nostajat jumittaa!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja wallu64, 23.1.2009.

  1. wallu64

    wallu64 3rd gear

    Eli kone on sbm edelin kansilla, compin xe268h nokalla sekä compin nostajilla. Kun laitoin koneen tulille ja rupesin sisäänajaamaan tota nokkaa niin yks nostaja naputti ehkä minuutin ennen ku rauhottu. Vingutin konetta parikyt minsaa noin 2000rpm ja kaikki vaikutti ihan ookoolta. sit sammutin ja laitoin hetken päästä uuestaan käyntiin niin taas naputti yks nostaja! Annoin koneen käyä semmosta tonnia ja rupes sit toinenkin nostaja napsuttaa! Sillon mulla rupes keittää ja sammutin myllyn. Hetken tuumailtua päätin laittaa taas tulille että vois tarkastaa ölppäpaineen. No painetta oli ihan normaalisti, mut rapse oli sitä luokkaa että ainakin yks tönäri hutki keinun kolosta ohi. Otin venakopat auki ja totesin että ainakin viis nostajaa oli jääny jumiin! :mad: Eli mistähän tämä vois johtua??
     
  2. palotila

    palotila Gearhead

    Mulla oli samanlainen ongelma Compin nostajien kanssa, kunnes selvisi että ne tarttee pidemmät tönärit. Ainakin 440:ssä. Nostajien mukana paffilaatikossa oli paperilappu jossa asia kerrottiin.
     
  3. wallu64

    wallu64 3rd gear

    Preloadia oli noin milli. Eli kyllä niitten tönärien pitäs ihan ooikeen mittaset olla. Muita ideoita?
     
  4. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Nostajat reijissään jumissa? Perin outoa, onkohan jostain syystä nokka sorvautunut täysin piloille ja mutuja sitten nostajan ja reijän välyksessä, ei oikein muuta keksi miksi se reikäänsä jumittais? :eek:

    Minkälaiset vipat käytössä? Ettei siellä joku rajoittais liikettä ja näin aiheuttais ylimääräistä harmia nostajille/nokalle? Mäntä venttiili välys oli mitä?
     
  5. vitoni

    vitoni 1st gear

    onko 318 lohko vakioporauksella??? jos on niin onhan tarkastettu ettei venat osu lojhkoon.Lohko tarvii pikku lovet kun laittaa 318:een noi kannet. Onko nostajat uudet ja onko ne riittävän jäykät??Mutta ei pitäis vielä tolla millin pre-loadilla hajota.
     
  6. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Hatusta heitetty vähän, mut voisko olla väärät nostajat? Eli jos onkin vahingossa isolohkon nostajat. Jotkut valmistajat tarjoo noihin samaa, jotkut eri nostajia, ja ero on öljyuran sijainnin korkeudessa. En nyt muista miten comp camsilla, et onks samat vai eri osanumerot iso- ja pikkulohkoille.
     
  7. RockHQ

    RockHQ 3rd gear

    Ei mun kone mitään lovia lohkoon tarvinnut, toi sun väite on aika absurdi. Venat tulee kyllä lähelle sylinteriseinää muttei niin lähelle että sillä olis mitään merkitystä kontaktin kannalta. Sen sijaan mäntiin tarvitsee imuvenojen lovia vähän suurentaa jos männät on stanu rebuild kamaa esim federal mogul, badger jne.
     
  8. wallu64

    wallu64 3rd gear

    Tarkennetaas vähän. Eli nostajat ei oo lohkossa jumissa vaan "sisäisesti". Eli vaikuttas siltä että nostajat tyhjenee ja sit ne jää pohjaan. Toivottavasti ymmärrätte mitä meinaan. :p

    Lohko on ,060 ylikoossa ja venttiili-mäntä välykset ainakin 4 millii. Eli venttiilit ei törmää mihkään. Keinuvipu hässäkkä on ihan orkkis kamaa.
     
  9. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    No jos ne nostajat tyhjenee, niin niihin ei tuu silloin öljyä.
    Tai sitten niissä on sisäisesti jotain häzlinkiä.

    Jos nostajiin ei tuu ölppää, ei sitä nouse myöskään tönäriä pitkin yläkertaan.
    Eikös? Ookko sie kattonu tuleeko öljyä yläkertaan?
     
  10. wallu64

    wallu64 3rd gear

    No tossahan toi oljy tulee nokan kautta tonne ylös. Ja kyllä sinne sitä tulee.
     
