Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

 1. jpe

  jpe 3rd gear

  Ei luovuttu, prosentteja tuli padan ym vaihdosta.
   
 2. Larry

  Larry Double Gearhead

  Tuli tuossa joku päivä semmoinen näytelty dokumentti George Lazenbysta.
  Miekkonen oli kokeillut myös automyyjän hommaa ja totesikin siitä osuvasti:

  [​IMG]

  Oli varsin värikäs ja hauska kertomus. Kannattaa vilkaista tuolta Areenasta:
  Becoming Bond
   
  New Yorker 1972 tykkää tästä.
 3. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  5500€, piti kysyä.
   
  isalmela tykkää tästä.
 4. toyopet

  toyopet Double Gearhead

  En tiedä miten tuossa on pakoputkisto tehty mutta äänetkin saattaa olla sinnepäin, kuten tuossa pojan projektissa, missä saman sarjan kone.  Tuossa ei ole kaasun palautusjousta kuvaushetkellä, niin jää "vähän" kierrokset ylös.
   
 5. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  tuli katottua suorana ja oikein tykkäsin. Mies oli ollu miesmalli ennen bond elokuvaa ja pesää oli tullu ovista ja ikkunoista. Silti kun kysyttiin nyt vanhana ukkona mitä olisi tehny toisin jos vois vaikuttaa? Olis kuulemma halunnu rakastella vieläkin enemmän kauniiden naisten kanssa. Sullon mun luonto, George!
   
  Lemmu ja kuula tykkäävät tästä.
 6. Solvent

  Solvent 2nd gear

  https://m.nettiauto.com/plymouth/duster/12301753

  Taaskaan ei oo hintaa keksitty, mutta ei varmaan oo pakkomyynnissä ja "asiasta ymmärtävä kyllä tietää hinnan".
  Monetkohan turhat puhelut mies välttäis hyvillä tiedoilla, ettei soittajien tarvis arvuutella haluaako se nyt 20kiloa vaiko 35 kiloa autostaan...
  Komee pirssi kyllä!
   
  Peeaa tykkää tästä.
 7. Marklin

  Marklin Double Gearhead

  impala-63, Solvent ja Peeaa tykkäävät tästä.
 8. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Noin yleisesti ottaen, ehkä helvetissä on varattu oma paikka niille ihmisille, jotka ottaa auton myynti-ilmoitukseen pystykuvia. Kuva-alasta auto täyttää max 20% ja loput on nurmikkoa tai taivasta.
   
  hartsa69, viikinki75 ja Peeaa tykkäävät tästä.
 9. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  En ymmärrä pystykuvaajia muutenkaan.:rolleyes:o_O Eihän oikealla kamerallakaan pystykuvia oteta, paitsi silloin jos tilanne sitä vaatii.

  Ehkä ne ei ole sitten käyttänyt oikeaa kameraa? Tää on tätä nykyajan älypuhelimien aikaansaannosta.:mad:
   
  Muokattu: 6.8.2021
 10. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Prosenteista en tiedä, mutta tämä on ainakin meille molemmille tuttu auto vuosien takaa.
  Olen tästäkin laittanut kuvia johonkin keskusteluun aiemmin.
   
 11. hartsa69

  hartsa69 Gearhead

 12. Tunaman

  Tunaman 3rd gear

  Onkohan Tojo ja Camino myynnissä samalla kuvalla.:)
   
 13. Isamu

  Isamu 3rd gear

  Tässä on vuosien varrella selaillut autojen myynti-ilmoituksia aika tavalla ja olen jo pitkään ihmetelly mikä ihmeen kuvotus jenkkien myyjillä on kunnon ilmoitusten tekoon??!

  Sillä osastolla on useimmiten (stereotyyppisesti) ne paskimmat kuvat, huonoimmat tiedot, ei hintaa, "tietäjät tietää" tason jargonia.
  Armon vuonna 2021 alkaa jo kaikilla olemaan taskussa laite jolla saa hyviä kuvia eikä ilmoituksen jättäminen ole mitään kvanttitason fysiikkaa. Silti hämmästyttävän usein vaivaudutaan ottamaan se pari kuvaa jossa näkyy etulokari ja hieman ovea tai jostain viiden metrin päästä yksi tärähtäny, myyntikuvaukseen korkeintaan "V8+aut fiksattavaa löytyy"

  Kesällä 2019 kun etsin oikeasti ostohousut jalassa uutta harrasteautoa niin useita hylkäsin suoraan vaan paskan ilmoituksen takia kun en vaan jaksanu.
   
  Muokattu: 6.8.2021
  Seevu, Petri R., Solvent ja 1 muu tykkäävät tästä.
 14. Inlinee

  Inlinee Gearhead

  Tarpeeks monta "museokatsastusta vailla olevaa" ja museokatsastettua katsottuani, löysin kuin löysinkin auton.

