Niinistö (Ville) keventäsi autoilun kustannuksia maaseudulla

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Adventurer, 27.4.2012.

  1. Adventurer

    Adventurer Gearhead

    Piti ihan hieraista silmiä. Voiko olla totta että joku (vihr) on vihdoin tajunnut että meille ei pääse junalla, metrolla, eikä linja-autolla klo 19 jälkeen eikä viikonloppuisin ollenkaan. Ja ihan ilkeyttäni en yksityisautoile.
    Ja että ne ruuhkat on se paha-asia ja noissa metropoleissa ei taas autoa välttämättä tarvitse.

    Voisko tämä tajuta jopa harrasteautoilun merkityksen erillisenä asiana normaalista työpaikka- ja hyötyliikenteestä???

    http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtm ... 04/1535814
     
  2. gumppari

    gumppari 1st gear

    Ohoh. Täältä nousee peukku tuolle asialle! Nimim. maalla asuva
     
  3. homer

    homer Double Gearhead

    Kuntavaalit lähestyvät hyvää vauhtia...
     
  4. hapi

    hapi Gearhead

    Taitaa olla kuntavaalit tulossa ? Pitää saada vihreitä kunnanhallituksiin, että viimesetkin maalla asujat saadaan pakotettua keskuksiin.

    Edit: homer kerkis jo samaa miettiä
     
  5. Lepakko

    Lepakko Gearhead

    Kuntavaalit ne vain lähenevät ja Ville on löytänyt pölhöpopulismin, jos vaikka sillä saisi urbaanien, elämästä vieraantuneiden city-viherpunikkien lisäksi kosiskeltua myös maalaisten ääniä.

    Tasan 100% varmasti ei kevene maalaisautoilijan verotus senttiäkään eikä prosentin osaakaan

    Ruuhkamaksut sen sijaan saattavat tulla lisäämään kaupunkialueella autoilevan kustannuksia, onhan niitä jo muissa maissa. :mad:
     
  6. teddy99

    teddy99 Double Gearhead

    Täytyyhän tässä olla ansa... Olettaisi vihreiden logiikalla vaadittavaksi nimenomaan lisäympäristötöveroa niille, jotka eivät tajua asua kaupungin lähiölokerossa. Tehän tuhoatte koko maailman, kun asutte maalla ja menette omalla autolla töihin.
     
  7. SamiL

    SamiL Gearhead

    Yhtä uskottavaa kuin yksityisyritteliäisyyttä puolustavan kommunistin puheet :wc:
     
  8. amalo

    amalo Gearhead

    Heh, Niinistöhän voi olla tuota mieltä... mutta ruuhkamaksut halutaan joka tapauksessa kaupunkeihin, siitä ovat Niinistö ja puolue samaa mieltä. Eli puolet lupauksista varmasti toteutetaankin, sehän riittää :)
     
  9. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    Hieno mies.
     
  10. Beauville

    Beauville 1st gear

    Onko?

    Tais varastaa idean Osmolta. Soininvaara on jo ajat sitten esittänyt tämän ajatuksen. Tais joku aika sitten puhua uudestaan asian puolesta jossain ajankohtaisohjelmassa.
     
  11. fisu

    fisu Gearhead

    Turha minusta, tääl maalla kun ei tartte seistä ruuhkassa ni kuluu vähenpi pensaa ja myös vakutuusmaksut on pienenpiä ku ruuhkasuomes joten se auton käyttökulu jo noilla pelkästään pienenee :wink:
    Turhaa on myös minust piipittää et stadis ois muka ruuhkii/saasteit, mie olin joskus Moskovas töis ja 8kk kohlasin siel millo kenenki autol ja yks 2 tuntii ei tuntunt missää vaik ei matkaa ollu ku 5km työmaal...
    Nää itukiitäjät vois men vaik iha vaa toho Pietarii kattelee ku 5 miljuunaa immeist koheltaa uuvemaa kokosel alueel ja tulee sit kertoilee et mitenkä sit liikennet kehitettää tääl, iha haistapaska hommii tuollaste pissaliisoje tulla meit neuvomaa :poff:
     
  12. Kustom STW

    Kustom STW Gearhead

    Niinistö V. ei ole hieno mies.
     
