Nitro nationals 4-7.7.2019

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja Miksu.1g, 26.6.2019.

 1. z 900

  z 900 Gearhead

  Ei tätä veivaamista kyllä oikein ymmärrä tämän asian tiimoilta????
  Jokainenhan voi kerätä hyvän porukan.(jos löytää) perustaa kerhon ja alkaa pitämään kiihdytyskisoja??????? Myy lippuja halvalla ja maksaa isot palkintorahat ja osallistuminen ei maksa mitään??????
  Niin ja sitten rakentaa junapysäkin 2,8 km päähän radasta ja hankkii muutama sataa yöpymispaikkaa? ihan radan vierestä,Ja pitää kaikki tyytyväisenä?????
  Pääseehän kaikki halukkaat ruotsiin tai saksaan tai englantiin nitroja katsomaan...
   
  JuhaKuu ja Mikkis tykkäävät tästä.
 2. Belve67

  Belve67 2nd gear

  On se vaan niin että jos La sisäänpääsy 50€ siihen lisäksi parkkimaksu + omat matkakulut itsellä tulis noin 300 km sekä jonkinlainen ruokailu päivän aikana, puhutaan jo normi duunarin netto päiväansiosta eikä varmaan ees riitä. Saa mun puolesta kisat olla ihan missä vaan en tuu kattoon vaikka olis maailman hienoin kelikin sinä päivänä. Ekat kisat tuli kyl käytyy kattoos mopedilla vesisateessa melkein sata kilsaa ees taas mut siitähän on jo aikaaa.
   
 3. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  No, toivottavasti viikon päästä lauantaina kokoukseen osallistuu runsain mitoin viisasta jäsenistä, vielä ehtii liittyä, olikohan 25€, ja siellä sitten asetutaan ehdolle ja ännestetään sellaisia ihmisiä jotka saavat asiat mallilleen. Noi on oikeesti varmasti vaikeita yhtälöitä, ja monilla luottamushenkilöillä on myös oma elämänsä ja omat rajalliset resurssinsa. Se on vähän niinku jossain yleisurheilun mm kisoissa, et ei ne ihmiset sinne pahuuttaan lähde Suomea nolaamaan vaan siksi ettei parempiakaan ollut tarjolla.
   
  pile, z 900 ja Inlinee tykkäävät tästä.
 4. chevyjussi

  chevyjussi 2nd gear

  Jep, samat ajatukset pitkältikkin. HC fanit varmasti tulevat paikalle maksaa mitä maksaa, mutta perus pulliaiset on hinnoiteltu ulos, tämä kuitenkin on se pääryhmä joka tapahtumat elättää, muita ei ole riittävästi.
   
 5. "asetutaan ehdolle ja ännestetään sellaisia ihmisiä jotka saavat asiat mallilleen. Noi on oikeesti varmasti vaikeita yhtälöitä, ja monilla luottamushenkilöillä on myös oma elämänsä ja omat rajalliset resurssinsa." Jykä, Tuo on vanha tarina. Siellä on aina semmonen porukka että yksi sanoo ja muut vikisee vaikka äänestäisittä sinne minkä Media Gurun, menestyneen yrittäjän, pätevöityneen kisamiehen tai vannoutuneen harrastajan. (eikö siellä oo ollut kaikkia noita?)

  Eikö PJ ja hallitus ole vastuussa siitä että eivät saaneet hommattua sen vertaa rahaa kesän EM kisaan jotta olisi homma pyörinyt plussalla. Eikai kukaan voi laskea katsojien varaan, kun sääkin voi olla mitä on. Kyllä tulopuoli pitää olla siinä tasossa jo ennen kisaa että homma menee kunnialla läpi. Muista Jykä kysyä paljonko se Leo on sitä rahaa hommannut ja paljonko hänelle on maksettu palkkaa + muita kulukorvauksia. Kuulin aika kovasta palkasta, mutta hyvällehän kannattaa maksaa. Niin ja onhan Salakarin kaveri. Jaska kehui hänet silloin, että on kovin jätkä ja paras mahdollinen. Mikä ois nyt tilanne, jos ois ollut semmonen kova myyntimies, joka ois hommannut pohjille ison summan mainosdiilejä... Niin ja muista pyytää kopiot mainossopimuksista, en ole niitä vielä saanut. Ei mitään plooklääder sopimusksia, kun niistä tuskin muuta saatu kuin housuja ja kolttuja.
   
  Araldite73, exchevelle, supo ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. josu

  josu Gearhead

  Aulis sulla on asenne ja sana kohdallaan=PJ
   
  Araldite73 tykkää tästä.
 7. kari6767

  kari6767 3rd gear

  Mikä estää Aulis sinua menemästä kyselemään viisaita kokoukseen?
   
