Nettiautosta bongattua

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

 1. Pannu H-D

  Pannu H-D Gearhead

  Tarkoitatko sitä entistä huolto asemaa??
   
 2. Peeaa

  Peeaa 3rd gear

 3. TimoN

  TimoN 3rd gear

  Njaa, itse asiassa en tiedä, onko siinä joskus ollut huoltoasema. Itse olen sillä seudulla liikkunut toisinaan noin kymmenen vuoden ajan ja sinä aikana siinä ei oo huoltista ollut. Siinä se kuitenkin on kolmostiessä kiinni olevalla tontilla ihan Laihian ns. ydinkeskustan Vaasan puoleisessa päässä.
   
 4. Charger´69

  Charger´69 Gearhead

  Konservoituna voi edelleen kuulua museorekkariin, siinä ei lommotkaan haittaa jos lommoille löytyy historiaselitys missä ja miten tapahtunut. Konservoidussa siis auton nykynen kunto on historialla selitettävissä :D Ja tuosta tulee osittain se iso työmäärä mitä konservoiduissa pidetään isona, kun koko historia oltava selitettävissä jollakin tarkkuudella. En kovin tarkkaan tiedä tuosta mutta mun mielestä erittäin hyvä että tämä konservointi vaihtoehtokin on.

  Äkkisilmäyksellä ei kuulu joo museorekkariin, varsinkin ku miettii kuinka vaikea sinne monesti on siistikin auto saada. Mulla ei häiritse se jos joku auto on museorekkarissa ja näyttää ettei se välttämättä sinne enää kuuluisi, eipä tuo oo keneltäkään meiltä pois niin annetaan olla. Niin kauan kun ei harrasteautorekisteriä ole missä kulut kohtuullisemmat niin toivottavasti porukka saa mahdollisimman paljon noita autoja veivattua museorekkariin, se on kaikkien harrastajien etu, antaa museo ukkojen kantaa huoli siitä mikä vielä kuuluu museorekkariin ja mikä ei. Tässä asiassa ei kannattane olla "siviilipoliisina" ;) Nämä on harrasteautoja ja kiitos valtion kaikkien haista vittu suunnitelmien niin kohta alkaa pelkän harrasteauton pihassa seisottaminenkin maksamaan jo melkosia summia. Museoautojenkin verovapauteen kun on kiinnitetty taas huomiota jne., ei voi ymmärtää.

  Joten meillä autoharrastajina varmaan kannattaa koittaa pelata yhteen ja nimenomaan siihen suuntaan, että tämä autoharrastamisen jatkaminen olisi mahdollista mahdollisimman monelle ja mahdollisimman pitkään. Jos päädytään tilanteeseen että jostaki vanhasta Datsunistaki joutuu maksaa 2000 euroa vuodessa että sen pelkästään omistaa, niin sitten ollaan tilanteessa missä koko harrastus lähtee kuolemaan.

  Minulta jos kysyttäisiin, niin kaikki yli 30 vuotta vanhat autot pitäisi pystyä laittamaan pienempikuluseen rekisteriin, vaikka johonkin harrasteautorekisteriin tms. Se on ihan selvä että vaikka joku noita käyttöautonakin käyttäisi, niin nykyihminen on niin avuton että se on harva tapaus semmonen joka kykenee sen vanhan vehkeen liikenteessä pitämään, joten ei ole isossa kuvassa keneltäkään pois. Nykyihminen ostaa kuitenkin sen uuden sähköauton tai Avensiksen liikkeestä ja vaihtaa sitä 2 vuoden välein uuteen ennenkö toinen öljynvaihto tulee ajankohtaiseksi, joten olisi suotavaa että ihan historian vaalimiseksi ja harrastuksen ylläpitämiseksi vanhojen autojen harrastajia ei lähdettäisi rokottamaan rahallisesti sillä tasolla että koko hieno harrastus kuolee. Suomessa toki kaikki on mahdollista.. :confused:
   
  karpo29, Petri R., 64c10 ja 8 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 5. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Tämä onneksi pitää paikkansa myös toisin päin. Todisteena tästä on kaikki umpikylki-crownit, timagit, lava-camarot, BX-vanit, suksiboximersut.

  Jos nyt virkamies tekee "sileen tymästi", että poistaa "veroedut" ja yrittää tehdä harrastuksestamme vaikeaa ja kallista, niin eiköhän me jotain keksitä, ulosliputetaan kesäauto-armadat Ruotsiin tai Viroon.

  Niillä mustilla kilvillä ajellaan sen jälkeen vain Forssan raviradan sisällä ja ne vähätkin verovarat menee naapurimaille ja laivayhtiöille.

