Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

 1. leivonharri

  leivonharri Gearhead

  Konehuone on jostain kuulolaitteen värisestä 30-40-luvun autosta. Kiinnostais tietää mistä, näkyy hodroddingia harrastetun. Ainakin tarroja liimailtu.
   
 2. Fleetline

  Fleetline Gearhead

  Näyttää vahvasti 50luvun alun letukan konehuoneelta
   
 3. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Mun ajatusmaailmassa nuo 61-62 on "kuplakattoja"miten sitten virallisesti määritellään,en tiedä, mutta ulkoinen olemus katossa minusta erimoinen kuin uudemmissa.
  Bensan hinta on ihan yhtä kallista olipa kyseessä läpipaska Dartti kutosella,396 Chevelle tip top näyttelykunnossa tai kesäkäyttiksenä Crown Victoria 302:lla jos yhtään ajaa meinaa...

  Kaikki noista nielee melkomoisen määrän gasoa jos vertaa nykykippoon tai pikkasen isompaankin kehonsiirtimeen jotka nekin kuulemma vie liikaa.

  Tämä kulu ja kulutusmurhe tahtoo koskettaa muitakin vanhoja harrasteautoja valmistusmaasta riippumatta vaikka jano vaan kympin luokkaa molemmin puolin,tavaraa on aivan liikaa ostajiin nähden eikä niidenkään perustekniikka kiehdo vai miten esim 60-70 luvun peruskalustokaan,esim Escort,Kadett,Kupla tai Corolla jne mahtaa vaihtaa omistajaansa nykyään saati kanttiautot tai 40-50 lukuiset europöristimet?

  Arvo,kiihdytys ja näyttelyautot pistetään enenevissä määrin myyntiin vaikka olleet omistajiensa ikihaaveita ja silmäteriä ehkä vuosikymmeniä,miksi nyt yhtäkkiä ja miten kauppa käynyt,kerroppa se?

  Harrastajat vanhenee ja ajot loppuu toki joskus jokaisella esim hautaan tai sairauteen mutta ei se kaikkea selitä sekään miksi luovutaan innokkaasti,kuten esim tuo Impala joka taatusti on ollut haaveiden huipentuma eikä mikään pikaostos halvalla tänne myytäväksi vaan kaikkea muuta.
  Unet nähdään öisin tuommoisilla hintapyynnöillä :(jos myydä meinaa,autossahan ei vika ole vaan ajassa+paikassa.
  Kyllä kelpaisi minulle,hieno on ja mikseipä jos olisin nuori sekä pakka paksussa kunnossa.
   
  Muokattu: 12.3.2022
 4. Peeaa

  Peeaa Gearhead

  Kuplakatoiksi nimitetään -61 GM 2D HT-malleja.
   
 5. T5

  T5 Gearhead

  -62 oli myös kuplakattoja. Ja nämä on niitä harvinaisia ja kalliita pelejä.
   
 6. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Kukkopillin kanssa taidetaan elää aivan eri todellisuuksissa. Tuolla taisi olla aivan oma topikkikin siitä, kuinka surkeasti asiat on, mutta nyt tämä maailmanlopun dystopia alkaa valua tännekin.
   
  Isamu ja Rautamäki tykkäävät tästä.
 7. Peeaa

  Peeaa Gearhead

  Kappas vaan, googlen avulla löysinkin kuvia -62 Bubble topista. Enpä ole koskaan livenä nähnyt. Eikä tuo keskustelun aiheena oleva Chevy kyllä ole kuplakatto.
   
 8. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Saattaapi olla Petri niinkin,mun ex työkaverikin sanoi jotta maailmankaikkeus täyttää sen pään eikä ehdi syventyä työntekoon kun onpi pikkasen isompia asioita mietittävänä:)
  Mitäpä tuohon oli kenelläkään sanottavaa,tyhmiä oltiin häneen verrattuna.
   
 9. Rautamäki

  Rautamäki 3rd gear

  Eikös se mahda olla niin että -62 Bel Airissa oli aiemmilta vuosilta tuttu kuplakatto ja huippumalli Impalassa rättikattoa imitoiva uutuus?
   
 10. lintta88

  lintta88 1st gear

 11. Bluestone

  Bluestone Double Gearhead

  Juuri näin. On Suomessakin 62 bel-air kuplakattoja, yksi 61 impalasta tehty ja oliko joku toinen aito projektiauto?
   
  lintta88 tykkää tästä.
 12. litres

  litres 2nd gear

  Miten on teknikot...vaikuttaako tämän hetken polttoaine hinnat harraste jenkkien
  hintapyynteihin?o_O
   
 13. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  En ole teknikko enkä myöskään pyknikko mutta arvelen että ei vaikuta hintapyynteihin. Sen sijaan melko varmasti kyllä ostajakuntaa vajentaa.
   
  isalmela ja litres tykkäävät tästä.
 14. tapsah

  tapsah 2nd gear Bannattu

  ameriikkalaisissa ehkä pieni ruokaset kutvos-kupeet kokee arvostuksen nousuva, ehkä ei, kuka näistä tietää..
   
