Nuoret kaahaajat.

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja Polara-73, 3.9.2003.

  1. kantti

    kantti Gearhead

    Hei chevy76 !!!

    Laitoitko tuon em. tekstin tutkija Vaaraselle? Näin ainakin ymmärsin.
     
  2. Tero_S

    Tero_S Gearhead

    On tainnut tutkijalle jäädä hieman etäiseksi autoharrastus ja harrastajat. Sivuilla olevan kuvan voi kai saada kun käy vain töllistelemässä kruisingia puolituntia sattumanvaraisessa paikassa.

    Saman tutkijan sivuilta:

    Tässä joitakin ehdotuksiani nuorten liikenneturvallisuuden hyväksi. (http://www.valt.helsinki.fi/staff/hvaarane/mitaturv.htm)

    Lainaus: "Perheen panostaminen muihin harrastuksiin on turvallisuuskasvatusta."


    Meidän parivuotiaasta vekarasta on siis kehittymässä tappaja kaahari, kun isi näyttää esimerkkiä harrastamalla autoja ja kruisaamalla?

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Tero_S 2003-09-04 08:37 ]</font>
     
  3. Alexik

    Alexik 1st gear

    Onhan nuita tutkimuksia ja tutkimuksia ja kirjoitelmia.
    Kannattaako sitä ottaa niin vakavasti moista.
    Ja mitä tulee maineen pilaantumiseen moisista kirjoituksista, niin minusta kyllä kun jättää moiset omaan arvoonsa eikä ala elämöidä, niin ei siihen kukaan muukaan huomiota kiinnitä.

    Minusta siinä ei niinkään jenkkiharrastusta tai autoharrastusta moitittu tai haukuttu tms. vaan joutavaa korttelirallia ja kaahaamista.

    Ja muuten, toi on noin kaks vuotta vanha jo.

    Käsittääkseni Vaaranen on viime aikoina kiinnittänyt enemmänkin huomiota bombers- ilmiöön.
     
  4. chevy76

    chevy76 1st gear

    Juu..kirjoitin ton vaaralalle..Kävi vaan ärsyttää tollainen kapea alainen näkökulma joka mollaa autoharrastajia..En tient et se 2v vanha..Luulin et se oli vasta ilmestynyt, kun siitä täällä nyt kirjoiteltiin..Ajatelkaas mitä normaali ihminen ajattelee kun se lukee arkittelista että cruising nightiin kokoonnutaan vain ryyppäämään ja rellestämään..Massa ihmiset yleistää sen heti kaikkiin auto harrastajiin..En kyllä tiedä kuinka laajalle kyseinen artikkeli on levinnyt..Vai kiusii se ny Bomberseja..Voi poika parkoja..Millaisen kuvan hän heistä antaakaan..
     
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Jep, eli tämä Vaaranen on äkännyt hyvän leipäpuun, kun mimminä tutkii kaaharipoikien toilailuja. Aina kun joku kossi teloo itsensä, niin Vaaranen kommentoi iltapäivälehdissä, kuinka nuorilla kosseilla on näyttämisen halu ja toiset takapenkillä yllyttää. Olen lukenut näitä sosiologian "tutkimuksia" ja kyllähän ne näin tutkimusammattilaisen näkökulmasta ovat aika mutu-pohjaista touhua. Valtiskassa pystyy roikkumaan aika heppoisilla töillä. Kunhan muistaa vain mitä asioita pitää kauhistella ja mitä kehuskella.
     
  6. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Tutkijaksi tuo frouva on perehtynyt aiheeseensa äärimmäisen perusteellisesti ja ollut vuosia kuvioissa mukana, sekä kyydissä, että katsomassa. Hän ei ota asiaan mitään moraalista kantaa vaan tekee siitä ainoastaan päätelmiä jotka on varsin pitkälle todennettavissa. Frouva myöntää itse olevansa tutkimastaan maailmasta sekä kiinnostunut, että toisinaan jopa kybällä mukana; toi on selvää kaikille jotka asiaa edes vähän tuntee enmmän kuin tuon artikkelin verran. Aika lailla toisenlaistakin tekstiä tosta joku muu tutkija saisi aikaiseksi.
     
  7. pas2

    pas2 Gearhead

    Pistin tällasen:

    Arvoisa "tutkija"

    Mikäli jatkossakin teette tutkimuksia autoharrastusta sivuten toivoisin, että tutustuisitte myös itse ajoneuvoharrastukseen ja ottaisitte huomioon miten valtayleisö suhtautuu koko ajoneuvoharrastukseen luettuaan pientä osaa siitä käsittelevät tekstinne.

    Suurin osa meistä ajoneuvoharrastajista on maltillisesti käyttäytyviä ihmisiä, toki osa meistäkin varustelee autot tehokkailla moottoreilla ja siistillä maalilla. Itseltäni löytyy vaatimattomampia museoajoneuvoja, joilla ajan muutamia kertoja kesässä käymään tuttavia moikkaamassa tms. Ylinopeutta en harrasta ja en muuten harrastanut 18-kesäisenäkään, vaikka silloinkin ihannoin isoja ja hienoja amerikanautoja.

