nyt taitaa tulla molemmille poskille.......

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja kapa, 22.1.2007.

  1. WTF

    WTF Gearhead

    Jotenkin alkoi vaan taas kyrsimään nuo autojen hinnat Suomessa, kun saudeissakin saa euroopan ihmemaasta viedyn uuden Mondeon 10000€ hintaan ja Volvon XC90 maksaa siellä n. 30000€.

    Ei nuo Volvot näytä jenkeissäkään olevan kovin kalliita.
    http://www.edmunds.com/new/2007/volvo/xc90/index.html?

    Luulis että Suomessa sais naapurimaassa valmistetun auton halvemmalla, kuin monen tuhannen kilometrin päässä.
     
  2. TanksAreFull

    TanksAreFull 1st gear

    Nyt on kirjoiteltu tästä aiheesta ja saatu lukea hyviä tekstejä jo jonkun aikaa. Kaikki olemme tästä liikuttavan yksimielisiä, mutta silti median pääsivuilla on koko ajan ihan toisenlaista juttua ja kaavaillut maksut vaan menee karmeampaan suuntaan koko ajan!
    Kansan syvät rivit eivät tunnu tajuavan koko asiaa ennenkuin ensimmäinen lasku tipahtaa luukusta ja silloin on jo liian myöhäistä!
    Muodissa oleva ympäristöpropaganda ja tv-ruutuun valikoiden haastatellut autottomat kukkahattutädit ovat tehneet tehtävänsä, kukaan ei uskalla sanoa vastaan!

    Nyt meidän täytyykin äkkiä tehdä jotain todella näkyvää ja dramaattista!

    Ei mitään adresseja tai muuta näpertelyä, vaikka niissä on monta ihmistä takana niin valitettavasti nykypäivänä niitä ei noteerata, eivätkä saa medianäkyvyyttä. Ja se medianäkyvyys on mielestäni juuri se avainsana, että saadaan kansa ymmärtämään mihin tämä juna on menossa! Nimenomaan se viimeinenkin peräpirtin Teuvo joka katsoo kymppiuutiset. Kun Teuvo ja Hilkka tajuaa, niin koko kansa tajuaa!

    Eli mitä nyt oikeasti tehdään??
     
  3. DUCK TAIL

    DUCK TAIL Gearhead

    Joo kyykyttäkää vaan lisää pienen Suomen kansaa, niin maailma pelastuu.

    Ja hyvin on propaganda tehonnut, haastatteluissa kenelläkään ei ole mitään vastaan mitään...pitäähän Suomenkin torjua ilmastomuutosta. :wc:

    Mutta mitä merkitystä on 5milj. ihmisen tekemisillä, kun esim. Pietarissa on jo saman verran porukkaa? Miten voi pieni maa vaikuttaa, jos isoilla ei ole halua siihen? Ja mistä sen tietää onko toi koko vouhotus edes ihmisen aiheuttamaa.

    Kiina antoi hiljattain lausunnon, että he eivät tule tinkimään talouskehityksestä, vaikka ilmaston kustannuksella.

    Eli mikään tuskin muuttuu paitsi että suomalaiset köyhtyy lisää, pahoinvointi ja vittuuntuminen lisääntyy entisestään, maaseutu autioituu, ihmiset passivoituu...

    Jaa että mitä pitäis tehdä?
    Tähän sopii sitaatti kirjasta" Täällä pohjantähden alla"

    "Milläs oikeudella se Koskela täällä käskyjä jakaa?
    -Sillä samalla oikeudella, jolla tekin niitä olette tähän mennessä jakaneet."
     
  4. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Surullista, miten on idiootit menneet vipuun, sääli vain, että idiootit ovat enemmistönä maassamme.


    Ei mitään.


    Sitä suuremmalla syyllä turhauttaa tämä ympäristövouhotus ja autoilijoiden syyllistäminen.


    Niinpä!!

