Nettiautosta bongattua

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Merkki- ja mallikeskustelu', aloittaja Rüsselsheim, 28.4.2006.

  1. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Mun poika on Oulun Yliopistossa, josta maksan 200 euroa vuodessa. Aika mielellään maksan nyt veroja. Kaverille pannaan kerran vuodessa pistos, joka maksaa noin 14.000 eur / laaki. Sielläkin osoitteessa tuntui olevan verorahoille vastineen tunnetta.
     
    Muokattu: 13.11.2018
    mikkis83, isalmela, miguelo ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  2. Catiska

    Catiska Gearhead

    Tuo autoverotus on muuttunut aika paljon noista ajoista. Enemmän minua harmittaa elättää kaiken maailman loisia täällä. Auton osalta maksoin n. 3600,- veroja viime vuonna mutta toisten sosiaaliturvaan likimain kymmenen kertaa enemmän. Koulutukseen "vain" 6400,-. Ja sille sentäs saan vastinetta kuten auton veroistakin.
     
  3. exchevelle

    exchevelle Gearhead

    https://www.nettiauto.com/chevrolet/pickup/10032118

    Toisaalla olevan myynti-ilmoituksen mukaan tullattu Suomeen `88 GMC papereilla. Näin olen ainakin ymmärtänyt.

    Sitä vaan ihmetellyt että mitenköhän tuon rekisteröintikatsastus onnistuu kun tullattu auto vastaa katsastettavaa ajoneuvoa vain lähinnä rungon ja tekniikan osalta?
     
  4. Smirkelimies

    Smirkelimies 3rd gear

    Hep, täällä yks jonka isä osti aikoinaan vm 1987 Hiacen. Isällä oli sikala joten pakulla kuskattiin aika usein emakoita jotka kusi, piereskeli ja paskoi kuljetuslootassa tavaratilassa. Jenkkivania ei oikein voinut ajatella lähinnä kahdesta syystä:
    -Kusta ja paskaa olisi ollut melko ikävä siivota bordellityylisestä lyyssistä.
    -Muut sikatalouskerholaiset ois alkanu epäillä että isä olis alkunu äänestää jotain muuta puoluetta kuin keskustaa jos ois hommattu tommonen haavi.
     
    PPRCuda, renttu81, wiwwe ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  5. Petri R.

    Petri R. Double Gearhead

    Mun synnyinseudulla on varmasti suhteellisesti enemmän Toyotia ku missään muualla maailmassa ja siellä myös käytännössä jokaisella poromiehillä oli yhdistettynä työ- ja vapaa-ajan autona Toyota Hiace. Muistan niiltä ajoilta vain yhden hurjan individualistin jolla oli Hiacen sijasta joku Mazdan pakettiauto. 80-luvulla Chevy Vaneja ei Kemijärvellä näkynyt kuin etelän turisteilla hiihtolomien aikaan, 90-luvun myötä jos yksi lasikuituinen Starcraft ilmestyi katukuvaan niin siinäpä ne taisi olla.

    Kyllähän ne vanhat Hiacet varmasti lujia on kun niillä Suomalaisten entisillä ajetaan vieläkin Afrikassa hymyssä suin. Lisäksi jos kylän ainoa autoliike myy Toyotaa ja sellainen on naapureillakin niin valinta on tavallaan aika pitkälti jo tehty asianomaisen puolesta. Varmasti amerikkalaisen auton omistaminen on 80-luvun itälapissakin ollut poliittisesti niin latautunutta, että meikäläinen saa vastaavasta provokaatiovaikutuksesta tänäpäivänä vain haaveilla ;)
     
    riviera56, päivystäjä, 12345678910 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  6. isalmela

    isalmela Gearhead

    Milläpäs sitä kunnon kepulainen ajelisi muulla kuin Toyotalla. Ihan sama ilmiö on täällä Oulun seudulla: kepu, uskonto ja Toyota. En sano että olisi huono ilmiö, mutta on selkeästi tunnistettava. Itse tykkään enemmän semmoisesta elämäntyylistä missä kaikki kukat saavat kukkia :)
     
  7. mopar-mikko

    mopar-mikko Gearhead

    Joo ei paljon autovero hetkauta, kun perus duunari ostaa aina sen tonnin pommin. Enemmän kanssa harmittaa että koko ikänsä tekee töitä, eikä jää juuri enempi käteen lopulta kuin sossun eläteille.
     
  8. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    saatko vastinetta kun veroilla tuetaan hyväosaisia? Valtaosa opiskelijoista on elinkaarivarallisuudeltaan todella hyväosaista väkeä vaikka millon mikäkin lääkäri/ekonomi/DI opiskelija on vaahtoamassa köyhyyttään ja huono-osaisuuttaan medioissa.
     
    Karpov tykkää tästä.
  9. BigOJS

    BigOJS 3rd gear

    No tuo nyt on ihan hevonpaskaa. Joka ikinen suomalainen saa saman mahdollisuuden kouluttautua, olipa isi tuomari tai juomari. Jotakin rajaa näissä kommenteissa pitäisi säilyttää vaikka kuinka katkera elämäänsä olisikin.
     
    Hoovee, Fc, Charger´69 ja 6 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  10. sdfsd

    sdfsd Double Gearhead

    jaa mikä, se että korkeakoulutetut tienaa elinkaarenaan paljo enemmän kuin kouluttamattomat ts. ovat hyväosaisia?

