No nyt oli (löytyi) sitten kipinä hukassa... Helvetti!!!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Sähkölaitteet', aloittaja M, 30.6.2014.

  1. M

    M Gearhead

    Trans am 1981 ei käynnisty. Starttaa mutta kipinä puuttuu. Teki tämän ihan yllättäen.

    SBC, normi vanhan mallin järjellinen jakaja uudenkarheilla sisuskaluilla, perinteinen puola ja etuvastus. Puolalle/etuvastukselle tulee 12V ja startatessa putoaa n. 8V:iin. Puolalta lähtee 28V virranjakajalle.

    Starttikin menee vaihtoon, kun solenoidin perse oli murtunut. Voiko se olla syyllinen tai osasellainen?
     
  2. M

    M Gearhead

    Re: No nyt on sitten kipinä hukassa... Helvetti!!!

    No joo, homma selvisi kun tarpeeksi monta kertaa otti osat käteen. Etuvastus oli palanut poikki.

    Herää kysymys miksi se paloi? Vanhuuttaan vai muusta syystä? Auto oli paljon virrat päällä sähköjen setvimisessä ja starttaustakin on takana paljon. Tarviiko sitä etuvastusta välttämättä vai palaako kärjet/puola jos saa jatkuvasti +12V?
     
  3. onre

    onre 3rd gear

    Kyllä se etuvastus siellä välttämätön on, muuten menee puola. Ainakin keraamiset vastukset joskus murtuvat vanhuuttaan kahteen osaan.
     
  4. M

    M Gearhead

    Joo, niin oli tämäkin murtunut. Mutta eipä lähtenyt käymään uudellakaan. Ilman etuvastusta käy. Toinen mutta on (olikin) se, että itseaiheutettua oli kipinän häviäminen. Olin yhdistänyt mittaristoa entratessani kiekkamittarin johdot (puola ja +12V) väärin päin. Löi siis poliisien ja virranjakajalle ei riittänyt tarpeeksi sähköä. Piuhat oikein päin ja nyt toimii.

    Toivottavasti tästä hölmöilystä on hyötyä muillekin.
     

Kerro tästä muillekin!