    Valitettavasti jokaisesta ryhmästä löytyy ryhmän mainetta lokaan vetäviä ääliöitä, autoharrastuksen mainetta likaavat juuri nämä vähä-älyiset, joista nollatutkimuksenne on tehty. Oluen juonti ei liity autoharrastukseen, vaan se liittyy suomalaiseen junttihenkeen, juodaan viinaa ja ödlätään. Paremmissakin piireissä löytyy tapauksia, esim. kansanedustaja Halme.



    "Yllä olevassa kuvassa pojat "polttavat renkaita" Cruising Nightissa. Joskus pojat polttavat vähän, toisinaan he antavat renkaan räjähtää. Kun vanteesta lähtenyt kipinä sytyttää asfalttiin tarttuneen kumin, on kuin maa palaisi korkein liekein. Monet pojat hakevat savukkeisiinsa tulta palavasta asfaltista. "

    Tämä lainaus kuvineen voisi olla suoraan edesmenneestä Pahkasiasta.

    Että oikein korkein liekein palavaa kumia... Pitää varoa tuollaisia renkaita, nehän voivat syttyä tuleen ajossa kun rengas lämpenee.
     
  8. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Ootteko te oikeen tosissanne sitä mieltä, että tota ei sais tutkia? Siis tää frouvahan ei tutki mitään autoharrstusta vaan nuoria autokaahareita yrittäen selvittää, että minkä takia. Ei muuten ole mikään helppo tehtävä edes vähemmän tutkijalle. Käsitys siitä, ettei toi muija tuntis autoharrastusta laajemminkin tai olis jotenkin sensaatiohakuinen tai moralisoiva ei pidä paikkaansa. Se tutkii tiettyä nuorisokulttuurin alakulttuuria ja marginaaliryhmää. Siinä tutkimuksessa on tuloksen kannalta sama vika kuin paskan tutkimisessa; vaikee sitä on saada marmelaadilta näyttämään vaikka kuinka yrittäis.
     
  9. Vemppu

    Vemppu 1st gear

    [edit]
    Jos ei ole yhtään fiksumpaa sanottavaa, niin parempi pitää suu supussa ja olla kommentoimatta.
    Tämäkö se sitten antaa hyvän harrastuksesta, häh!?
    [/edit]

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Alexik 2003-09-05 10:45 ]</font>
     
  10. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Tottakai kaahareita saa tutkia, mutta kaahareita ei sais sekoittaa autoharrastajiin (on niitä kahareita tosin varmaan jotkut harrastajatkin) ja tehdä se selväks myös lukijoille. Toi paska-marmeladi vertaus on muuten hyvä :grin:
     
  11. Tero_S

    Tero_S Gearhead

    Todellakin pitäisi olla asiaansa perehtynyt jos aikoo syystalvella 2003, eli siis näillä hetkillä, aiheesta väitellä. Kuitenkin noista kotisivujen pätkistä jää helposti vaikutelma ettei tutkijan mielestä autoja harrasta kuin alisuoriutuja (eikös ole hieno sana luuserin tilalle:)) kaaharit. Tai mainitaanhan siinä että tutkimukseni autoilunuoret, mutta missään ei kerrota ketä tähän ryhmään kuuluu. Vai enkö vain löydä?

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Tero_S 2003-09-04 12:47 ]</font>
     
  12. chevy76

    chevy76 1st gear

    Kaahaamista saa ja pitääkin tutkia..ja miettiä keinoja kuinka sen saisi poistettua liikenteen seasta..Radat ja suljetut alueet kaahausta varten jossa voi sit kokeilla omia kykyjään, mutta mistä suljetut alueet..riitävätkö kesäiset rata-ajopäivät vauhdin nälkäisille..Suomessa pitkät välimatkat ja vähän moottoriratoja..Ja jäällä ajokin mentiin kieltämään perusteenä myrkyllinen lyijyllinen polttoaine..Mitäs nyt kun ajetaan lyijyttömällä..Kukaan ei ole poistanut ajokieltoa jäällä..
    Toi artikkeli herätti minussa pedon, kun kaahailuun yhdistettiin stadin cruising joka mielestäni on aika laaja harrasteauto tapahtuma joka osaltaan leimaa kaikki autoharrastajat samanlaisiksi kaahareiksi..Ja harrastuksen vastustajat saavat lisää vettä myllyyn..Käykää lukemassa hänén nettisivuiltaan pohjaa tällä artikkelille..Olihan hän mukana useana kesänä kaahauksissa..Ja kyytiä antoi -86v BMW..Ja lukekaapa juttu jossa "nipsu" käski hänen sanoa lukijoilleen että he kuvittelevat olevansa Mikä Häkkisiä..Ne on noi Tuningit mitkä siellä kaahaa..Jenkit ottaa enemmin burniksia..Yritäpä kaahata 2500kg painavalla lintalla kaupungissa..tai kuinka usein näette että niin tapahtuu..Minulla ei mitään häntä henkilökohtaisesti vastaan mutta ihmettelen että noin pitkällä käytännön kokemuksella hän yhteenvedossaan yleistää kaahareiksi kaikki auton harrastajat, vai olenko väärässä..??
     