 15. tammercity

  tammercity Gearhead

  Pitkässä juoksussa luultavasti kyllä. Jos polttoaineiden hinnat pysyy korkealla vuosia, niin eiköhän nuo hinnat laske ainakin vähemmän halutuissa malleissa. Klassikot taas sitten erikseen. Ostajakunta tuskin Suomessa ainakaan kasvaa tällä hetkellä, joten jos täällä alkaa perse aukeamaan, niin taitaa ne halutuimmat laitteet lähteä rajan yli paksumpien lompakoiden omistajille.
   
 16. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Mikä on pelkästään oikein tälle nillittäjäsakille. Kaverilta lähtee 2 autoa Saksaan tässä kuussa ja multa 1. Rahaa puhuu.
   
  PPRCuda, Kustom STW ja isalmela tykkäävät tästä.
 17. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Kokkolan Billy on vuosikausia toistanut uskollisen ihaltavasti tätä samaa mantraa. Koko sen ajan kauppa on kyllä käynyt ja hinnat vaan nousseet. Nyt on tosin loistava ellei erinomainen mahdollisuus siihen, ennustus käy ainakin hetkellisesti toteen. Jännitettävää siis riittää kuin Putinilla Kremlissä.

  Riviera56:lle onnittelut kaupoista! Noilla autoilla ei lienee mitään yhteyttä kuitenkaan tähän ketjuun, jossa arvuutellaan vuodesta toiseen, että onko 4K liikaa survivor Leppäkyljestä tai 2K mielenterveyspotilaan pyyntö paskasta vastaavasta. (Ensimmäiseen vastaa itse "EI" ja toiseen "KYLLÄ".)

  En jaksa selata ketjua, mutta milloihan viimeksi tänne on linkitetty muiden kanssaharrastajien tiedoksi myynti-ilmoitus tosi löydöstä, johon itselle ei juuri nyt ole varaa, koska kädessä ei ole kuin elämän valttikortit. Ennenhän sitä etsii ylihintaisen kotteron paskoilla kuvilla ja pistää tänne, että päästään nälvimään oikein porukalla.

  Inflaatio laukkaa. Arvioisin itse, että vähäinen omaisuus on paremmassa turvassa vaikka harrastekalustossa kuin Kemin Maalaiskunnan Osuuspankin käyttötilillä. Ja jos tässä oikein innostuu ja töitä sekä terveyttä riittää, niin pitää toimia tulevina synkkinä aikoina kuten ruotsalaiset kanssaharrastajat 1970 -luvun öljykriisin aikaan. Tai rahamiehet Suomen ysärilamassa, jolloin itselle oli liikut kiinni hankintojen suhteen juuri opinnot päättäneenä ja perheen perustaneena. Tiukkaa teki silloin säilyttää edes kasarihuumassa velalla hankittu sikakallis Suomi 2dHT, mutta jotenkin se onnistui kun pakkas kalsarit matkalaukkuun ja suuntasi Golanille kun ei Suomesta töitä saanut.
   
  Muokattu: 13.3.2022
  Naukkis, Lowry, Isamu ja 1 muu tykkäävät tästä.
 18. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Eiköhän tämä taas putkahtanut jostain pätemään...hohhoijaa:rolleyes: Sehän on hyvä jos kauppa käy ja bensa palaa,niin minäkin toivoisin.
  Nyt kaikki kuulolle mitä CRC gurulla asiaa ja siitä ei sitten eriäviä mielipiteitä passaa esittää koska tämähän ei ole keskustelupalsta.
   
  Muokattu: 13.3.2022
  Rambo John J tykkää tästä.
 19. PPRCuda

  PPRCuda Double Gearhead

  Jos sulla on esittää parempaa faktaa myymättä jääneistä, käyvällä hinnalla myynnistä olleista niin päde sinä niillä. Muutoin vain tuuli huulia heiluttaa. Tuo 50 tonnin 1962 Impala ei täytä minun mielestä käypää hintaa. Toisen mielestä saattaa vain niin ollakin.
   
  Muokattu: 13.3.2022
 20. Cocco Bill

  Cocco Bill Gearhead

  Sinähän se siellä kyseenalaistat muiden mielipiteitä automaattisesti vääriksi elleivät yhdy sinun näkemyksiisi koska kyllähän sinä tiedät miten asiat on,muut harvemmin, mutta semmoista se kuule kommunikointi+keskustelu on jotta myös muut saa esittää näkemyksiään ja niitä voi lukea,miettiä ja ehkä oppiakkin tai olla eri mieltä mutta sivistyneesti niin ei tuu paskaa heti niskaan...
  cool man cool:)
   

Kerro tästä muillekin!