    -JJ-
     
  5. WTF

    WTF Gearhead

    Ei sijoitu Suomen väkiluku kovin korkealle:
    http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_v ... vun_mukaan

    Onhan se hyvä, että luontoa yritetään suojella, mutta että ruvetaan lisää rahastamaan autoilijoilta.... :wc:
    Autot, autoilu, verotus... ennestäänkin Suomessa niin halpaa lystiä. :lol:
     
  6. Mudracer

    Mudracer Double Gearhead

    Eikös noi meitin kansanalistajat ole koskaan käynyt satamissa??[​IMG]
    Tollanen näky on täällä noin 6 kertaa päivässä :rotfl: .
    Toi savutus on kyllä aika vähäistä normaaliin verrattuna!! Monenko tuhannen auton päästöt tossa lurahtaa taivaalle :mad: .
     
  7. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Eipä sitä tartte olla kummoinen neropatti, kun hoksaa että koko verotus on puhtaasti rahan keräämistä, eihän sillä ole koskaan ollutkaan mitään tekemistä ympäristön suojelemisen kanssa.

    Jokainen meistä voi tehdä jotain fiksua ympäristönsä eteen ja varmasti iso osa porukasta on enempi tai vähempi herännyt ja tekee sen, mitä nyt voi järjellisesti tehdä lyhyellä aikavälillä. Pidemmällä aikavälillä varmaan esmes tönöt pykätään entistä enempi energiaa säästävimmiksi yms. Mutta heh, että verottamalla vähenis päästöt...

    ...enpä tässä kyllä millään muotoa keksi, että miten pako- tms. putkesta, oli se putki sitten autosta, paatista tahi tehtaasta tulossa, tupruava moska muuttuu jotenkin kaikelle elolliselle terveelliseksi kun on maksettu tukku kahisevaa. Ainakaan mä en uskaltaisi kokeilla sitä, että ajoneuvoveron ja kiisseliveron maksun jälkeen ajaisin parkkihalliin ja vetäisin pakoputkesta letkun hyttiin ja istuisin siellä, auton ronksottaessa...veikkaan, että olin maksanut veroa tai en, niin yhtä nopeasti se noutaja mulle tulee. Tosin, oishan siinä se hyvä puoli, etten mä kuolis häkään, vaan paskanhajuun...mitä oon näistä TDI-vispilöistä havainnut, niin niiden pakokaasu haisee erehdyttävän paljon piimä+ruisleipä+kananmuna -pierulle :rotfl: :rotfl:

    -JJ-
     
  8. Rusty

    Rusty Double Gearhead

    :rotfl: Mä oon kanssa huomannut kun tuolla ohittelevat turbo punasena uusilla TDI-Volvoillaan ym. niin hetken päästä on märäntyneen kananmunan haju nokassa.. :wc:
     
  9. Damned

    Damned Gearhead

    Suhteilla nämä hommat pelaa. Sillä ole mitään merkitystä jos joku autojärjestö tms. autoilijoiden näkemyksiä tukeva yhteenliittymä älähtää että "ei näin". Jos kritiikkiin saataisiinkin vastauksena että "oikeassa olette, eihän tämä ihan oikein mene", niin mitä se merkitsisi käytännössä? Ei mitään. Poliitikkojen lupaukset ovat yhtä tyhjiä kuin autoilijan lompakko tulee olemaan verouudistuksen jälkeen. Eri mieltä olijat saadaan hiljaiseksi kun luvataan ensin tehdä jotain ja sitten unohdetaan lupaukset kaikessa hiljaisuudessa. Sen jälkeen meteliä pitävät leimataan hankaliksi tapauksiksi ja jätetään mesomaan omaan rauhaansa.

    Näitä tässäkin ketjussa puituja ajatuksia pitäisi saada syötettyä riittävän korkeassa asemassa olevan henkilön kautta eteenpäin, ikäänkuin "omina ajatuksina". Jos tarpeeksi iso herra sanoo mielipiteensä niin on edes pieni toivo että jotakin tapahtuu.
     
  10. Anonymous

    Anonymous Guest

    Onnex mulla on TDI pasaati-siinä ei paska haise...
     