  11. wallu64

    wallu64 3rd gear

    Toi oli hyvä pointti!
    Näyttäs compilta löytyvän semmostakin nostajaa joka soveltuu vain isolohkoon. Ainakin summitin mukaan. Täytyykin heti lähtee pajalle kattoo mitkä nostajat mä sinne mosaan laitoin.
     
  12. wallu64

    wallu64 3rd gear

    No niin. Ne nostajat on tyyppiä 822. Kyllähän niitten pitäs pelittää ku vanhatkin oli samanlaiset.

    Purin kaks nostajaa. Toisessa mäntä oli juuttunut puolenvälin paikkeille ja toinen näytti ehjältä ku siinä oli se mäntä sitä lukkorengasta vasten. Kumpikaan ei kuitenkaan purkaantunut suosiolla vaan armottoman ruuvipenkkiin mäiskimisen seurauksena. Osissa ei näkyny mitään vikaa eikä mitään leikkaantumisen jälkiä. Pesin palikat, laitoin mäntään vähän ölppää ja kokeilin kasata niin eipä sekään oikein onnistunu. Männät on tosi nahkeet nostajiin eivätkä mee pohjaan ilman väkivaltaa! :eek:
    Sillon ku otin nostajat paketista niin männät liuku kyllä ihan nätisti. Kertokaahan viisaat mitä noille on voinu tapahtua! Ei viittis vaan ostaa uusia nostajia ja koklata miten sit käy. Ja onpa kiva kun toi nokkakin on nyt hierottu noille nostajille! :mad:
     
  13. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    Kuulostaa vakavalta...
    Jos ne nostajat ei enää huilaa koloissaan OK, niin ne on saaneet kipeetä jotenkin.
    Onko siellä pohjannut nyt joku paikka?

    (Lähinnä arvailua ja spekulointia, ei oo SBM tuttu ) :oops:
     
  14. wallu64

    wallu64 3rd gear

    Kyllä ne nostajat siellä koloissaan liikkuu ihan herkästi. Se mäntä joka on siellä nostajan sisällä ahistaa. Aivan kuin se ois turvonnu siitä tönärin puoleisesta päästä. Ei vaan oo mitään käsitystä miten se ois voinu tapahtua. Mitään kolaria tossa venakoneistossa ei oo tapahtunu. Ja jos oliskin niin luulis sen ekana näkyvän noissa peltivipoissa.
     
  15. Fireball

    Fireball Gearhead

    Outo homma, mut niinhän ne tuppaa olemaan. Yks lääke vois olla purkaa ne kaikki ja ristiin testailla nitä mäntiä että saisitko kaikki herkiksi sotkemalla pareja? Jos ei löydy kaikille nöyrää puolisoa niin hiomapaperilla herkistyshinkkaus?

    Ja jokatapauksessa valmistajalle haukkumameiliä ja uudet ilmaseksi ja uhkaus suomalaiseen vankilaan joutumisesta. Valittaminen kannattaa aina, ne monesti jopa reagoi noihin.
     
  16. wallu64

    wallu64 3rd gear

    Purin yhen vanhan toimivan nostajan ja kokeilin sen mäntää yhteen tommoseen jumitavaan nostajaan. Kyllähän sekin jumitti ihan samalla tavalla. Eli vaikuttais vähän siltä että toi nostajan "reikä" on kartio.
    Ei kai tässä auta muu ku hommata uus satsi noita nostajia. :( Jos vaikka koklais jotain muuta valmistajaa. mitäs raati suosittelee?
     
  17. wallu64

    wallu64 3rd gear

    Nonnii. Nyt on mellingin nostajat mosassa eikä räpätä enää yhtään. :D
    Kiitokset kommenteista! :pinup:
     
  18. Rässi66

    Rässi66 3rd gear

    Jos joskus seleviää mitä tapahtu, niin kerro ihmeessä.
    Hyvä ku tuli kuntoon.
     
  19. Ck

    Ck Gearhead

    Tiedoksi, pikkulohkomoppessa (poislukien uudemmat magnum lohkot) öljy ei nouse tönäreitä pitkin yläkertaan vaan nokka-akselilta lähtee kanavat lohkon ja kansien läpi keinuvipuakselille.

    Hyvä että tuli kuntoon.
     

Kerro tästä muillekin!