 8. Olen ollut niissä ja todennut että homma ei vaan toimi. Se on yritys ja sitä pitää hoitaa kuin yritystä, mutta kun se ei ole kenenkään oma firma niin paskaako kukaan välittää. Olen sanonut Salakarille että jos maksatta paljon niin nostan homman, mutta ei niillä semmosta palkkaa ole ja toisten paskoja en lapioi huonolla palkalla. Maksan ne maksut mitä pitää ja ajan ne mitä ajan. Jos ilm.maksu kohtuullinen, mikä ettei ajaisi vaikka SM kisoissa.
   
 9. Belve67

  Belve67 2nd gear

  Niin Jykän mielestä jos ei saa rahalle vastinetta niin vaihtaa tapahtumaa mitä katsoo.
  Eihän meistä kukaan noin haluu vaan me halutaan edelleenkin seurata drag racingia. Eihän kilpaijillakaan ole mieltä mennä line uppiin jos jo varmaksi tietää että kalusto jää valoihin sama asia kun suunnittelee tulevansa seuraamaan tapahtumaa ja laskee et ei oo järkee yhestä päivästä pulittaan silti noin paljon.
  Pääsymaksut kohdilleen niin porukka voi jopa alkaa kulkemaan useammissa kauden tapahtumissa eikä vellota vaan yhden em kilpailun ympärillä.
   
 10. z 900

  z 900 Gearhead

  Suurin piirtein näytti olevan samat kitinät jo 2012 nitronationals osiossa.Kattelin vanhoja ketjuja?Sillä erolla että nitrot jatkui seuraavana vuonna.
   
  Mikkis tykkää tästä.
 11. supo

  supo Gearhead

  Kyllä sen verran vielä että asiaan kiinni ettei tämäkään arpa voittanut eli toivotaan että seuraava on joka tuo lajin pinnalle ja myös yleisön tietoon esim.tv:n välityksellä niin se auttaa meitä kaikkia viemään hommaa eteenpäin sillä meillä on kaksi hyvää suorituspaikkaa joita vuosittain pienin askelin eteenpäin....
   
  MIAMIDRAGRACING ja z 900 tykkäävät tästä.
 12. MaxDura

  MaxDura 3rd gear

  Nyt on tullut lisänä vielä tämä ilmastonmuutos ja sen aiheuttamat mielipiteet, ei ole mediaseksikäs laji drag racing enää, jos se nyt ikinä sitä on ollutkaan. Nykyinen ilmapiiri ei ainakaan tuo lisää katsojia lajille.
  Melko fakiiri saa olla se, joka katsojamäärät saa nousuun pelkän drag racen voimalla. Jos kiihdytystä aletaan järjestämään muiden tapahtumien ohessa niin ehkä ne katsojat jaksaa vaivautua sinne radan varteen.
   
 13. GS

  GS Gearhead

  Eli paketti josta maksat ja johon satsaat lauantaipäivän matkoineen, ei ole maksetun väärtti? Tarjottu tuote ei siis vastaa maksettua hintaa?
  Ok, mitä pitäisi olla nähtävänä/tarjottuna jotta se saisi tällä rahalla esim.sinut liikkeelle?
   
 14. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Uusiutuvilla polttoaineilla ajanee valtaosa, eli hyvin on reagoitu imastomuutokseen ja syvää huolta kannetaan hiilidioksidipäästöistä.

  Mä en ole koskaan ollut tuolla päättämässä toisin kuin Aulis, sata vuotta sitten. Olisin hämmästynyt mikäli ei mikään olisi muuttunut.

  Mun pointti tossa et sit vaihtaa tapahtumaa on et tää on ku joku sossulauma jotka kertovat muille miten asiat pitäisi tehdä, kantamatta itse mistään mitään vastuuta tai edes ahluamatta nähdä et maailma ei ole mustavalkoinen eikä kaikki asiat toimi halki/poikki/pinoon menetelmällä.

  Monet asiat ovat toisaalta/toisaalta asioita, ja useat myös suo siellä vetelä täällä. Rohkaisen kaikkia osallistumaan ja menemään näyttämään sen kyntensä. muuten tää on aikalailla merkityksetöntä ja sama meno jatkuu vielä 2032 kuin 2012.

  Mä muistan yhden "vallankumouksen" kun joitain vuosia sitten saapui maakunnista leegio jäseniä jotka nytkin täällä kirjoittavat sitä tekemään, ja tekivätkin. Mitens on nyt, oliks hyvä juttu? Vai tarvittaisko uutta?
   
  pinola tykkää tästä.
 15. Pertti K

  Pertti K Gearhead

  Todella hyvin oli Kauhavalla äksöniä verrattuna Alastaron radanputsaukseen. Eikä satanut, mutta itsekin vaihdoin käynnin toiselle päivälle ennusteita seurattuani (muistaakseni sunnuntailta lauantaille).
   
