Nostalgialuokka?

Ketju osiossa 'FNRA Nostalgia Racing', aloittaja Shining Whit, 20.10.2017.

 1. OL 519

  OL 519 1st gear

  Bowtie oot ollu varmaan eri KIIKALASSA, toi häkkyrä ei oo ollu koskaan vielä "Salossa"mutta saattaa tulla?
   
 2. Degenerated

  Degenerated Gearhead

  Turvavarusteet ja lisenssit blacklistan tapaan? Lippulähetys ja kasimaili?
   
 3. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  En tiedä/tunne asiaa tarkemmin, mut joku järkihän siinäkin olis suotavaa. Jos tosiaan olis tollanen epävirallinen paketti mitä järjestäjille tarjottais, niin kai se samaan tapaan onnistuis? Tietty vaatis vetäjänsä. Mulle sillee ole tärkeetä henk koht et ois bräkettii, ajattelen vaan et se tois kuitenkin jonkinlaista kilpailullisuutta, mut liekö toikaan niin tarkkaa. Käytännössähän alkuaikoinakin meillä ajettiin pelkästään tasoitusryhmiä, meille pro tuli vasta myöhemmässä vaiheessa.
   
 4. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  No missä hitossa mä olen sen nähnyt? :odoops:
  Oliskohan sitten ollut Hyvinkäällä...? No, sama se kai...
   
 5. 1320

  1320 Gearhead

  Tuossa ainakin Kiikalassa 2016...
  [​IMG]
   
 6. Mikkoli

  Mikkoli 3rd gear

  Niin...miksei näitä tosiaan ole liiemmin jo kisoissa näkyny? Olisko oma luokka näillekin tosiaan avain siihen että näitä kisoihin ilmestyis? Vai jäiskö tulijat siihen kahteen-kolmeen jotksit ajelis KILPAA...hmm:odroll:
  Entä jos mietitään että kenelle tätä suunnataan...sille "sisäänpäin kääntyneelle" HC-porukalle joka on jo paikalla vai sille "tuulihousukansalle" jota kovasti kalastellaan? henk.koht en usko että ainakaan jälkimmäiseen uppoo. Taitavat pitää jo nyt lajiamme nostalgisena/historic:kinä...kaasuttimia ja työntötankoja ja kaikkee:D
   
 7. hantta

  hantta Gearhead

  Ainakin viitisen vuotta sitten Kiikalassa oli -66 reksa ;)
   
 8. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Juu, rekordi on kaiketi ollut Kiikalassakin, ankka ei. Vielä..
  Niin, noi on asioita joita sopii pohtia. Jonnverran perverrsejä nuoriakin löytynee, ja aika paljon enempi sit iäkkäämppä väkeä joka vois olla kiinnostunut ainakin tollasesta näytöslountosesta kisailusta. Nyt ku toi aatos tuli mieleen, niin tosiaan sellanen "nostalgiapaketti" kisajärjestäjälle tarjottuna vaikak kadunmiehen tapahtumien yhteyteen tai muutenkin jos on halua vois olla mahdollisuus. Mun mielestä tällasen mahdollisen jutun henkeen kuuluis se et tapahtumia ei olis kovin montaa, se ois kuitenkin aatoksena hauskanpitoa eikä työtä. DoDads on ton homman alottanut ja ois väistämättä mukana "sarjassa", mun mielikuvissa. Mut jos tällanen tulee, niin mä en sitä tee enkä luo aääntöjä yksin.
   
 9. jorkat

  jorkat Gearhead

  jep. tämä olikin vain mukavaa nostalgiamuisteloa...
   
 10. fmila

  fmila Gearhead

  Oishan tän nostalgia-aatteen tuominen Do Dadsin ulkopuolellekin suotavaa. Ja ihan niin kuin Jykä alussa mainitsi, niin jonkinlainen braketti-tasoitus olisi varmasti paikallaan. Tuo -0,1 sek brake out omaan quali-aikaan nähden, tuo mieleen Suomen ensimmäiset eliminaattorit aikanaan Keimolassa. Silloinkin se mahdollisti reilun kilpailun ilman turhaa porua. Kuskin suoritus ratkaisi homman, ei kukkaron paksuus, eikä sääntökirjan aukkojen löytäminen. Aikanaan EG:kin oli hetken mukavan tasaväkistä. Sitten joku löysi niistäkin säännöistä "aukot" ja jo kohta tuotiin isolla rahalla tehtyjä "ameriican ihmeitä" viivalle. Sekin hauskuus kuoli omaan "sääntö kuoppaansa" ja kuoli pois omia aikojaan.

  Kannatan vilpittömästi tuota quali aikaan perustuvaa brackettiä. Se tekee hommasta mielekkäämpää.

  Omana esimerkkinä viime kesän Räyskälästä. Vastassa Jokke H. Runnerillaan, jossa nokalla 440 ja päällä Six Pack. Meikäläisen Camarossa liki vakio 350, niin ei meidän koitos kestänyt tasa lähdöllä 100 metriä pidemmälle, kun Joken reilu 200 "ylimääräistä" heppaa vie Runnerin ansaitusti karkuun. Olisiko homma näyttänyt hivenen urheilullisemmalta esim 1,0 sek tasoituksella? Ainakin se siltä tuntui silloin 70-luvulla. Senkin muistan vielä hyvin. Finaalissa olin Dartilla 273:n vauhdittamana ja vastassa 427 SOHC Mustang. Niin oli jännää, että Reinon puolelle syttyi punalamppu. Mutta jäi edelleen mulle epäselväksi, olinko sittenkin minä se joka varasti? Kun Reinon pyynnöstä kuusi "käännettiin", jotta hän voisi ajaa turvallisesti suoraa rataa pitkin kaasu pohjassa. Kun siinä kuseessa ei saanut tasoitusta laitettua kuin oikean puolen radalle.

