itellä Signetistä otettu ja se on halkaisijaltaan semmonen parikytsenttiä.

  Muistaakseni -68 mallisesta

  <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: heh heh© 2002-05-08 13:54 ]</font>
   
 9. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Olikos jossain f-bodyissä joku 2-kalvoinen erityisen pienikokoinen tehostaja (7"?), camaro/firebird-specialistit hoi!
   
 10. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  Höh, onhan siinä jo takavalotkin Italiaanosta :smile:
  Kyseessähän ei ole mikään 50's style custom, olen palannut kustomoinnin juurille ja teen juuri niinkuin itseä miellyttää :grin:
  Eli Mopen osat käy hyvin, ja halvalla myynnissä?
   
 11. Jäpälä

  Jäpälä Gearhead

  Mites olis jos tehostimen jemmaa tulipellin "sisä"puolelle ja sylinteri vain tulis konehuoneeseen ,ei vaikeeta kun petaalit joudut fiksaan kuitenkin, sit mahtus isokin limppu
   
 12. Mopeman

  Mopeman 3rd gear

  Tai jonkun Hiacen tehostaja/pääsylinteri joka on kokonaan kojetaulun alla. Mun autossa oli tollanen A.Matsonin tehostin, mutta linkosin sen roskikseen ja sovitin mazdasta tehostajan autoon.
   
 13. heh heh©

  heh heh© Gearhead

  Valitettavasti ei kylläkään ole myynnissä, kun on autossa kiinni [​IMG]
   
 14. fisu

  fisu Gearhead

  jos vaan passaa niin mulla on mitsusipin tehostettuja pääsylkkyjä muutama jouten, tuommosen kala-antin sylintereissä pitäis piisata tilavuuskin.
  maksat MH:n itse niin käyn viskaamassa sen matkaan vähän niinkun sponsoritukena <IMG SRC="/keskustelu/images/smiles/icon_wink.gif">
   
 15. Eyetech

  Eyetech Gearhead

  :oops:

  fisuhan heitti tarjouksen josta ei ilmeisesti voi kieltäytä...
  Mitäs olette mieltä, "mihin asti" galantin tehostin riittää?

  Jäpälälle; idea on sinänsä hyvä ja harkittukkin, mutta pääsisi paljon helpommalla, jos asennuksen tekisi "perinteisesti", eli limppu konetilan puolelle.
   
 16. elky

  elky Gearhead

  Yksi vaihtoehto on luopua tehostimesta kokonaan laittamalla pääsylinteri joka on tarkoitettu tehostamattomiin jarruihin. Jos kaikki palikat kuuluvat yhteen ei tehostamattomat jarrut vaadi juuri enempää poljinvoimaa kuin tehostetutkaan, ainakaan jos auto ei hirvittävän painava esim kaksi tonnia.
   
 17. fisu

  fisu Gearhead

  levyjarrut ainakin vaatii toimiakseen kunnolla tehostimen, rummuissahan taas on jo itsessään "tehostus". kaikkihan riippuu siitä mikä on kunkin pyöräsylinterin tilavuus verrattuna pääsylinterin tilavuuteen, mulla oli joskus tuo chopattu pobeda projekti ja siinä oli dartin pääsylinteri jossa ei riittänyt sitten alkuunkaan tehot noille poben pyöräsylintereille, ne kun oli yhtä suuret kuin jossain scaniassa :smile:
   
 18. elky

  elky Gearhead

  Juupas eipäs...Kyllä levyjarrutkin toimii ilman tehostinta, pitää vaan olla oikea pääsylinteri. Kokeiltu juttu.
   
 19. impala1968

  impala1968 Gearhead

  Joo, kyllä pelaa. Mulla oli impala aiemmin ilman tehostajaa ja levyt tietty edessä. Kaupungissa erittäin miellyttävät jarrut mutta moottoritiellä kun joku pompannappi loikkasi jonosta eteen sai polkaista molemmat tennarit jarrupolkimelle jotta liki 2t painava lotko suostui pysymään sopivan matkan päässä takapuskurista.
   
 20. Anonymous

  Anonymous Guest

  "Nestetoiminen jarrutehostin"
  "Mitäs siitä? Pelaa ohjaustehostajan pumpun paineella, löytyy kaikista gm-diisseleistä eli vanit yms. Mystisen tuntuinen peli, tietääkö joku toimintaperiaatteen? Kalliinpuoleinen korjata."

  -Kertokaapa joku aloittelijalle, mitä kaikkia muita tyyppejä on olemassa??? Onko tuo nestetoiminen jarrutehostin jotenkin harvinainen, itselläni on gm:n 350-bensassa tuommoinen (ainakin ohjaustehostimen pumpusta menee letkuja jarrutehostimeen, eikös se silloin ole ko tehostin?)
  -Kuvitellaan, että ohjaustehostimen pumpun hihna katkeaisi, menisikö tällöin siis myös jarruista tehostaja, vai varastoiko se "energiaa" jotenkin? Kiinnostaa tietää...
   

Kerro tästä muillekin!