Nurkkaan unohtunut kaasupullo

Ketju osiossa 'Työkalut, koneet ja tarvikkeet', aloittaja Anonymous, 25.1.2005.

 1. Anonymous

  Anonymous Guest

  Älä nyt ota vittuiluna mut kantsis vähä perehtyä kaasujen tilavuuslaskentaa jos myytte niitä ja vaikka lueskelen viestejä "vähä" perässä.
  Eli jos on 7 litran plo 300 baariin pakattuna niin se tekee tasan 2100 litraa ahtamatonta kaasua, jos taas on 20 litran plo 200 baariin turbotettuna ni se tekee 4000 litraa. Ei mun mielestä ole lähellekkään sama, jos ero laksetaa 15l/min kulutuksella niin hitsaan sillä "huonommalla" vaihtoehdolla 126 min kauemmin.

  ELIKKÄS tilavuus x paine= kokonais kaasumäärä

  KAIKKI ottakoon tämän vain opetuksena!!!
  Ja jotta kaikki uskoo ettei tämä ollut vittuilua: Tämän kirjoitti MP ja protopaja (en jaksanut kirjautua)
   
 2. Kine

  Kine 3rd gear

  Minä ostin omakseni tuommoisen messerin 7 litrasen seoskaasupullon ja sama homma siinäkin kuin vuokrapullossakin, tyhjä palautetaan ja täyden saa heti matkaan jos häkissä sattuu olemaan. Eli ei tarvi huolehtia katsastuksista tms. Eli varsinaisesti siinä ei osteta jotain tiettyä pulloa omaksi, mutta ketä tuo nyt haittaa. Erityisen kätevää.

  Ja on köykäinen tommoinen komposiittipullo, kemppiä ei tarvi kupla otassa vedellä perässä. No harvemminhan sitä konetta tarvii liikutella..
   
 3. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Nostellaas vanhaa aihetta. Vein tänään täyttöön ja katsastukseen 20 l happi- ja asetyleenipulloni, jotka muutamia vuosia sitten puolitutulta tulivat vaihdossa meidän 40 litran pottuihin. Illalla juolahti sitten mieleeni, että eihän mulla ole mitään varmuutta vaikka olisin saanut aikanaan vaihdossa vuokrapotut. Nämä on viimeksi leimattu 88- ja pullojen kyljissä on se teipattu lipare, missä on pullonumero, nimi ym. tietoja. Voiko noitten pullojen historiaa tavan tallaaja mitenkään selvittää kotona, lukeeko vanhemmissa vuokrapulloissa esim. vuokraajan nimeä ollenkaan, tai onko niissä jokin "vuokrapullo" teksti jossain, jos eivät ole omia? Kohtahan tuo tieto noista pulloista kai selviää, kun käyvät katsastuksessa, mutta jos ovatkin vanhat vuokrapullot, niin sinnehän ne kai jää liikkeeseen kaniin? Mutta mitenkäs vastaisen varalle jos tarve on kaasupullokaupalle, niin mistä varmistan, että ovat omistuspulloja?
   
 4. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Käytännössä et saa itse selville sitä onko pullo vuokra vai omistus. Se riippuu täysin kaasun tarjoajasta. Hyvällä tuurilla vanhoissa pulloissa saattaa olla stanssattuna "VUOKRAPULLO", mutta ei kaikissa sillä kaasuvalmistajat kierrättää pulloparkkiaan maasta toiseen. Nykyisin saa käyttää myös ulkomaisia pulloja jos se on pii leimattu. Saat selville sen onko pullo vuokralla vai ei viemällä ne kaasunvalmistajan palvelupisteelle, ne ehkä pystyy jäljittämään runkonumeron perusteella historian. Tää edellyttää tietysti sitä että tiedät kenen pulloja ne on (AGA, Woikoski, Messer, Air Liquide jne...)

  Jos olet vienyt ne jonnekin sammutinhuoltoon täyttöön, tuskin ne niitä sulta pois otaa varsinkin kun olet ne "ostanut". Ei tuollaisilla palvelupisteillä ole intressiä alkaa viemään niitä sulta ellei niitä ole sieltä samalta pisteeltä aikanaan vuokrattu ja jätetty palauttamatta.
   
 5. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Enpä tosiaan tiedä kuinka tarkkoja tarkistuksia tekevät, sammutinhuoltoon vein, mutta asetti käy ilmeisesti Woikoskella täytössä, ei taida yksityisten asetyleenipulloja muut firmat tänä päivänä täyttääkään. Ja siis agan valmistaja/myyjä leimat noissa pulloissa on.
   
 6. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Joo, AGA:lla ja woikkarilla oli yhteiset pullot joskus 80-luvulla kunnes riitaantuivat. Woikkari leimaa ne uudelleen ja täyttää. Ei siinä ihmeempiä pitäis olla.
   
 7. hodis

  hodis 2nd gear

  Meillä oli aikoinaan AGA:n kaasupullot vuokralla. Viivakoodi oli muovisessa kauluksessa, joka sitten halkesi ja putosi pois. Laitoin kuitenkin tuon kauluksen tallin seinälle kaikelta varalta. Pulloja täytettiin Agalla ja myöhemmin siirryttiin Woikosken vuokrapulloihin. Useamman vuoden jälkeen tuli AGAlta kysely että on happipullo palauttamatta. Onneksi oli tuo kaulus tallessa jonka kanssa marssin paikalliseen toimipisteeseen, jossa asia selvisi viivaakoodista. Olisi varmaan ollut semmoinen lasku päivävuokralla että olisi tarvinnut itse sitä happea.
   
 8. VintageSpeed

  VintageSpeed 3rd gear

  Joo kyl se vuokra seuraa perässä maailman tappiin asti jos ei sitä katkaise, mutta vuokraajalle. Tässä ylläolevassa tapauksessa se puolituttu saa sen laskun jos se pullo on vuokrapullo ja palauttamatta.
   
 9. ari2004

  ari2004 Gearhead

  [QUOTE="nuc-64,?[/QUOTE]

  Kysyitkö katsastuksen ja täytön hintaa pulloja viedessäsi? Katsastutin Woikoskella 2009 omat 20 hapen ja asetyleenin. Hinta katsastus + täyttö 900€ verolla. Pelkkä täyttökin molemmille yhteensä yli 200€. Tänä vuonna loppuu leima. Kunhan tyhjenevät, menee romuun ja tilalle tulee varmaankin Albee.
   
 10. nuc-64

  nuc-64 2nd gear

  Kysyitkö katsastuksen ja täytön hintaa pulloja viedessäsi? Katsastutin Woikoskella 2009 omat 20 hapen ja asetyleenin. Hinta katsastus + täyttö 900€ verolla. Pelkkä täyttökin molemmille yhteensä yli 200€. Tänä vuonna loppuu leima. Kunhan tyhjenevät, menee romuun ja tilalle tulee varmaankin Albee.[/QUOTE]
  Jep, täällä Kangasalla on entinen IK-Asennus, eli nykyinen Ikaset. Nyt kampanja 20 pulloille. Katsastus ja täyttö 350,- Tuolta saa uudetkin 20 litraset halvemmalla, mitä oot joutunut maksamaan, kysyin muuten vaan, niin 800,- olisi uudet, täydet ja leimatut saanut kantaa kotiinsa.
   

Kerro tästä muillekin!