Nidottujen kumiosien kiinnittäminen?

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja Jämä, 13.6.2019.

 1. Jämä

  Jämä 3rd gear

  Mitenkäs porukka on ratkaissut sellaisten kumiosien kiinnittämisen, mitkä on tehtaalla lätkäisty niiteillä kiinni?
  Eli esimerkinomaisesti tässä nyt '57n Chevyn lokasuojissa kulkevat ilmakanavat. Etummainen ja takimmainen kanava yhdistyy toisiinsa kumitötteröillä, mitkä on niitattu niiteillä niihin peltisiin kanaviin.

  En ole vielä edes viitsinyt ostaa uusia kumeja kun tiedän, että ei mulla ole taskussa mitään konsteja millä saan niittejä vedettyä pellin läpi.
  Jeesusteippikin on vähän kehno ratkaisu tilalle kun ei ne kuitenkaan kauaa kestä ja uusien laittamiseen täytyy taas purkaa puoli keulaa...
  Kaupasta joku paineilmanitoja?

  Noihin ilmakanaviin liittyy pariin muuhunkin kohtaan niittaamalla kiinnitettyjä kumeja.
   
  Muokattu: 13.6.2019
 2. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Mites ihan popniitit? Tulis ekana "purkkapatenttina" itelle mieleen? Alumiinisia ja isolla kannalla niin ei pitäs kuminkaan revetä alta pois? o_O
   
 3. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Jos on tarkotus pitää alkuperänen lookki vaikka museoinnin takia, niin kyllähän ne vanhatkin niitit menee samoista rei'istä uusiin kumeihin ja taittuu pihdeillä.
   
  Gary Grand, Camino'79 ja isalmela tykkäävät tästä.
 4. EVO X

  EVO X Gearhead

  Mä liimasin kumit ensin pikaliimalla peltiin, ja sitten painoin uudet niitit vanhoista reijistä läpi ja taitoin pihdeillä. Näin siis Cadillacin sisälokareissa.
   
 5. Jämä

  Jämä 3rd gear

  Mikä oli hyvän merkkistä liimaa tähän hommaan? Lämmityslaitteen kumeja kun laittelin putkiin kiinni niin kumia sai venyttää aivan pirusti (ja eivät oikein mielellään veny). Meinaa siis herkästi luiskahtaa pois paikaltaan.

  Vanhat kumit mureni käsiin ja alkuperäiset niitit täytyi sivuleikkureilla napsia ja kiskoa pois.

  Kokeilen tätä ensin ennenkuin pop-niiteille teen uusia reikiä.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 6. EVO X

  EVO X Gearhead

  Sellanen ”tavallinen” nestemäinen pikaliima toimii. Itsellä oli jotain Loctiten tavaraa, mutten enää muista numeroa. Aikanaan tehtaalla kun olin töissä niin ihan myytäviin tuotteisiin liimattiin tiivisteen päät toisiinsa pikaliimalla. Jos se kestää talon katolla niin kai se kestää autossakin.
   
 7. LPV

  LPV 2nd gear

  Loctiten geelimäinen 454 on kätevä noihin, kun ei valu pystypinnoilta pois. Sopii hyvin kumin ja metallin, tai maalin, väliin. Olen omassa autossa liimannu kiinni jäätymällä irtoavat oven tiivarit tuolla. Pysyi sen noin 6 talvea mitä oli meillä.
   
 8. VooDoo

  VooDoo 3rd gear

  3090 loctite pikaliima voi olla kans kova sana, on siis kovettimella varustettu geelimäinen pikaliima. On kohtuullisen nopea
   

Kerro tästä muillekin!