  Braketti jees

  t. AM
   
 11. gremlin

  gremlin Gearhead

  Herätellääs hiukan tännekkin nostalgia ukkoja.
  25.5 2019 tulee olemaan Porin lentokentällä 40 vuotis juhlakisa, eka kisahan ajettiin 10.6.1979.
  Nyt kaivattaisiin luokallinen autoja mitkä on ajaneet -70-80 luvuilla, ja josko olis oikeen kyseisessä kisassa olleet niin vielä parempi. Fmila tais ainakin olla ajamassa?
  Sääntöjä voidaan tehdä ihan mimmosiksi itse halutaan, kyseessä siis meidän oma kisa ja juurikin näille nostaigia autoille sorvattu luokka.
  ja lisäyksenä vielä että ei ajoneuvolla välttämättä tarvitse olla suomalaista kisahistoriaa, nostalgia on se mitä nyt haetaan luokan hengessä.
   
 12. Jos sivuventtiiliautoille on joku pörryytysluokka niin voin tulla cabrioletilla tai roadsterilla.
  Lannevyö, ei kaaria, avopotta ja aurinkolasit, ei kulje lujaa. Siinä on hyvät säännöt, jos semmosilla ajetaan.

  Sitten voi nämä pikkulohko+automaatti jne miehet ajella muissa ryhmissä.

  Voipi muuten olla hankala saada vanhoja nostalgia kisavehkeitä, mutta kyllä niitä ainakin doorslammereina on paljon talleissa ja kadulla.
   
 13. Shining Whit

  Shining Whit Gearhead

  Eiköhän Hakkaraisen Jokke ja Husson Jaskakin siellä olleet, kummallakin edelleen kalustoa, Jokella jopa sama. Pitäsköhän yrittää saada Tolvasen Jamppa lähtee valiantilla tonne?
   
 14. Bowtie

  Bowtie Gearhead

  Volvot on nyt kuuma peruna foorumilla, niin uskaltaakohan sanoakaan :rotfl: mutta mulla on tallessa Volvo PV millä ajettu jo Keimolassa -75, niissä Fyyran ekoissa kisoissa...
   
  dart -66 ja Kalu tykkäävät tästä.
 15. RcT

  RcT 3rd gear

  Kyllä Burnout Partyissä on ollut
  NOSTALGIA Bracket luokka ( 0n myös 2019 )
  Valitettavasti kalustoa on ollut vähän kyseisessä luokassa, joten Tervetuloa 2019
   
 16. fmila

  fmila Gearhead

  Hei Gremlin ja Pekalle terveiset myös.

  Tullaan toki Poriin, kun sielläkin on muisto juhlaa tarjolla. Mulla ja Camarolla tulikin jo 40-vuotta täyteen yhteistä temmellystä ja Camarolla Suomi Dragia muutama vuosi enemmän. Pientä päivitystä ois taas Camaron osalta tarkoitus talven aikana suorittaa, mutta edelleen 70/80-luvun hengessä. Yritän myös tota Hakkaraisen Jokkea tavoittaa ja pyytää mukaan myös. Jos joku unohtanut (tai ei jopa tiedä ??? ;-)) ) niin ajettiin eka kerta vastakkain juurikin 40 vuotta sitten Porissa.!!! Se matsihan pitää uudistaa ja jättää kaikelle kansalle muistoksi, kun kaksi "eläkeläistä" raivoaa pitkin Porin lentokenttää rintapellit notkollaan :D:D:D:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

  Eiku oikeesti, mukaan tullaan jos vaan mies ja "pulkka" on kunnossa kesän alussa. Ehdottomasti, haluan ajaa Jokken kanssa vastakkain, mut tällä kertaa en enää neuvo Jokkea, niin kuin tein viimeksi (siis 40 vuotta sitten), voin jopa yllättää ja voittaa tällä kertaa ;););)

  PS: -Hieno homma et saatte juhlakisan aikaiseksi t. AM

  Ja bräketti sopii mulle oikein hyvin, mennään vaikka vanhoilla 70-luvun indekseillä tai paremmilla jos joku vaan saa tehtyä?

  t. sama hullu stadista
   
  dart -66, Kalu ja max tykkäävät tästä.
 17. gremlin

  gremlin Gearhead

  Hienoa et ukot heräilee, ja herättelee toisiaan. :)

  Mut tattee varmaan avata oma ketju tolle meen kisalle/luokalle?
  Säännöt on ihan mitä me/te haluutte, mitään ei oo lyöty lukkoon. Toi -0.1 indeksi kuulostaa jotenkin kiinnostavalta, ainakin mulle. Tavallaan brackettiä, mut ei ihan, tai jotain.
  Ja osa voi ajaa vaikka lippu lähetyksellä mikäli sitä halutaan, ihan miten vaan.
   

Kerro tästä muillekin!