  Mutta jonkunverran jäi paskan maku suuhun siittä, että monta autoa oli sellasta että en olis uhrannu euroakaan bensoihin saati minuuttiakaan ajamiseen kun ois ollu rehelliset kuvat ja kuvaus autosta :mad: Nätti mennä kattomaan kattoon asti läpimätää autoa, tai sit semmosta mistä puuttuu niitä ja näitä ( vaikeasti saatavia) pisteosia, mitkä on "unohettu mainita" :mad:

  Yllätyksen toi auto jossa oli tekstinä likimain " Museokatsastettu, saa tulla katsomaan". Onneks ajoin 7h eestaas viikolla töitten jälkeen. Tänään samanmoinen lenkki sitä hakemaan :)
   
  Seevu, isalmela, Charger´69 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 15. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Olen kiinnittäny huomion samaan asiaan. Jos auton malli on ilmoituksen alussa kirjoitettu tyyliin "GUTLAS", niin sen siinä vaiheessa jo tietää, mitä on luvassa. Mutta mulla on tähän teoria.

  Ensinnäkin, vaikka mukana onkin nuoria, niin jenkkiautoharrastus on harrastajien keski-iältään varmaan perinteistä "tuuninkiharrastusta" vanhempaa, tai ainakin ikähaitari on laajempi. Jos mietitään jonkun rakennellun BMW:n, Audin tai vastaavan myynti-ilmoitusta, niin usein tällaista autoa myy noin 30 vuotias tai nuorempikin kaveri. 90-luvulla tai sen jälkeen syntyneet ovat ns. diginatiiveja, jotka on suoraan kasvaneet tietokoneiden ja älypuhelimien käyttöön; ne on heille yhtä arkinen osa päivää kuin vessanpönttö tai kahvinkeitin.

  Sen sijaan meissä 40-vuotiaissa alkaa jo olla niitä, jotka yläaste/lukioiässä ehkä sai vähän jo ATK-tunneilla istua, mutta kenties pitivät PC-koneita "nörttihommina" ja pysyivät vapaa-ajallaan mieluummin mopon ruuvauksessa (sitä paitsi PC-koneethan oli vielä 90-luvun alussa ylellisyystuote jota ei todellakaan löytynyt joka talosta, mutta vuosituhannen loppua kohden toki halpuivat ja yleistyivät, pitkälti internetin suosion kasvun tukemana). Siirtyivät sittemmin ammattikoulusta suoraan työelämään johonkin suorittavaan työhön jossa ei sähköposteja lähetellä eivätkä ole koskaan ottaneet tietokoneita ja nettiä harrastuksekseen. Vaimon ovat löytäneet perinteisesti baarista eikä tinderistä. Ne eivät notku overdrivellä eikä facebookissa. Ne on niitä joilla tärkeät sähköpostit katoaa aina "bittiavaruuteen". Sitten jos puhutaan ikäluokasta 50+, niin tätä väkeä on jo huomattavasti enemmän.

  Sitä ei tällaisena viimeiset 25 vuotta tietokonetta päivittäin kotona ja myöhemmin työkseenkin näpläävänä aina osaa ymmärtää sitä toista ääripäätä, vaan tulee liian helposti tehtyä johtopäätös, että ilmoituksen laatija on joku idiootti. On kuitenkin olemassa tietty kansanosa, joiden arkeen ei tietokoneet ole koskaan kuuluneet. Toisaalta kyse on myös siitä, mikä ihmistä itseään kiinnostaa. Vaimon isoisä on syntyny 1925; sodan käynyt mies ja hän viettää aikaansa mm. tutkiskelemalla paikkoja tabletillaan google mapsistä ja lukemalla erilaisia artikkeleita wikipediasta. Näitä taitoja hän ei menetetyssä Karjalassa oppinut.

  edit: Sen verran vielä, että sen vähäsanaisen "tietäjät tietää" -ilmoituksen takana toki voi olla yhtä hyvin tietoteknisten laitteiden käytön tuskallisuus kuin oikea asennevammakin.
   
  Kurko, Stang_81, Seevu ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 16. Ace66

  Ace66 3rd gear

  Oi niitä aikoja kun sai täyttää sen Keltaisen Pörssin kupongin johon auton tiedot ihan kynällä raapustettiin.:D
   
  Roberto, Jape105 ja Seevu tykkäävät tästä.
 17. Turbiini

  Turbiini Gearhead

 18. Tunaman

  Tunaman 3rd gear

  teddy99 tykkää tästä.
 19. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  ”vaan tulee liian helposti tehtyä johtopäätös, että ilmoituksen laatija on joku idiootti.”

  Usein näin kyllä onkin, valitettavasti. Monet ihmiset ovat idiootteja. Netissä kylläkin tehdyn kuviopäättelytestin pistemäärän perusteella rohkenen näin todeta.
   
  Turbiini tykkää tästä.
 20. teddy99

  teddy99 Gearhead

  Pitäisi laittaa auto myyntiin, mutta täytyy odottaa marraskuuta, että tulee ensimmäiset lumipyryt keskellä yötä, niin saisin sitten otettua yhden myyntikuvan autoni takapuskurista. Täälläpäin kun ei ole katuvaloja. Myyntitekstiä ei tarvii, kun kyllä minä autoni tiedän. En kyllä ala vastailemaan puhelinsoittoihin, jos en tiedä kuka soittaa. Sehän voi olla joku ihan outo tyyppi.
   
  esmi, bathory, Seevu ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!