Nitro nationals 4-7.7.2019

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Miksu.1g, 26.6.2019.

  1. talonmiehen vapaapäivä

    talonmiehen vapaapäivä Double Gearhead

    Kyllähän iso trendi on että tapahtumat siirtyy lähemmäs ihmisiä (siis ihmismassoja), esim isot musafestarit oli joskus keskellä metsää, mutta nykyään pääosin kaupunkien keskustoissa tai ainakin välittömässä läheisyydessä. Moottoriurheilun kohdalla hieman vaikeampi toteuttaa kun vastustus on kovempaa kuin musafestareilla, vaikka meluhaitat ei yhtään sen suurempia.

    Ei kyllä mahdotonta, Tampereella ratinan stadionilla ajettu motocrossia ja pyynikillä pistejäärataa, katsomot piukassa katsojia.

    Ilmiö näkyy hyvin myös noissa hisseratakisoissa, ainoa mihin myydään hiukan enemmän lippuja on ahvenisto, vaikka katsojan kannalta surkein paikka, kun ei pääse varikolle ja rataa ei näe kuin pienen pätkän. Sijainti vaan sattuu olemaan lähes ison kaupungin keskustassa
     
    Muokattu: 27.9.2019
  2. höyrymakkara

    höyrymakkara 1st gear

    Musafestareilla pääsääntöisesti kävijämäärät kasvaa ja myös lippujen hinnat nousee vuosi vuodelta (lähde:tomialabarometri 2017). Eli välttämättä ei ole lippujen hinnoistakaan kiinni.
     
    Mikkis tykkää tästä.
  3. supo

    supo Double Gearhead

    Yksi asia on myös jota kannattaa ehken ajatella eli onko lähialueen ihmiset boikotoinut tapahtumia ihan toisen osapuolen bisneksistä?Kuulin ettei ihan avosylin otettu paikkakunnalle vastaan maahanmuuttajia.
     
  4. Volvo_5.7

    Volvo_5.7 Double Gearhead

    Ehkä pohjalaiset luuli että ne mamut siellä kiihdyttelee?
     
    Mikkis ja pinola tykkäävät tästä.
  5. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Ehkä UFOt häiritsee kassavirtoja.
     
  6. PikkuPaja

    PikkuPaja Gearhead

    Muokattu: 27.9.2019
  7. pile

    pile Gearhead

    Tuo ei selitä millään tasolla noita yleisökatoja. Jos joku yksittäinen henkilö poikotoi tapahtumia tuon takia niin ei siitä mitään kansan liikettä ole muodostunut. Kuten varmaan oot huomannut niin sama tilanne on motoparkis ja alastarollakin ollut.
     
    pinola tykkää tästä.
  8. hantta

    hantta Double Gearhead

    Eikä artistit itse joudu maksamaan esiintymisistään, kuten kiihdytyspuolella :d
     
    Pertti K ja Peeaa tykkäävät tästä.
  9. PPRCuda

    PPRCuda Double Gearhead

    Jos harrastajille on noin vaikeaa löytää ja mennä kisoihin, niin turha sinne on Heikki Heinäkenkääkään odottaa.
     
    Fuselage, jknR, Mikkis ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  10. GS

    GS Gearhead

    Tein tuossa pienen gallupin tuttavilta jotka eivät Kauhavan nitroja lähteneet katsomaan ja ihan ykkönen sille että ei vain tullut lähdettyä oli sää. Eli ajatus oli että siellä kuitenkin sataa?
    Tämä tarkoittaa sitä että paremalla viikonlopun sääennusteella on aikakin näiltä osin odotettavissa enemmän maksavia katsojia.
    Toinen selkeä pointti mikä nousi syyksi sille että ko.viikonlopun muut ”ohjelmat” voittivat, oli nitrokisoissa tutuksi tulleet pitkät radanpreppaustauot.
    Eli erityisesti tähän asiaan turhautuminen herätti selkeästi ”kiukkua” että....”vois tullakkin, mutta ei vain jaksa katsoa maksetulla lauantailipun hinnalla traktorin radan kiertämistä”....
    Muutamalta oli koko viikonloppu mennyt kokonaan ohi, eli markkinointi ei ole tätä päivää?

