Nopeusmittari ongelma Pontiac Grand Prix 1977 SJ

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja Karck, 10.11.2011.

  1. Karck

    Karck 3rd gear

    Olis kyseisessä autossa ongelmana se että nopeus mittari ei toimi.
    Mittari poukkoilee 40-50 välillä vaikka ajaisi 80 kymppiä. Satasessa suunnilleen voi nousta johonkin 60-70 välille.
    Autossa on ollut aikaisemmin cruisen muuntajaan (transducer) johon oletan vanhan kaksiosaisen vaijerin yhtyneen josta vasta sitten tullut mittarille.
    Voiko olla mahollista että siinä cruisen muuntimessa on välityksen muunto. Sillä mittaria poralla pyörittämällä saa ihan ok lukeamia. Poukkoilu johtuu luultavasti vaijerin / Mittarin kuluneesta kiinityksestä joten se pyörii välillä tyhjää siellä mutta se ei selitä vääriä lukemia. Vanha cruise on siis aikasemman omistajan käsittelyssä kadonnut ja tilalle tullut pitkä yksi osainen vaijeri suoraan laatikosta mittarille.

    Ensiksi tietenkin tarkastettiin vaijeri ja se on kunnossa. Sen jälkeen avasin itse mittarin jonka pouhdistin ja öljysin kootessa. Huomasin myös että matkamittarin kokonais ajettu määrä mittari oli paskana ja pyöri tyhjää pienellä niksillä sen sai korjattua. Nollattava matkamittari tuntuu toimivan normaalisti. En siis epäilisi että mittarissa on ongelmaa.

    Mitähän seuraavaksi kannattaisi kokeilla ?

    Edit: Vika korjattu. Asensin uuden cruisen muuntimen ja vedin uudet vaijerit ja sitä tehdessä huomasin että vaijeri oli sulanut koneen kylkeen auki ja saattaapi olla että tästäkin johtunut se suuri poukkoilu. Nyt näyttää mittari oikeita lukuja mutta viisari väpättää aikapaljon vielä. En keksinyt siihen muuta syytä kuin, perseestä suunitellun reitityksen kaapelille joka joutuu kääntymään tiukan mutkan heti tulipellin ja koneen kulman takana mennessä mittaristoon. Tai ehkä kuluneen rattaan vaiheistossa. Mutta mittari näyttää nyt oikein ja se riittää mulle toistaiseksi. Cruisen asennus tulevaisuudess. :p
     

Kerro tästä muillekin!