  13. Substitute

    Substitute Gearhead

    Jos Ville N. olisi kiinnostunut pääkaupunkiseudun ulkopuolisten ihmisten asioista, hän ei olisi tehnyt aloitetta, tai ainakaan tukenut sellaista lakialoitetta jossa kilometrikorvaukset laitetaan 15 000km jälkeen verolle.
    Nuo nimittäin osuus juuri eniten pääkaupunkiseudun ulkopuolisiin duunareihin ja yrityksiin. Täältä ei sillä ympäristöystävällisellä lentokoneella lennellä keikalle eri puolille maata niinkuin pääkaupunkisedulta lennellään.

    Haiskahtaa tosiaan kunnallisvaalimielistelyltä jos nyt joitain muuta visiodaan vaikka samalla tuota em. lakimuutosta ajetaan eteenpäin.
    Häpeä Ville N.
     
  14. fisu

    fisu Gearhead

    Juurikin näin, Hyvinkäältä tuli skujattua stadiin aikoinaan n.30tkm vuoteen ja nimenomaan rakentamaan Helsinkiä, millähän hitolla sitä ois saanu hitsausvermeet kannettua stokeen ja sit steissiltä mestalle ja illal himaan sama ruljanssi...
    Ville N:ltä on tainnu todellisuus kadota ja pahasti kun yrittelee ääniä saalistaa vanhal ideal :wc:
     
  15. SamiL

    SamiL Gearhead

    Yksi Vihreiden peruspilareista.
     
  16. saresks

    saresks Gearhead

    Jos toi km-korvausveroajatus menee läpi, niin varmaan kuljettaisit edelleen kamojasi pakulla. Nyt saat 0,48eur/km (oletuksena yli 80kg hitsuuvehkeiden kuljetus) x 30tkm = 14400 eur puhtaana käteen netto.
    Jos veroprosentti on 25% (n. keskituloisen ja asuntolainaa), saisit verouudistuksen jälkeen samoista ajoista 12600 eur puhtaana käteen netto. Ei varmaan persnetolla joutuisi vieläkään ajeleen, vai?

    Kyllähän se niin on, että mitään ei tietyille piireille kannata alle vuotta ennen vaaleja ehdotella, ainakaan jos on väärästä puolueesta.
    Hemmetin politikointia
    :wc:
     
  17. Putte

    Putte 1st gear

    Taas väärinkäsityksiä. Ei 15.000 kilometrin jälkeiset kilometrikorvaukset verolle mene vaan verovapaa kilometrikorvaus pienenee. Perustelutkin tähän ovat oikeasti olemassa ja hyvät. Kilometrikorvauksen tarkoitus ei ole olla palkkaa vaan kulukorvaus ja auton kuoletuskustannukset ynnä muut mitä tuohon korvaukseen lasketaan ovat 15.000 kilometrin jälkeen olemattomat ja vain käyttökustannukset näyttelevät suurta roolia sen jälkeen.
     
  18. nixon

    nixon 3rd gear

    Itse tulkitsin tuon "uutisen" niin, että kaupunkiin tarttis saada lisää rahastusta ja maalla vois verotus pysyä samana.
     
  19. maxvo2

    maxvo2 Double Gearhead

    Ihan turhaa lätinää Niinistöltä. Vihreät istuvat hallituksessa ja voisivat alkaa ajamaan asiaa voimallisesti mutta kun ei huvita.
    Populismia parhaimmillaan.
     
  20. Puutera

    Puutera 3rd gear

    Kyllä! Juuri näin! Tasan yhtä rehelliseltä kuulostaa kuin bolshevistinen rehellisyys.
     

Kerro tästä muillekin!