    Kaikki muut ”narinan aiheet” olivat pelkkiä nyansseja jotka ollaan valmiita nielaisemaan, jos nämä kaksi asiaa ovat hallinnassa.
    Nämä muutamien viime vuosien radan hieronnat Alastarossa ovat itse asiassa aiheuttaneet lajille uskomattoman paljon vahinkoa ja koskettavat nimenomaan sitä jo pitkään vakiokatsojien joukkoa.
    Nykykuluttajat ovat kuitenkin tottuneet siihen että actionia on maksetulla lipulla tarjolla koko ajan ja mikäli päivästä suuri osa on radan hieromista, jokin muu laji voittaa kun taistellaan katsojien sieluista.
    Moni vanha lajia seuraava lähteekin nykyisin mielummin West Coast:in tai johonkin muihin streettikisoihin....”kun ei tarvitse koko ajan katsella radan hieromista”...

    Sitä on tietenkin hieman turhauttava yrittää selitellä että pro laitteet vaativat kunnon radan, kun pointti on se että niin vaatii, mutta onko meillä kohta koko skaboja jos ne koostuu maksavien katsojien mielestä ”hieromisesta”? Muna vai kana?
     
    jknR, Pertti K ja Mikkis tykkäävät tästä.
  11. Kauhavan Ählämit = Ei ihmiset välttämättä tykänny niistä ja kuka nyt tykkäis, mutta hankala vaikuttaa asiaan kun nämä yrittäjät jotka omistaa LSK Businessparkin on ihan muualta kuin Kauhavalta.

    Taitavat olla Rantaruottalaasia ja heille on ihan sama ketä siellä on kunhan vain rahaa tulee. Laskekaa ite: 40-60e pvä x 400 hlö =16 000e - 24 000e päivä !!! ( + valtion avustukset muihin juttuihin että on "hyvä olla ja nauttia sekä syödä muuta ruokaa kuin mitä täällä olisi tarjottu kun puuro kuulemma aamuruoaksi on aivan hirveää sontaa...."
     
    Muokattu: 27.9.2019
  12. supo

    supo Double Gearhead

    Ei mutta yksi osa alue mikä kannattaa ottaa huomioon,tosiasia on se ettei meillä ole tuote kunnossa eli esim.SM-kisojen selostus/kuulutus ei ole tätä päivää joka ei ole nykyisen vika.Katsokaa/kuunnelkaa livestreem lähetyksiä niin ymmärrätte!Mutta nyt lopetan tähän ja huomenna haetaan uutta kilpuria talliin ja toivotaan että Suomessa 2021 ajetaan jotain että pääsee testaamaan -41 Willystä. Ps.toivotaan että 2021 on kunnon kilvanajoo sekä rockenrollia Suomessa useilla radoilla.
     
    kede -57, Pertti K, z 900 ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  13. Araldite73

    Araldite73 3rd gear

    Supo sä oot oikeessa, fiksuja ajatuksia.
    Harmi vaan kun fyyraa ei taida kiinnostaa kun oma napa.
     
  14. höyrymakkara

    höyrymakkara 1st gear

    Yrittäjät taitaa olla tästä ihan läheltä ja jopa Kauhavalta osa. Kyllä paikallisiin vaikuttaa eniten se eteläpohjanmaan suusrin voimavara eli kateus.

    Oli sitten musa tai kiihdytysfestarit niin kyllä se yleisömäärä on tärkein. Ei yleisöä - ei näkyvyyttä - ei mainostajia. Ja sitten ei enää niitä kovaa kulkevia autoja.
    Kauhavan saavutettavuus on erittäin hyvä kotimaasta, Ja kauempaa tuleville on samantekevää muutama sata kilsaa lisää.
    Kaikki nämä "ehkä vois lähteä" pitäisi saada paikalle. Osa voi olla tulossa, mutta kun eukolle ja jälkikasvullekin pitäisi olla jotain. Porukkaa täälläkin päin kyllä käy esim. powerpark ja kyläkauppa.
     
  15. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Edelleen kysyn et mikä se fyyra on? Se on yhtä kuin sen jäsenet. Oletko sinä jäsen? Jos et, niin miksi et? Miten vaikutat asioihin, oletko harkinnut vapaaehtoiseksi toimitsijaksi ryhtymistä? Aina asiat ei ole kiinni pelkästä halusta tai kiinnostuksesta, tarvitaan myös konkreettisia toimia jotka vaativat tekijöitä ja rahaa. Pitää muistaa että palkkaa ei noistakaan hommista nosta kuin toimistohenkilökunta. Sen sijaan että moititaan niitä jotka sen kortensa kekoon kantavat vois ehkä harkita jotain muuta vaihtoehtoa?
     