  Autoilijaa on yritetty kurittaa niin kauan kun tämä maa on ollut itsenäinen, tuloksena on todella sitkeä ja itsepäinen rikkaruoho, joka ei katoa maaperästä millään.
   
  Dataviilaaja, PON1, faffeli ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. mjm2

  mjm2 2nd gear

  Peeaa tykkää tästä.
 7. WBBC

  WBBC Gearhead

  Mä olen sitä mieltä, että hassua on, että lähes kokonaan kiinalaisilla repro-osilla ja pelleillä kasattu esim Mustang menee helposti läpi museotarkastuksesta, mutta täysin alkuperäinen, joskin ajan patinoima ei välttämättä mene. Käsittääkseni missään museoissa ei ole kopioita esineestä, vaan sen pitää olla alkuperäistä tavaraa. Eli siinä mielessä sana "museo" pitäisi korvata jollakin toisella termillä?
   
  Catiska ja Jouni_K tykkäävät tästä.
 8. tapsah

  tapsah 2nd gear

  ^ei tarvihe pelleistä koota, ihan kokonaisia koppia on saatuvilla..
   
 9. Jouni_K

  Jouni_K Gearhead

  Tätä minäkin olen ihmetellyt, että kukaan ei vaadi Egyptin pyramidien uudelleenrakentamista, vaikka ne on kovasti kuluneet, tai Mona Lisan uudelleen maalaamista, vaikka maali on lohkeillut, mutta autosta pitää tehdä uudenveroinen että se kelpaa.
   
  Inlinee ja WBBC tykkäävät tästä.
 10. Inlinee

  Inlinee Gearhead

 11. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Kuin niin nyt? Tuohan on ollut myynnissä jo vuosia.
   
 12. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  No en ihmettele :D
   
  el borrachitos tykkää tästä.
 13. budweiser

  budweiser Gearhead

  Uskokaa tai älkää mutta tuon auton toi vuosia sitten Ruotsista keskeneräisenä eräs vanhempi herrasmies joka piti tuota oikein hienona...

  Joo, multa meinasi taju lähteä kun tuo ilmestyi pajan pihaan ja omistaja siinä kyselemään että saiskos tämmösen jotenkin kulkemaan ja pysähtymään vielä katsastettuakin kotimaan liikenteeseen...

  On tainnut lähteä jo kiertoon mikä lienee tyypillistä näille rakennelmille...
   
  Inlinee tykkää tästä.
 14. three hundred

  three hundred 3rd gear

  Tampereen kupeessa Chevelle myytävänä liikkeessä... Pyysin hintaa... tarjousten perusteella eniten tarjoavalle... kyselin mitkä perä ja laatikko on.... ei vastausta... Ei oikein uskalla tarjota. Trafin mukaan 10v sitte katsastettu. ja on kuulemma muutoskatsastettu 502 motille sano myyjä. Eli seissyt lämpimässä tallissa 10v. Tietääkö joku tän historiaa enemmän?
   
 15. Jeep360

  Jeep360 2nd gear

  Tolla hinnalla ei ilmeisesti ole tarkoituskaan saada myytyä , autona tuo on täysin arvoton.Osina myytynä tuosta saa jotain, ainakin tekniikasta , tolla korillakaan ei ole mitään arvoa.
   
  el borrachitos tykkää tästä.
 16. oceanic7

  oceanic7 Gearhead

  Tämä?
  https://www.nettiauto.com/chevrolet/chevelle/11788333
  On siinä ainakin papereissa 502, soititko?
   
 17. three hundred

  three hundred 3rd gear

 18. el borrachitos

  el borrachitos Gearhead

  Tuolla kioskissa on muutenkin aina aika karmeeta kuonaa myynnissä ihan poskettomilla hinnoilla.
   
 19. el borrachitos

  el borrachitos Gearhead

  Jep, Pacerin omistajana todettava, että eivät orkkiksenakaan hinnallisesti ole kovinkaan kovassa kurssissa ja en minäkään näe tossa kopassa enää olevan edes varaosa-auton arvoa.
   
 20. viikinki75

  viikinki75 Gearhead

  Mun täytyy tunnustaa, että tuon erilaisuus sytyttää mua paljon enemmän, kun alkuperäinen, Koska alkuperäinen ei sytytä yhtään. Toi hinta on kyllä ihan utopistinen.

  Mulla on mielikuva, että toi olisi ollut aiemmin myynnissä huomattasti halvemmalla.
  Silloin saatoin kysyä vaihtoakin, tai ainakin mietin sitä, en muista.
   
  Muokattu: 29.11.2020
  leivonharri tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!