Netistä löytyneitä vanhoja suomalaisia autovalokuvia

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Pande_K, 31.5.2019.

 1. kerkko

  kerkko 2nd gear

  Nättiä kinokokoista ("135") 1936 esiteltyä Agfacolor Neu -värikääntöfilmiä. (Agfacolor jo -32.) Vähän ajan hammas korostanut syaania? Olisiko myös vähän runsaasti valotettua, mutta nättiä on. Millä lienee valotettu, Contax II:lla tai Leica III:lla?
   
  Muokattu: 17.8.2022
 2. Hesarin jutusta Östersundomissa olevasta talosta on Kekkoskuva:

  [​IMG]
  Presidentti Urho Kekkonen (oik.) oli tuttu näky metsästysretkillä Östersundomissa. Edessä vasemmalla on Rödje-Fantsin tilan isäntä Nils Blomberg. Kuva on 1960–1970-lukujen taitteesta. KUVA: BLOMBERGIN SUKUARKISTO

  Minkä auton takaluukusta seurue nappaa "kahvia?"
   
  isalmela tykkää tästä.
 3. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Valkoinen kilpi lyhyellä tunnuksella?
   
 4. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  [​IMG]
  Olisiko jotain tämän suuntaista? 1974 Buick Century.

  Kuvahaulla piti etsiä, ei tullut ns. selkärangasta. Vaikeahko.
   
 5. Hyvä huomio..

  Tossa Buickissa on takaluukku aika suora, kun Kekkosela on kiilamaisempi minusta.
   
 6. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Tarkentaako auton ikää tuo kilpi, mulla oli aikoinaan -72 Dart tunnuksella NK-5. Ja tuo colonade muoto tuli kai -74 geeämmäläisiin.
   
 7. Hesarissa on tänään toinenkin kuva 50 -vuotta sitten sarjassa:

  [​IMG]
  Lämmin elokuun lauantai toi Helsingin kauppatorille ennätysmäärän väkeä. Kauppatorille näkyivät myös suurten laivojen kilpailun osanottajat, ja ihmisvirta liikkui torilta kohti Olympialaituria ja Katajanokkaa. KUVA: ESA PYYSALO
   
 8. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Niinku siinä on toi vekki keskellä! Mä katoin puskurin kilven upotusta ja kun luukku tulee noin alas pyöreänä, harvinainen muoto ton ikäisistä. Turvapuskuri viittaus mun mielestä -73 uudempiin.
   
 9. isalmela, Dataviilaaja, kerkko ja 1 muu tykkäävät tästä.
 10. Selänraaputin

  Selänraaputin 1st gear

  Sanoisin tuon olevan Buick Electra -74.
   
  isalmela tykkää tästä.
 11. Kiitos. Netistä kuvia vertaamalla olet varmasti oikeassa.

  Ja tervetuloa foorumille!
   
  isalmela tykkää tästä.
 12. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Kuinkahan monta kertaa Katajanokalle menevän matkustajajunan piti pysähtyä, kun tuohon kiskoille pysäköitiin autoja? Jos veturin kuljettaja olisi vaan pitänyt tilanteen tullen junan nopeuden vakiona, laivalta tulleiden ei olisi tarvinnut tehdä myöhästymisreklamaatioita VR:lle.

  Aikoinaan oli ikävää, kun näitä oli. Nykyään on ikävää kun näitä ei ole.... :odroll:
   
  leivonharri tykkää tästä.
 13. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Paikallisella yrityksellä oli jokunen vuosikymmen sitten parkkipaikka ratapihan vieressä. Siellä oli tuota ongelmaa, että sai autojen omistajia sai kissojen ja koirien kanssa etsiä siirtämään koslansa pois liian läheltä kiskoja aina uudelleen ja uudelleen. Jossain vaiheessa sitten junasuorittajalta oli "jäänyt huomaamatta" uhkaava tilanne. Veturikuskille vain oli radioon todennut että hyvin ryskää.

  Sen jälkeen oli pysäköintiin kiinnitetty huomattavasti paremmin huomiota.

  Joskus 80-luvulla perheessä oli tuollainen coupe-Marina, oikein 1.8 TC vieläpä. Alta 10-vuotiaan silmissä hieno peli, kun oli kierroslukumittarit ja kaikki! Oikein harmitti, kun se hävitettiin pois aika nopeasti.
   
 14. Hyvin sanottu! Ehkä voisi sanoa näistä IL:n Lada-kauppiasjutun kuvista samaa:

  [​IMG]
  Yksi Hyvinkään Autokulman asiakkaista oli nykyistä Vasemmistoliittoa edeltäneen SKDL:n kansanedustaja Pauli Uitto. Syksyllä 1983 Uitto osti Toivo Huhtaselta (vas.) jälleen uuden Ladan. SKDL:ään kuuluivat vasemmistososialistit, ja osa puolueen jäsenistä kuului myös Suomen Kommunistiseen puolueeseen.

  [​IMG]
  Lada-uutuuksia Hyvinkään Autokulman edustalle Hyvinkäällä tulivat katsomaan mm. hissiyhtiö Kone Oy:n ja VR:n Hyvinkään konepajan työläiset.

  [​IMG]
  Hyvinkään Autokulma myi uusia Ladoja Hyvinkään lisäksi myös Järvenpäässä, Riihimäellä ja Karkkilassa. Pertti Huhtasella tietokoneella paljon kuva-aarteita neuvostoliittolaisista autoista. – Vaikka autoja myytiin 300 vuodessa, leipä ei ollut leveää, Pertti Huhtanen sanoo.
   
 15. Pande_K

  Pande_K Double Gearhead

  Jokohan tämä kuva jossakin vaiheessa oli keskustelussa? Tästä on suurennos tuon talon seinässä ja kun nyt kerrankin muistin etsiä niin löytyihän se netistäkin. Kuvaaja Jarno Peltonen, Helsingin kaupunginmuseon kokoelmat ja kuvausvuosi 1971.

  [​IMG]

  Siinähän on etummaisena E-body korinvärisillä peileillä ja vaalealla sisustalla. Ainahan on mahdollisuus että kyseessä on vierailija vaikkapa Ruotsista, mutta kun Suomi-yksilöt on kai aika tarkkaan harrastajien tiedossa niin osaako kukaan kertoa josko kyseessä voisi olla sellainen.

  https://hkm.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005:km0000majt?imgid=1
   
  kerkko tykkää tästä.
 16. MudMax

  MudMax Gearhead

 17. Pande_K

  Pande_K Double Gearhead

  ^ Kiitos tiedosta, näin se varmaan on.

  Omaa tarinaansa Suomen autokannasta kertoo, että useitakin kertoja on käynyt siten että melkoisella varmuudella puolen vuosisadan takaisista katukuvista vähänkään erikoisemmille autoille löytyy identiteetti vaikka ei näy rekisterikilpeä tai paljon muutakaan. :odsmile:
   
  MudMax tykkää tästä.
 18. litres

  litres 3rd gear

  Joo, ja sen takana kirvesmiehen barracuda! Tai tunnetaan myös nimellä tilulilu wokkelo.
   
 19. KKOSKINEN

  KKOSKINEN Gearhead

  Kovin kansainvälinen meininki noissa valomainoksissa. Ei tahdo suomenkieltä juuri näkyä.
   
 20. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  [​IMG]

  On ehkä yksi rumimmista amerikkalaisen auton hanureista, mitä on tullut vastaan. Niinku paiseesta kasvaisi paise.
   

Kerro tästä muillekin!