Nykyajan mineraaliöljyjen ja synteettisten erot?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä rakentelusta', aloittaja SpedeX, 18.5.2006.

  1. SpedeX

    SpedeX 3rd gear

    Mitähän nykyautossa tapahtuu jos siinä on ollut ennen täyssynteettiset mehut, ja ne vaihdetaan Esim. Kendallin GT-1 tai Pennzoilin mineraalipohjaisiin öljyihin? Onko näissä öljylaaduissa enää mitään järkyttävää eroa? Vai onko ne suunnilleen samanlaista litkua?
     
  2. SuperGas

    SuperGas Gearhead

    Tästä on täällä keskusteltu jo ikuisuus, eikä loppua näy.
    Oma mielipiteeni on, että jos koneessa on tähän asti käytetty täyssynteettisiä öljyjä, jatka vain samaa rataa. Enpä näe mitään syytä siirtyä käyttämään kiviöljyjä... (Eikös kivet ole mineraaleja :rotfl: )
     
  3. RacingUSA

    RacingUSA 1st gear

    Eipä kai siinä mitään ongelmia ole, mutta jos moottorissa on laahaavat nostajat ja käytät uudempien luokitusten öljyjä, muista käyttää tarvittavia lisäaineita.
    Kendallin ja muidenkin valmistajien racing-öljyissä niitä tarvittavia aineita taitaa ollakin, mutta uudemmissa tavallisissa niitä ei ole.
    Eli, jos purkissa lukee silloin not for highway use, silloin ok.
    Tuosta asiasta oli juuri juttua amerikkalaisessa alan lehdessä.
    Nokka-akselivalmistajien mukaan enemmän nokka-akselivaurioita viimeisen kolmen vuoden aikana, kuin aiempien 30 vuoden aikana ja syynä nykyajan öljyt.
     
  4. juhe72

    juhe72 1st gear

    nykyajan mineraaleista puuttuu sinkki=hyvästi laahuri nokka, laita rolleri, kestää isältä pojalle, tai ainakin seuraavaan risteykseen asti :rotfl: :rotfl: :rotfl:
     

Kerro tästä muillekin!