 16. JuhaKuu

  JuhaKuu 3rd gear

  Kauhava on minusta suorituspaikkana hyvä, ottaen vielä huomioon kuinka pienessä ajassa se on saatu nykyiselle tolalle. Toki aina voi parantaa mutta perus faciliteetit on kunnossa.

  Melupäiviä 150kpl vuodessa, kuntakeskus kävelymatkan päässä, rata pitkä kuin näläkävuosi, isot asfaltoidut alueet, välimatka sopiva, minullakaan ei ole enään kuin 400km sinne. Toki sen ymmärtää että silkasta mielenkiinnosta katsomaan tuleva ei kovin kaukaa sinne lähde tulemaan, varsinkin jos keli on vähänkään epäselvä. Lippujen hintaa voisi tarkastella, saisko sen katsomon pakattua siihen hintaan, maksat portilla kerran ja sitten lompakko taskuun jos ei muuta halua kustantaa. Mainontaan voisi paikallisesti panostaa, sieltä ne äkkinäiset tulee, lähialueelta. Mainontabudjettia leikattiin kulukurissa? mutta silti kävijöitä oli 4600, että en sitten tiedä kuinka isolla rahalla sitä kannattaa valtakunnallisesti mainostaa jotta saadaaan Alastaron pari tuhatta kävijää lisää? Aulis on minusta siinä oikeassa että pitäisi saada mainoksia/yrityslippuja myytyä - kiinteää tuloa - ja jos käyttävät liput niin käyttävät myös oheispalvelua. Siinä olis kovalle myyntitykille näytönpaikka.

  Mutta äkkiseltään olen nykyiseen johtokuntaan ja muutenkin kisoissa pyörivään työmyyrä-jengiin tyytyväinen, aina voi konetta kiihdyttää ja parantaa, mutta kyllä minua ollaan siellä ihmisenä pidetty ja kysymyksiini vastattu.

  Joo, täällä se viisasten kerho taas kokoontuu, mutta eipä meistä vastuunottajaksi ole.
   
  z 900 ja Pertti K tykkäävät tästä.
 17. jule69

  jule69 3rd gear

  Tää taitaa olla sen ruottalaasen teinin(reetta tumputtajan) ilmastotalkoo salajuoni.
   
 18. johntravolta

  johntravolta 3rd gear

  Kuka vähänkään järkevä ostaisi viimevuotisten näyttöjen perusteella yrityslippuja nitro nationalseihin. Jos aikeena on tuoda yhteistyökumppaneita tai tilaajan edustajia tuollaista perseilyä katsomaan, he ottavat kyllä sen ajanhukkana ja vittuiluna ja sanovat vähäisetkin sopimukset irti. Työntekijät taasen tekevät ilmoituksen työpaikkakiusaamisesta ja siitähän yrittäjä saisi välittömästi liiton mulkut kimppuunsa.

  Miksi katsojan pitää ottaa vastuuta jostain tapahtuman järjestämisestä? Katsoja maksaa ja on luonut tapahtumasta jonkinlaisen mielikuvan ja tähän sitä sitten pienessä mielessään peilailee. Ja jos ei tyydytä, niin voi antaa palautetta jos ei aivan lopullisesti ole lamaantunut ja joutunut lääkitykseen tai pahimmassa tapauksessa pakkopaitaan. Nämä saatanan ota itte vastuuta vinkujat pulpahtavat aina tänne kitiseen että tehkää ite tai menkää ehdolle. JOS ON VAIN KATSOJA, NIIN ON VAIN KATSOJA. Onko se niin vaikeaa tajuta?

  Itseni säästin tältä vitutukselta viime nitrojen suhteen, olin kuitenkin pahoillani paikalle vaivautuneiden puolesta, ja suuntasin ruotsiin katsomaan Street Weekiä. Sain rahalle vastinetta ja ylikin. Suosittelen.
  .
   
  valtope, exchevelle, Araldite73 ja 1 muu tykkäävät tästä.
 19. Blower Camino

  Blower Camino Gearhead

  Pakko kai tähänkin on omia kokemuksia kirjoittaa FHRA:n toiminnasta. Lähinnä keltaliivisten järjenkäytöstä.