    JuhaKuu, pile, Mikkis ja 2 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
  16. supo

    supo Double Gearhead

    Kukaan ei ole tekijöitä arvostellut vaan se tosiasia että johdolla ei ole homma hanskassa!Eli jos ei ole varaa järjestää kisoihin esim. kunnon kuuluttajaa jolla ammatillinen osaaminen että se palvelee maksavaa yleisöä/kilpailijoita niin kyllä on pantava vain lappu luukulle ja sanottava että se oli siinä!Tämä on vain yksi osa-alue ja esim.radan kilpailu kuntoon laittamiseen kanssa löydyttävä rahaa ja tekijähän on kyllä kaikkien tiedossa.Terv:Savolainen kilvanpiästäjä joka maksanut ison kasan rahhoo että omalta osalta voi kisaa järjestää sekä iso porukka käynyt vuosien varrella katsomassa kisoja.Sitten on sitä tehty kisojenkin eteen töitä esim.rataa repattu jne. vuosien varrella.Sekä suuri arvostus ahkerille kisojen tekijöille jotka vähäisellä ruokapalkalla hommia tekevät.
     
    kede -57, z 900 ja KKOSKINEN tykkäävät tästä.
  17. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Kuka sen johdon valitsee? Ketkä asettuvat ehdolle?
     
  18. Araldite73

    Araldite73 3rd gear

    Olen jäsen.
    Eikö maksava katsoja riitä vai pitääkö jatkossa siivota esim. roskiakin pääsymaksun lisäksi?

    Just tota mä tarkoitin, ns rivijäsenen ajatukset aiheuttaa vaan asiatonta vittuilua. Jatkossa jäsenyys ja kausikortti saa jäädä ostamatta.

    Tuskin tämä paska tilanne on johtunut niiden monien vapaaehtoisten ansiosta jotka kisaamisen mahdollistavat?
     
    supo, G20, jariha ja 1 muu tykkäävät tästä.
  19. josu

    josu Gearhead

    Myydään halvalla enemmän=rahaa kassaan/enemmän kisaajia=enemmän tyytyväisiä kuskeja joka ruokkii itseään.hyvä esimerkki v8/gti tapahtumat,vesivehmaa ym
    Katuauto ryhmät uuteen nousuu=rahaa kassaan
    SM arvo= sama maksu kuin ilman SM arvoa,tästä esimerkki TopStreet luokka joka on kuollut lähes kokonaan,SM arvo nostaa kisan osallistumismaksua noin 100%.
    Nyt tää touhu on just päinvastoin kustaan omille jaloille.
     
    BUICK:it, jknR ja Araldite73 tykkäävät tästä.
  20. Shining Whit

    Shining Whit Gearhead

    Kyl se periaatteessa riittää et pitäis saada vastinetta rahoilleen, ja jos sitä ei saa ni sit vaihtaa tapahtumaa missä käy. Edelleen, hedelmälliset ehdotukset mun mielestä on ok millä tilannetta parantaa, mut aikalailla pyyteettömästi yhteisen hyvän eteen laittavien motivaation epäily on jotain sellasta mikä mun on vaikeeta ymmärtää. Ne paikat on kyl ihan kaikkien vapaasti haetavissa ja täytettävissä.

    Mä en kyl ole ollut mitään muuta kuin rivijäsen, ja tukenut järjestöä aika monen kisan osallistumismaksulla vuodesta 1988 lähtien. Ja sit ehkä jonkinlaista yhteistä kortta kantanut kekoon toimimalla ryhmäedustajana, jos vaan joku muu halukas siihen hommaan löytyy niin teen kyllä tilaa... Kaks kertaa oon ollut johtokuntaan ehdolla koska katsoin sen velvollisuudeks esitettyäni kritiikkiä, mut kummallakaan kertaa ei äänet riittäneet.

    Viikon päästä on vuosikokous ja palkintojenjako Lahdessa, ennen kokousta klo 10-12 on kilpailijoille tarkoitettu tilaisuus missä käsitellään kilpailijoiden ryhmäedustajien välityksellä esiintuomia asioita. Ite koitin kerätä ehdotuksia facebookin ryhmien kautta, ja streetin osalta ehodtuksena olis osallistumismaksujen puolittaminen ja perusteet on sen tapaset mitä Josukin esitti. En tiedä viel menenkö itse kokoukseen mut siel on latu vapaana niille joita asiat kiinnostaa.
     
    Muokattu: 27.9.2019
    Pertti K, JuhaKuu, Herje ja 1 muu tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!