    Vai se että sellasten alojen opiskelijat joiden kk lähtöpalkka on n.3000-4000 euroa, med. jotain 5000-7000 ovat mielestäsi köyhiä/yhteiskunnan vähäosaisia/kurjalistoa?

    mulla ei ole mitään syytä olla katkera noita ihmisiä kohtaan tai elämääni.

    E: sunkin kannattaisi tutustua paljonko esim. ekonomin, lääkärin tai juristin koulutus maksaa ja funtsia onko tossa systeemissä mitään järkeä. Ne summat on ihan sellasia mistä tollasilla tuloilla on mahdollista selvitä, en muista tarkkoja lukuja mutta n. 50 000 tuskin heittää kauas ekonomeilla ja juristeilla, lääkäreillä joku 100 000, summat sis. tdk tutkimuksen. Ei kannata sortua yleisten viisauksien hokemiseen, fakta on se että toi suomen nykynen opintotuki yms. systeemi ei tosakaan kohtaa tee sitä mitä sen on aateltu tekevän. Se on tuki hyväoasemmalle väestönosalle, kustannus suhteessa hyötyyn suurin niillä jotka on huonoimmassa asemassa tästä väestöstä (ts. kouluttamattomat/matalasti koulutetut) eikä sillä ole "kaikkien mahdollisuuden opiskella" kanssa mitään tekemistä.
     
    Muokattu: 14.11.2018
  11. Catiska

    Catiska Gearhead

    Oletko ajatellut asiaa niin, että tämä kadehtimasi ryhmä maksaa valmistuttuaan veroina tämän huono-osaisen väestön elämisen, koulutuksen ja loikomisenkin, koko loppu iän??
     
    Lowry, Fc, Charger´69 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  12. Harri S

    Harri S Double Gearhead

    On se kumma juttu, että ne omat väärät valinnat sysätään muiden syyksi ja katkeruuden myötä koetaan kaiken muun ja muiden saaman (itse työllään tekemän) olevan ansiottomasti tienattua ja saatua.
    Nuorella, ja miksei vanhemmallakin kollilla on kaikki mahdollisuudet hoitaa koulutuspohja ja ammatti saamisineen kuntoon, sen sijaan että ruikuttaa päivästä ja tunnista toiseen tätä kaikeen liittyvää epäoikeudenmukaisuutta.
    Noinkin fiksulle ja kaikkitietävälle hemmolle se ei ole temppu eikä mikään.

    Tossa on hyvä esimerkki siitä mitä niillä verorahoilla saadaan aikaan. Eikä koske pelkästään tuota päähenkilöä.
    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005898599.html
     
    Muokattu: 14.11.2018
    Catiska, Lowry, TimoN ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  13. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Tossa toinen:

    https://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/10/09/christer-lyback-katupojasta-kirurgiksi

    Koulutuksesta tinkiminen on puhtaasti oman oksan sahaamista eikä mitään muuta, nykyinen järjestelmä mahdollistaa toivonmukaan sen että asumme jatkossakin hyvinvointivaltiossa. Se että Lauttasaaresta kotoisin olevat lapset päätyy hyvinpalkattuun ammattiin keskimäärin useammin kuin penskat Jakomäestä ei ole järjestelmän vika, kaikille on annettu sama mahdollisuus lukioon ja siitä eteenpäin korkeakouluihin, ei tarvitse olla rikkaita vanhempia maksamassa koulutusta ja se on helvetin hyvä. Ammatinvalinta on vain nuoren omasta motivaatiosta kiinni, ei taustoista tai perheen varallisuudesta.
     
    Gary Grand, Pertti K, Inlinee ja 1 muu tykkäävät tästä.
  14. juunas

    juunas 1st gear

    Kyllä pistää ihmetyttää näm sdfsd kommentit. nykypäivänä jokainen pystyy itte päättää että miten leipänsä hankkii ja miten kouluttautuu eikä se vaadi rahaa, kiitos hyvinvointivaltion.

    Itse oon duunariperheestä (isäntä sorvari ja äiti sihteeri) ja ammattikoulusta valmistuttu ja töissä siitä asti duunarina, nyt 1,5v opiskelua ammattikorkeakoulussa töiden ohella. Moni samalla vuosikurssilla olevista on myös ihan "normaalitaustaisia" jamppoja ja vanhimmat opiskelijat on 39-44 vuoden ikäisiä eli jos sdfsd ketuttaa opintojen vähyys niin ei muutako koulun penkille jos et ihan eläkeukko oo. Ja kyllä lääkäriksi voi opiskella ilman porvari iskän tukea, niin teki naapurin likkaki jonka isä on traktorikuski
     
    Catiska, Gary Grand, Bowtie ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  15. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Olisko opiskellut jos olisi joutunut ottamaan ensin 100k€ opintolainaa, mitä sitten saisi alkupalkalla maksella muutaman vuoden pois? Voi olla että ei niin herkästi...
     
    juunas tykkää tästä.
  16. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Tyypillisesti maissa joissa opiskelut pitää itse maksaa, on akateemisten ja duunarien nettoansioissakin vähän toisenlainen suhde kuin Suomessa.
     
  17. renttu81

    renttu81 Gearhead

    Mistä työ ootte bongannu nää kaikki jutut?
     
    Roju ja Pertti K tykkäävät tästä.
  18. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Nyt vasta katsoin ketjun otsikon, mitenkähän tämä siihen liittyy?
     
  19. Pertti K

    Pertti K Double Gearhead

    Nettiautosta.
     
    Hoovee tykkää tästä.
  20. Karpov

    Karpov Double Gearhead

    Ei oo sun koulutus mennyt hukkaan!
     
    Pertti K tykkää tästä.

Kerro tästä muillekin!