No Prep / Street Outlaw Drag Racing

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Street & Race', aloittaja GS, 3.11.2017.

 1. GS

  GS Gearhead

  Systeemihän jenkeissä pyörii siis niin, että kilpailun järjestäjä ja kilpailijat ovat kokonaan kaksi eri toimijaa. Kilpailijoiden osallistumismaksut siis kerätään 100%:sti kilpailijoiden palkintokassaan ja mikäli kilpailijoiden ”edunvalvonta” saa kerättyä sponsseilta lisää jakopottiin, ne menee kaikki kilpailijoille.
  Kilpailun järjestäjä puolestaan hoitaa omaa tonttiaan hyötymällä itse kilpailusta ja kaikki raha mikä irtoaa itse tapahtumasta katsojien, oheismyynnin ja omien keräämiensä sponssien kautta, sen saa järjestäjä pitää.
  Molemmilla toimijoilla on siis oma keppi ja porkkana joka vaikuttaa suoraan omaan taskuun.
  Kisojen järjestäminen on kuitenkin suhteellisen halpaa, koska rataa ei tarvitse hieroa ja liimata järjestäjän puolesta, vaan sen tekee kilpailijat ”omine kumeineen ja liimoineen”.
  Kilpailijoiden suhteellisen isot voittopotit kannustavat panostamaan vuosi vuodelta lisää autoihin ja tämä taas näkyy katsojien ja median mielenkiintona lajia kohtaan.
  Tämä taas tarkoittaa niin kilpailijoiden voittopotin kuin järjestäjänkin keräämän kakun helpottumista.
  Systeemi on siis umpikapitalistinen, mutta tuntuu ainakin jenkeissä toimivan paremmin kuin neuvostoliitosta peräisin olevat systeemit.
   
 2. GS

  GS Gearhead

  Tuossa nyt vielä uusinta pätkää siitä missä nykyään No Prepissä mennään ”Big Tire” luokassa:  [​IMG]
   
  Muokattu: 7.11.2017
 3. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Okei, eli ku meillä pena ja eki tulee kumpikin femmalla ajamaan, ni toinen sit tienas justiinsa kympin. Kerranhan meil on ton tyyppinen"money braket" järjestetty, sil ei vissiin Harkimon diilissä ois menty jatkoon. Mut ei muuta ku autot kasaan ja radalle ja järjestämään, silhän noi hoituu.
   
 4. PPRCuda

  PPRCuda Gearhead

  Sää poikkesit heti säännöistä."Kilpailijoiden suhteellisen isot voittopotit kannustavat panostamaan vuosi vuodelta lisää autoihin ja tämä taas näkyy katsojien ja median mielenkiintona lajia kohtaan."'

  Vai onko Penalla ja Ekillä molemmilla 5K EUR mukana? Sitten on jo kyseessä suhteellisen iso voittopotti.
   
 5. GS

  GS Gearhead

  Siis esim.tuo Ozarkin pikkukisa, 75-100$ osallistumismaksu ja voittajalle 1500-4000$?
  Eli No Prep kisathan ajetaan aina eri suuruisista voittopoteista, jotka vaativat aina tietyn osallistujamäärän per luokka:

  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
  [​IMG]
   
 6. GS

  GS Gearhead

  ”Ankeuttajan", ankeutumisen pettämätön peruskaava:

  Tehdään ensin, ilman keskustelua/pohjatöitä ja sitten kun hommat odotetusti menee munilleen....”ei vaan toimi meillä”?
   
 7. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Niin mitä sä olitaan ajanut ja missä sekä koska viimeks? Mitä jos sulle tehään tollaset kisat ja hommataan ne rahat, ni tuutko ite paikalle vai tarviiks hakee himasta? Entä ne muut?

  Mis kohtaan mä olen sanonut ettei toi toimis? Mä olen sanonut et mua ei kiinnosta enkä meinaa osallistua. Mut sä oletat et jonku pitäis vääntää sun puolesta kaikki järjestelyt kuntoon ja saavut sitten katettuun pöytään. Tai jos et oleta, niin sittenhän sä toimit kuten tossa yllä kehotin.
   
  Mikkoli tykkää tästä.
 8. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Onpas täällä nyt kireä ilmapiiri siihen nähden mitä täällä ehdotetaan o_O

  Liekö vanha sanonta että se koira älähtää johon kalikka kalahtaa paikallaan tässä tapauksessa? :rolleyes:
   
 9. jarikoi

  jarikoi 2nd gear

  [​IMG]
   
  rane58 tykkää tästä.
 10. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Tähän asti noi visiot ei ole kertaakaan toteutuneet,. Se ei tarkoita sitä ettei ne voisi ehkä joku kerta toteutuakin, mut mä mielellään näkisin jotain näyttöjä ja toimintaa sillä saralla, muutakin kuin leuan länkytystä. Siit ne asiat lähtee et ensin on se auto, tai ne autot, ja sit on järjestäjät, sit tarvitaan viel se yleisö. Täst vissiin puuttuu vielä kaikki.
   