  13. pas2

    pas2 Gearhead

    No voi perkele.

    Tottakai kaahaaminen ja muu koheltaminen liikenteessä on tuomittava, ja syitä siihen saa tutkia ja miettiä.

    Itseäni vaan rupes nyppimään tyyli, millä teksti oli kirjoitettu yleistämään teini-idiootit autoharrastajiin, kele.
     
  14. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    Tottahan se nyppii muakin, mutta kuten sanottu tää muija tutkii nuoria kaahareita ja on kulkenut niiden mukana pitkään. Ei siis autoharrastajia yleensä, haastattelemalla ja seuraamalla se on tullut niiden arvomaailmasta tollasiin johtopäätöksiin. Vaikka yleistäminen on tietysti aina vähän vaikeeta, niin en menis väittämään, että toi kuva siitä on aivan vääräkään.

    Ja vaikka jollain tavalla ehkä vakavahenkisempi harrastaja olenkin olevinaan, niin ei monet noista jutusta edes tänä päivänä munkaan kohdalla kauheen kaukaa ohi suhahda. Puhumattakaan siitä mitä se oli nuorempana; ei tarvi kauheesti vieläkään yllyttää niin oon kisaan valmis ja joskus saattaa jopa gummikin vingahtaa. Mutta kai tässäkin pätee ainakin omalla kohdallani se, että se koira älähtää johon jne...eli totuuden puhujalla on harvoin ystäviä.
     
  15. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    No tekeekö se meistä kaahareita jos joskus satunnaisesti pelleilee ja saattaa rengas vinkasta? Tai jos joku haluaa vanhat korput pistää sileks jäähallin parkkiksella? Suuri yleisö vaan ikävästi saa tämän Vaarasen kirjoituksista sen kuvan että kaikki jenkkiautoharrastajat on päättömiä kaahareita. Menis Tiksiin tekemään tutkimustaan, siellä sitä älytöntä meininkiä näkee.
     
  16. valiant65

    valiant65 Gearhead

    [edit]
    Noh noh. Mene sihteeriopisto.net:in juttelemaan tuommoisia.
    [/edit]

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: Alexik 2003-09-05 10:47 ]</font>
     
  17. Mopeman

    Mopeman 3rd gear

    En oo.
    Toi artikkeli mikä tossa on otettu esimerkiksi on vaan yksi ja aika huono, kaikki muut + live esiintymiset mitä oon Vaaralalta nähnyt, niissä on hyvinkin selvästi tuotu esille toi tutkintakohderyhmän marginaalisuus. Siis, että kyse ei ole autoharrastajaista, vaan äärimmäisen pienestä ryhmästä. Mun mielestäni se kyllä heijastelee jossain määrin lalajempaankin ryhmään ja ainakin omissa asenteissani löytyy joitain samankaltaisuuksia, vai mitä hinntarit?
     
  18. B.B.Chevy

    B.B.Chevy Double Gearhead

    Onkohan toi "asiantuntija" saanut tästä aiheesta väitöskirjansa jo tehtyä? Siinähän tietääkseni pitäis olla aina joku ns. vastaväittelijä tenttaamassa asian totuuksia ja olis kiva nähdä joku ihan oikeasti asiasta tietävä tenttaamassa kyseistä tanttaa.
    Pitäisköhän alkaakin tohtoriks ja tehdä väitöstyö vaikka kirkonmenoista. Viimeks kun kävin siellä jossain rippijuhlat-nimisessä tapahtumassa niin pappi mm. tarjoili siellä viiniä kaikille, joukossa oli paljon 15-vuotiaitakin eli siellä siis houkutellaan alaikäisiä ryyppäämään ja meno oli muutenkin ihan mahdotonta, joku huudatti urkuja täysillä voluumeilla yläparvella ja väki hoilas kaikenlaista, taisivat sitten olla jotain juomalauluja.
    Sellaista siellä mun mielestä oli, joten kyllä ton kaiken täytyy sitten olla totta ja kelvata tutkimustulokseksi :lol:
     
  19. Bowtie

    Bowtie Double Gearhead

    Jep, frägäreitä tässä vissiin ollaan... Mä kun luulin jotain ihan muuta :grin: Ilta-sanomien viikonloppuliitteessä oli pari-kolme vuotta takaperin Vaarasen artikkeli jossa varsinkin nuoret kuljettajat varsin tehokkaasti yleistettiin kaahareiksi ja vastuuttomiksi. Siitä artikkelista jotenkin on lähtöisin meikäläisen negatiivinen kuva Vaarasesta ja hänen tutkimuksistaan.
     
  20. HEPCAT

    HEPCAT 3rd gear

    Ongelma on se,että jäähallin renkaanpoltto ja cruising yhdistetään toisiinsa.Mun mielestä renkaan vinguttaminen ahtaalla parkkipaikalla(maksullisella!) ei ole cruisingia ja sillä siisti.
    Tervetuloa,arvoisa tutkija, Kaivariin tai Kauppatorille sekä tietenkin Helsingin kaduille tutustumaan todelliseen cruising-ilmiöön!!!
     

Kerro tästä muillekin!