Nurkkaan unohtunut kaasupullo

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anonymous, 25.1.2005.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Tallikaverillani on jännä "ongelma". Hän oli tehnyt tunnetun kaasuntoimittajan kanssa vuoden sopimuksen hitsauskaasupullosta, ja huomasi parin vuoden päästä, että pullo oli edelleen tallin nurkassa. Sitä ei oltu kyselty takaisin millään tavalla, vaikka yhteystiedothan firmalla olisi ollut. Mikä mahtaa olla firman unohdukseen syynä?

  Mitä tuon pullon kanssa nyt pitäisi tehdä?
  a) palauttaa välittömästi?
  b) käyttää tyhjäksi (nyt melkein täynnä) ja palauttaa sitten?
  c) jättää omaan käyttöön ja täyttää muualla?

  Jos päätyy c-vaihtoehtoon, niin eikö se "muu täyttöfirma" ihmettele toisen firman logoa pullossa? Onko pullo mahdollisesti merkitty varastetuksi, jolloin sitä ei kannata vielä mihinkään näytille? Onko noissa pulloissa edes minkäänlaisia tunnisteita, numeroa tms.?
   
 2. Pro ´55

  Pro ´55 Gearhead

  Saanko muotoilla kysymyksesi uudelleen, niin saat ehkä siitä vastauksenkin..?

  Tallikaverillani on ongelma, hän vuokrasi auton, ja vuokrausaika meni kahdella vuodella pitkäks. Mitä pitäs tehdä?

  - palautta auto
  - pitää auto kuin omana
  - vai ajaako ihan loppuun ja palauttaa johonkin toiseen firmaan

  Mitenköhän suhtautuvat, kun rekisteritietojen perusteella se ei oo kaverini auto?
   
 3. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear


  Umpirehellinen tekisi A:n.. Itse kyynisenä tekisin B:n , kerta ovat itse sen sinne unohtaneet ja kai siitä pullonsäilömisestä ja palauttamisen vaivasta voi vuokran ottaa kaasuna? Samoin ainahan pullo on voinut vuotaa itsensä ajankuluessa tyhjäksi??

  Vaihtoehto C on rosmon valinta. Kyllä siitä jää kiinni jossain vaiheessa, sillä niissä on se tunnus, varmasti sarjanumero, katsastustiedot (siis katsastusleima) .. Pahimmoillaan saa paskaa jossain muodossa niskaansa riippuen pärstäkertoimesta .. Mutta jos ei pistele varastaa esim. bensaa huoltoasemalta, kossupullo Alkosta, Ruokaa kaupasta ja renkaat ja vanteet naapurin autosta, niin kaipa sitä voi yrittää täytättää käteisellä ilman kuittia - riippuen siitä onko toisella puolella tiskiä samanlaisella selkärangalla varustettu.
   
 4. hanekki

  hanekki 3rd gear

  minkähän tunnetun kaasuntoimittajan kanssa se sopimus on. esim.agalla on viivakoodit niissä pulloissa ja näkeevät kyllä ihan tasan tarkkaan kenen pullo on jos menee täyttää. tietääkseni muilla ei ole pulloissa mitään "tunnistetta"
   
 5. chev37

  chev37 1st gear

  Woikoskella on ainakin listat, missä on varastettuja ym. pulloja, myös AGAn. Jos on Woikosken pullo, niin ei saa missään täytettyä, kun Aga ei täytä omistuspulloja. Paitsi jos pokkana täytätyttää sen Woikoskella, eikä ne sittenkään huomaa.

  Jälkeenpäin (kun ovat näitä itse keksineet) ovat laskutelleet näitä esim, viikkohinnoilla, jolloin vuoden summa on melkoinen. Ehkä kannattaisi kysyä rehellisesti sieltä firmasta.

  Raaka varkaus olisi siitä mainio vaihtoehto, että saisi jännitystä elämään.
   
 6. Anonymous

  Anonymous Guest

  En tiedä mistä firmasta se on vuokrattu, mutta epäilisin Woikoskea, koska se sijaitsee kohtuullisen matkan päässä. Asialle ei kai ole tehty vielä mitään, koska homma on sen verran tuore.

  Eikö noilla firmoilla ole tapana karhuta vanhoja pullojaan, vai miten tuollaisia mokia sattuu?
   
 7. Rocket engineer

  Rocket engineer 1st gear

  Laivatkin seilaa tuurillaan :odroll: Iso tai pienitalo, niin aina sattuu ja tapahtuu. On itseltänikin jäänyt b to b -kaupassa koekäyttöön annettua tavaraa asiakkaille laskuttamatta, tai sitten jopa lasku onkokonaan jäänyt kirjoittamatta tai jotain unohtunut laskusta.

  Joskus homma paljastuu heti joskus myöhemmin ja joskus ei koskaan.

  Rehellisintä olisi lie käyttää pois se kaasu (sehän kai on maksettu?) ja viedä pullo takaisin. Asiallista puolin toisin..
   
