Nopeusmittari katsastuksessa

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Lisälaitteet ja -varusteet', aloittaja Achti, 21.12.2007.

  1. Achti

    Achti Gearhead

    Joo eli mitäs katsastusmiehet mahtaa tuumata kun ei oo nopeusmittaria? Tein uuden kojetaulun niin en sitten hommannu moista... Entä jos laittaa vaikka gps:n nopeusmittariks leimalle? =D
     
  2. Jza

    Jza Double Gearhead

    Pistä polkupyörän mittari siihen. Helppo virittää paikalleen, eikä maksa mitään.
     
  3. cutlass cruiser

    cutlass cruiser Double Gearhead

    Vaatimus nopeusmittarista on tullut 1.1.1984 alkaen, jos auton käyttöönotto on ennen sitä nopeusmittaria ei tarvi olla.

    Ja olikohan se vuonna 1990 kun tuli vaatimus nopeusmittarin E- hyväksynnästä, eli sen jälkeen ei mikään GPS systeemi kelpaa.
     
  4. Achti

    Achti Gearhead

    no pirun hyvä, vm.81 eli ei tartte 8)
     
  5. Rocket engineer

    Rocket engineer 1st gear

    Meinaatko, että ihan jenkissäkin pitää olla e-hyväksytty nopeusmittari? :poff:
     
  6. jalavapony

    jalavapony 1st gear

    Kävin konttorilla espoossa kysymässä asiasta. Sanoivat että riittää joku nopeuden ilmoitusväline, esim riittävän suurinäyttöinen gps-pohjainen laite.
    Auto johon kysyin on vuosimallia -94
     
  7. Luksu

    Luksu 2nd gear

    Itse ake antoi reilu viikko sitten vastauksen että gps ei riitä, pitää olla E-hyväksytty ja kiinteä.Ja heittoa ei saa olla yli 20%. Auto -95 ja -84 ja sitä vanhemmat ei sitä mittaria tartte, niin kuin aikaisemmin oli mainittu.Tosin jos se mittari ei toimi niin saa korjauskehoituksen ja sehän nykyään seuraa niin kauan kunnes kyseinen kohta on korjattu.
     
  8. Luksu

    Luksu 2nd gear

    Siis jälkiasennuttu, eli ei alkuperäinen silloin pitää löytyä se E-hyväksyntä.Alkuperäissenkin saattavat tarkistaa jos esim. rengaskokoa on muutettu, sitä heittoa ei saa liikaa olla.Ja tappelin tän asian kanssa kun omassa se nopeusmittari ei toimi.
     
  9. Cadillac390Man

    Cadillac390Man Gearhead

    Jopa tomaatissa riittää kierroslukumittari katsastuksessa.
     
  10. Flea

    Flea 1st gear

    Jep. Jos kivenkovaa väittää tietävänsä kuinka kovaa mennään milläkin kierroksilla, niin kieppimittari pitäis riittää.

    ps. Tossa mun kulkine '87 Polossa ei mittari valehtele kuin 20km/h :p nopeudesta riippumatta. Ei ole rengastusta muutettu eikä mittareita räplätty.
     
  11. Luksu

    Luksu 2nd gear

    No täytyy varmaan laittaa sit lakimie soittaan sinne akelle ja kyseleen kun mulla se kiekka on ja toimii, nopeusmittari ei näytä mitään ja hylky tuli.Siks otin yhteyttä sinne ja vaadin selitystä ni aivan saman ne sieltä kertoi kun inssikin, tosin inssi luki sen jostain kirjasta. :mad: Taas gringoa kustiin silmään!
     
  12. _Late_

    _Late_ 3rd gear

    näin minäkin luulin! eipä siitä vaan kaikilla asemilla taida saaha edes kehotusta. Ja kyllä muuten vitutti kun löysin kuukaus sitten vanhan öljyn vaihto lapun missä sama mittari lukema, mutta vuosi -02... :mad:
     
  13. Luksu

    Luksu 2nd gear

    Pitäiskös niistä kierroksista olla jotain lappuja et mitä milläkin vaihteella vastaa jotain nopeutta, loota on tomaatti tosin.
    Lisäys vielä:Kyllä mun mielestä ois paljon parempi luottaa noihin navi laitteisiin kun ne ei juurikaan heitä, voishan sen latasta siipimutterilla koko koetaulun läpi kiinni tai vaikka poppareilla niin olis kiinteä...
     
  14. Achti

    Achti Gearhead

    joo aattelin kans et kattois varmuudenvuoks kiekat kun 40kmh/50/60/80/100
    Niin ei tuu vatkaamista niistä.voisin tänää kuvan ottaa ni näkee mölhön siittä.
     
  15. human62

    human62 1st gear


    mielenkiintoista kun tulee se poliisin "poliisivaltiopakkonollatoleranssi" ja puhuvat siitä ihan tosissaan :x
     
  16. Luksu

    Luksu 2nd gear

    Varmaan uusissa ei saa sitä heittoa olla, mutta jos auto on 20v. vanha niin aika todennäköistä on et heittoakin on silloin.Eikä taida auttaa tapella akea vastaan kun kerran se jossain tekstissä lukee ja molemmat (inssi ja ake) sen sieltä tavas, niin taitaa olla vaan helpompi ostaa ehjä mittari ja ajella tyytyväisenä sit.Kun mä annoin niille autoni tiedot ja se käytiin sen pohjalta tää vääntö.Tosin mittaria(vaikka toimis) tulee vasta silloin vilkaistua kun näkee harakanvärisen auton jossain. :lol:
     
  17. jaketin

    jaketin Gearhead

    nyt täytyy pullistella hieman. -70 darttimme mittari näyttää pitävän paikkansa kilometrilleen noissa tienvarsi mittauspakoissa. moparlaatua 8)
     
  18. pirre

    pirre 3rd gear

    No, ne tienvarsi mittauspaikat heittää yleensä 2-3 km/h ylöspäin vs. GPS.
     
  19. belve70

    belve70 1st gear

    Ajelin 70 rajoituksella samaa mittarin mukaan belvellä, niin kaveri soitti Toyotasta takana, että mihin meillä kiire on, kun toyotan mittari näyttää sataa.
    Tiedän heiton, mutta aina se välillä unohtuu. Kun ei vaan Kissalan pojat tulis muistuttaan. :soosoo: :(
     
  20. Zoidberg

    Zoidberg Gearhead

Kerro tästä muillekin!