  2012 syksyllä saavuimme SM finaaleita katsomaan ja ohjattiin yläparkkikselle missä oli leirintä nurkassa. kello oli 22:02 eli olimme 2 minuuttia myöhässä niin portilla ollut järkkäri ei päästänyt ajamaan sisään alueelle. Olisi tosiaan pitänyt olla 2 minuuttia aikaisemmin. auto ympäri ja valtatien viereiselle levähdysalueelle bussi parkkiin ja nuolemaan haavoja. tuntui enemmän kuin vittuilulta mutta tottakai se raja pitää johonkin vetää. varikkohan ei tosiaan ollut hiljentynyt vaan täysi meininki oli siinä ylänurkassa ja baarin lähettyvilä. Seuraavana päivänä sentäs pääsi sitten ajamaan sisään kun eka sieltä pusikosta heräili.

  2014 Nitrokisat. Saavuimme kello 13 perjantaina ja pro kierros oli kello 14 alkamassa. yläleirintä täynnä ja ohjattiin odottamaan sinne metsätielle mistä mennään alaparkkiin. Siinä istuttiin jokunen tunti ja ei vaan löydy miestä avaamaan sinne alaleirintäalueelle menevää porttia. autoja oli n 20 jonossa siellä hiekkatiellä. iltapäivä ja ilta siellä istuttiin kun oltiin siinä uskossa että kohta se aukeaa niinkuin meille uskoteltiinkin. Viimeinen tieto oli että kello 21 saadaan ajaa sisään alavarikon kautta. portti ei tule aukea. Kello 21 tuli tieto että ei päästä ollenkaan eli saatte olla siinä tienvarressa yön. No jäi koko perjantain iltapäivä näkemättä kun ei uskallettu jättää autoa sinne pusikkoon ja matkaakin ois tullut liikaa kävellä radalle ja olisihan bussi sit varmasti ollut edessä jos se leirintä olisikin auennut ja jono alkanut liikkumaan. Järkkäriä ei kuulemma ollut lipunmyyntiin siihen alaportille. Sekään ei käynnyt että käydään ostamassa liput ja se portti avataan ja kaikki lipulliset ois päässyt alueelle. Ei olisi kannattunut ottaa siis pekkasta perjantaille vaan tehdä ihan normi työpäivä. Mutta mistäs tätäkään olisi arvannut.

  Pari vuotta tässä olikin väliä kun lähti ennemmin iskelmäfestareille kun katsomaan millasta sekoilua ois ollut tarjolla Alastarossa. Mutta nyt 2019 Otettiin ja lähdettiin kauhavalle katsomaan. Se on jo sen verran pidemmällä että ei viitsi ihan huvikseen lähteä naftaa polttomaan niin tuli jo keskiviikkona lähdettyä likkeelle. Kaikki meni ihan hyvin paitsi ehkä pieni miinus niistä VOKkilaisista siinä pyörimässä. Kaverin remmissä ollut koira sai kanssa kokea miltä tuntuu pakolaisten vieraanvaraisuus kun lapsi hyökkäsi tennismailan kanssa pieksemään narussa olevaa koiraa mutta se ymmärsi huudosta että nyt kannattaa poistua.Kauhavasta ei muuta negatiivistä sanottavaa itse tykkäsin kyllä. Paitsi ehkä kaljaa ois ollut kiva kipata anniskelukatsomossa mutta ei viitsinyt siitä jäätäviä päivähintoja maksaa niin parempi oli vetää pussikaljaa kummulla. Omalla tavallaan ymmärtäähän sen että katsomo kannattaa ylihinnoiltella kun se että sinne pääsisi halukkaat järkevästi katselemaan. Meilläkään hameväki ei luonnollisestikkana halunnut olla koko päivää radalla niin tyhmää ostaa puolelle katsomopaikat ja puolet sitten ois muualla seisoskelemassa. Eli ilmaiskatsomoita ja jos haluat varmistaa oman paikan niin etukäteismyynti tiettyihin katsomoihin ja loppuosa ilmaiseksi jos jää myymättä paikat.

  Muuten kauhava oli hyvä ja hyvät leirintäpaikat. Tykkäsin.
   
  jknR ja z 900 tykkäävät tästä.
 20. exchevelle

  exchevelle Gearhead

  Johtuisiko samat vanhat kitinät siitä, ettei mitään merkittävää muutosta järjestelyissä & toimintatavoissa ole tapahtunut maksavan katsojan näkökulmasta?

  Samat vastineet taitaa olla myös siellä 2012 ketjussa että tulkaa itse järkkäämään kisat tai tulkaa talkoolaisiksi jos ei meno miellytä.

  Ylilyöntejä kritiikissä varmasti tulee, mutta aika harva maksava katsoja edes vaivautuu avautumaan täällä ODlla. Siksi ehkä kannattaisi arvostaa heidän mielipidettään jollakin tasolla. Suurin osa maksavista katsojista ei jätä kommenttia/mielipidettään mihinkään, vaan yksinkertaisesti äänestää jaloillaan.
   
  z 900 ja Araldite73 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!