 8. Anonymous

  Anonymous Guest

  Itsekin olen sitä mieltä, että fiksuinta on käyttää kaasu reippaasti (sehän tosiaan on maksettu erikseen) ja palauttaa sitten tyhjä pullo. Näin kaikki saavat omansa, ja ainoastaan vuokrafirma saa pullon takaisin myöhässä kun eivät ole sen perään muistaneet kysellä.
   
 9. Anonymous

  Anonymous Guest

  Todennäköisesti sitä ei ole unohdettu,vaan siitä nakuttaa päivävuokraa kokoajan niin kauan kunnes sopimus uusitaan.Tai lesti palautetaan.Tämä pointti mainitaan sopimusehdoissa kun käyt pullon ottamassa vuokralle.Ja ainakin Woikoski ilmoittaa yleensä vähintään paria viikkoa aikaisemmin kirjeellä ennenkuin soppari menee umpeen.Siinä neuvotaan jatkamaan vuokrasopimusta tai palauttamaan pullo lähimpään myyntipisteeseen.
  Ihme on jos pullo on ns. jäänyt unholaan.
  Nimim.Joni,useamman vuoden Woikosken pulloja vuokrannut.
   
 10. tuurna

  tuurna 1st gear

  vaihto ehto b
   
 11. Anonymous

  Anonymous Guest

  Juu. Päivävuokra naksuttaa...... Eikä ole ihan pieni summa verrattuna pitkiin sopimuksiin.

  JuhaP
   
 12. rebel

  rebel 1st gear

  miksi käyttää vuokra pulloa??itse ostin jo pari vuotta sitten oman paikalliseseta sammutin huollosta.ovat kehittäneet pisneksen vanhoilla halooni sammuttimilla.täyttävät niitä esim hiilikaasulla.pullo maksoi markka aikaan n.850mk(12kg pullo) ja täyttö on nykyisin pari kymppiä.myyjä sanoi et pullon saa täytettyä ihan millon vaan mutta viikonloppuina ja pyhinä juotuu hakemaan kotoa ja maksu nesteenä.
   
 13. hanekki

  hanekki 3rd gear

  messerillä ainakin on vuokrapullo systeemi semmoinen että tuot tyhjän niin saat samantien uuden pullon tilalle eli kuoret vaihtuu mutta maksat vain kaasusta,kuorista maksat ensi kerralla sen mukaan miten pitkäksi aikaa otat pullon vuokralle.vuokra aika 1-5v ja esimerkiksi "katsastus maksuja ei ole ollenkaan messerilla.pullot 300bar eli tavaraa n.1,5 kertaa enemmän kuin kuin 200barin pulloissa,siitä taas se etu että ei tarvitse niin usein käydä vaihtaa pulloja ,esim. 7l suojakaasu pullossa melkein yhtä paljon kuin 20l 200baarin pullossa.
   
 14. Polara

  Polara Gearhead

  ...Onpa sitä tainnut käydä toisinkinpäin. Eli myö palautettiin joku aika sitten woikosken pisteeseen meijän vuokrapullo. Noo, ei siinä mitn, mutta parin kuukauden päästä rupes tulemaan laskuja siitä pullosta ja myö sitä ihmettelemään ja selvittämään. Olivatpa unohtaneet kirjata sen pullon palautetuksi, eli luulivat että se pullo on edelleen meillä käytössä. Kyllä ne sitten uskovat että se oli palautettu, kun pienellä paikkakunnalla ollaan ja ne muisti siellä palautuspisteessä että oli tuotu se jo aikoja sitten...

  Tarinan opetus... no enpä nyt keksi!
   
 15. Heikki

  Heikki Gearhead

  USA Car Clubin tallilta varastettiin joulukuussa mikki + Agan vuokrapullo. Nyt sitten Aga karhuaa meiltä 451 euroa korvauksena siitä, että olemme kadottaneet pullon....
   
 16. Anonymous

  Anonymous Guest

  Mää tekisin pari uhkailusoittoa agaan, niin loppuis se korvausten pyytely..
   
 17. Anonymous

  Anonymous Guest

  Vuokraajan tiedot on varmaan vuokranantajalla vai mitä
   
 18. hanekki

  hanekki 3rd gear

  ei muuta kun soittaa ja sanoo että vaihdetaan eri merkin kaasuun jos tässä ei päästä sopu ratkasuun.
   
 19. hanekki

  hanekki 3rd gear

  joo sorke oikeessa oot tuli moka. munkin työpaikalla myymme messerin kaasua.
   
 20. MudMax

  MudMax Gearhead

  Päivävuokra siitä juoksee , niin kuin aiemmin mainittiin .
  Heikin mainitsema kadottaminen tulee luultavasti halvemmaksi , sillä ainakin Agan päivävuokra on 0,81e +alv / vrk , eli 2 vuotta maksaa yli 700 e , voi olla myös hieman vaikea näin tietokone aikakautena yrittää neuvotella jälkeen päin esm 5-vuotiseksi sopimukseksi muuttamista .

  Toivottavasti UCC;n tallilla käynyt varas olisi niin tyhmä , että yrittäisi täytättää pulloa .
   

Kerro tästä muillekin!