  Mikkoli tykkää tästä.
 11. Camino'79

  Camino'79 Gearhead

  Eiköhän tämänkokoisesta maasta luulis autoja ja yleisöä löytyvän kun löytyy vaan se sopiva taho joka kykenee järkkäämään sopivia kisoja :rolleyes:

  Tai näin mä ainakin haluan uskoa ja itselläkin on rakenteilla pirssi jolla olisi hauska käydä osallistumassa kyseisenlaisiin kisoihin missä voi pärjätä "semisti" tehokkaalla autolla mikäli vaan saa alustan ja kuskin jalat siihen malliin että se vähempikin teho saadaan sinne tiehen ilman sliksejä ja liimarataa ;)
   
 12. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Kattelin tossa no prep crash juttuja, kivat kisat oli. Odotan innolla ja mielenkiinnolla kuka onkaan taho joka alkaa näitä järjestämään ja mistä saadaan osallistujat. Katsojia varmasti tulee jos kapinat saadaan pystyyn, ei kuitenkaan vaikuta normi sm kisojen yleisökatoon vaan sinne pitää keksiä jotain muuta.Mustalta listalta uskoisin tulee jatkossakin tämän maan nopeimmat no prep autot. Onnea hankkeeseen.
   
 13. Mikkoli

  Mikkoli 3rd gear

  Mikäs sua sit estää tulevaisuudessa osallistumasta esim. Blacklistiin,joka on jo olemassa? Siel saa kyllä toteuttaa sitä "jalka luistonestoo" ihan sydämmen kyllyydestä...
   
 14. Camino'79

  Camino'79 Gearhead


  Blacklistin autot alkaa olemaan niillä sekuntiluvuilla että ei sinne oo "oikeilla" katuautoilla mitään asiaa imho.

  Mutta toivon kovasti että suomeenkin saatais enempi semmosta oldskool henkeä ja mahdollisesti sitten ihan oma luokkansakin semmosille vermeille joilla sekä ajellaan viikolla kadulla että vkloppuisin käydään rykimässä varttia jos sille päälle sattuu :)
   
  cutlass cruiser tykkää tästä.
 15. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Molemmat naapurimaat tarjoaa näitä ratoja vaikka kuinka paljon, Virossa betonilla ja Ruotsissa on kilpapaikkoja ja tapahtumia vaikka muille jakaa.
   
  Camino'79 tykkää tästä.
 16. MIAMIDRAGRACING

  MIAMIDRAGRACING 2nd gear

  Noihinhan on just Kiikala, Hyvinkää ym tapahtumat.
   
 17. Mopar garage

  Mopar garage 1st gear

  Noi jenkkien no prep raaserit taitaa kuitenkin olla hieman eri sekunttiluvuilla kun BL autot katukelpoisuudesta puhumattakaan.
  Tiedetääköhän tässä itsekkään millaisia kisoja haetaan?
   
 18. rb

  rb Double Gearhead

 19. max

  max Double Gearhead

  Mitään en tiedä ratojen preppaamisesta tai pitämisestä tai pitämättömyydestä,mutta lisää olis varmaan hyvä saada porukkaa mukaan tähän katuautotouhuun.
  Eli kynnys ajamiseen kaikille matalaksi.Mitä enemmän bändiä hommassa mukana,sitä parempi,ja ei ainakaan huononna lajin tulevaisuuden kuvaa.
  Omalta kohdalta voin sanoa että on helppoa vetää pulttia kiinni ja kuvitella mitä vaan,mut tilanne muuttui täysin kun tajuat olevasi tilanteessa "Man and The Machine"ja vastustaja vieressä ja sadat ihmiset seuraavat sun touhuja tai mokauksia.

  Eli vois jollain tavoin innostaa ihmisiä tähän touhuun ja tehdä sitä enemmän tutuksi.Suomalaiset kuitenkin rakastavat melua ja voimaa.
   
 20. GS

  GS Gearhead

  Kyllä, Suomessa ei ajeta No Prep kisoja joten ”kaikki puuttuu”, siinä olet 100% oikeassa.

  Tässä ei myöskään kukaan ole perustamassa Suomeen omaa No Prep sarjaa, vaan ko.genrestä onkin tarkoitus vain keskustella OD:lla (eli esim.siitä voitaisiinko tästä ottaa tai olla ottamatta jotakin nykystreettiin?).
  Eli ainoa joka tässä topikissa "länkyttää” on sinä ja jos kerran aihe ei kiinnosta, vaihda topikkia....vai mihin pitää jättää anomus mistä saa sinulta luvan, mistä täällä OD:llä muut keskustelevat?
   
  Muokattu: 7.11.2017

Kerro tästä muillekin!