  11. onneks mulla on talvikäyttiksenä 1.3 Kadetti, se kun on kevyt ja pieni. Seo on 1989-mallisena ilman kattia taatusti ympäristöystävällisempi kun nämä mun yankeet katin kanssa.

    Eikä paska haise! Ainakaan auton ulkopuolelle!

    Maailma pelastuu ... mutta onko se sen arvoinen että kannattaisi?
     
  12. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    [läppä-mode ON]

    AARGGH!!! Maapallo räjähtää justiinsa, miten sinä mokoma ekoterroristi KEHTAAT ajaa noin WANHALLA ja SAASTUTTAVALLA autolla. Voi voi voi, kyllä sinunkin pitäisi viedä se heti romuttamolle ja heti ostaa allesi upouusi Lojota Prööt.

    terveisin ja sponsoroivin terveisin,
    - Valtiovarainministeriön verotusosaston ylipönttö l. VM Reichskanzler
    - Suomen Automaahantuojien Sturmbannführer-überlobbaaja
    - Suomen Autokierrätyksen pikkunilkit

    [läppä-mode OFF]

    -JJ-
     
  13. WTF

    WTF Gearhead

    Piti huvikseen tarkistaa paljon nuo Suomessa maksaa, jotta ei niin paljon ottas pattiin. :lol:
    Halvimmat suositushinnat noilla koneilla.
    XC90 3.2 = 69 200€
    XC90 V8 = 91 900€

    Tuskin autokanta Suomessa vanhenisi, jos uusien autojen hintataso olis sama kuin suuressa maailmassa.
    Voisi hävitä nopeastikin 80-90 luvun käyttökatiskat pois katukuvasta ja maailma pelastuisi. :poff:
     
  14. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    Mua nää hinnat ahdistaa, mutta piti silti kiusata itteensä lisää eräällä hintavertailun "lempilapsellani", Chrysler 300:lla ja lähtöhintataso:

    USA: ~18700 eur
    NS (Neuvosto-Suomi): ~49900 eur.

    Tartteeko enempää ihmetellä sitä, miksi autokanta on näin vanha?

    -JJ-
     
  15. WTF

    WTF Gearhead

  16. anttikristus

    anttikristus Gearhead

    Kansalta riivitään irti kaikki raha, mikä lähtee. Kun tuloveroa, ruoan alvia jne. on paineita laskea ja samaan aikaan on muotia kauhistella saasteita ja niin kauhian vanhaa autokantaa, niin sehän on ihan selvää että vanhasta kunnon lypsylehmästä (autoilusta) kaivetaan taas vähän lisää.

    Vittuuks sen väliä, että suurelle osalle kansaa autoilu on välttämättömyys, ja että verotuksella oikeus siihen on keinotekoisesti riistetty heikoimmassa asemassa olevilta. Pääasiahan on, että tästä yksittäisestä tulonlähteestä saadaan väännettyä irti kaikki, mikä väännettävissä on. :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

    Yksittäisellä ihmisellä voi joskus olla viisaita ajatuksia, mutta massana kansa on aina äärimmäisen tyhmää. Ja raha pyörittää maailmaa tyhmyyden ja kaksinaismoralismin avulla.
     
  17. Stone

    Stone 3rd gear

    Itkettävän ja naurettavan rajamailla tosiaan tää jatkuva "ilmastonmuutos"-HEVONPASKA! Jopa tää amerikkalainen agitaattori Al Gore, joka jostain syystä (raha?) pelottelee ihmisiä tällä, tuli kaiketi epähuomiossa näyttäneeksi propagandansa joukossa kuvan, jossa oli maapallon keskilämpötila käyränä tosi pitkällä aikajänteellä, oliko jotain n. 0,5 milj. vuotta...helvetti, ihan selvä sinikäyrähän se, jossa kylmiä ja kuumia kausia peräkkäin! Kuva Nyt vaan satutaan olemaan menossa kohti lämpimämpää ajanjaksoa, eli ollaan ns. interglasiaarisella kaudella...no perkele, sillähän on hyvä verottaa palkansaajat suomessa hengiltä!
    Millanenhan verotus ja päästöpolitiikka sitten (totuuden nimissä vasta tuhansien vuosien päästä) on, kun mannerjää seuraavan kerran lykkää puolet euroopasta välimereen? :mad:

    PS: Onpa harvinaisen osuvaa lyriikkaa Irwin-vainaalta, ei olekkaan ennen tullut pistettyä merkille! Miksi me ollaan niin saatanan tyhmiä, että siedetään vuosikymmenestä toiseen tätä samaa sortoa? Ei muualla euroopassa tällänen touhu tulis kysymykseenkään, nehän hirttäs parlamenttinsa yhdellä kertaa lähimpiin puhelintolppiin.
     
  18. impala67

    impala67 Double Gearhead

    paljonko tulee rangaistusta löpöllä ajamisesta?
    ...tuli vaan mieleen...
     
  19. -JJH-

    -JJH- Gearhead

    http://www.ake.fi/AKE/Verotus/Polttoainemaksu/

    Huomaa lisälinkeistä myös: "Jos ilmoitusta polttoainemaksun alaisen polttoaineen käyttämisestä ei ole tehty, polttoainemaksua korotetaan enintään 30 prosentilla. Polttoainemaksua voidaan lisäksi korottaa enintään 50 prosentilla, jos polttoainemaksun aiheuttavan polttoaineen käyttö toistuu tai enintään kaksinkertaiseksi, jos polttoainemaksun aiheuttavan polttoaineen käyttö on erityisen törkeää. Polttoainemaksu kannetaan korotettuna niin monelta päivältä, jona ajoneuvo on käytön toteamiseen mennessä yhtäjaksoisesti ollut Suomessa, kuitenkin enintään 20 päivältä yhtä valvonnassa havaittua polttoainemaksun aiheuttavan polttoaineen käyttöä kohden. Yhdeksi käytöksi katsotaan jokainen kerta, kun polttoainehavainto tehdään. Jos havaintoja on esimerkiksi kaksi siten, että niiden välinen aika on suurempi kuin 20 päivää, seuraa kaksi 20 päivän ajalta olevaa maksuunpanoa. Jos havaintoja on vaikkapa kaksi kolmen päivän välein, ensimmäinen havainto tarkoittaa maksuunpanoa 20 päivältä, havaintopäivä mukaan lukien. Toinen havainto kolme päivää myöhemmin aiheuttaa maksuunpanon kolmelta päivältä, koska samaan aikaan ei luonnollisestikaan voisi kohdistua kahta päällekkäistä polttoainemaksua. Jos polttoainemaksun aiheuttavan käytön on muun näytön kuin valvontahavaintojen perusteella todettu kestäneen pitempään kuin 20 päivää, polttoainemaksu kannetaan näytön mukaisesti koko siltä ajalta, jona polttoainemaksun aiheuttavaa polttoainetta on käytetty. Jos ajoneuvon maahan tuonnin ajankohtaa ei voida selvittää, polt-toainemaksu pannaan maksuun vähintään 10 päivältä."

    Tosta voi lukea, että on täysin viranomaisen päätäntävallassa päättää se, kuinka kauan olet löpöllä ajanut l. kuinka monta "päiväkohtaista polttoainemaksua joudut maksamaan". Tämän voi myös kääntää niinpäin, että jos löpöstä narahtaa, on käytännössä se ja sama mitä esität, maksat ittesi kipeäksi and then some! Karpossa taisikin joskus tulla jotain juttua jostain vanhasta papasta, joka oli narahtanut löpöstä (omien sanojen mukaan tietenkin lainasi vaan naapurilta, että sai autonsa ajettua kotio, kun kiisseli loppui)...maksuun meni sen verran, että taisi tää papa joutua myymään mökkinsä yms. omaisuutta, että veronalle sai hunajannälkänsä tyydytettyä.

    Muistaakseni jossain veroihin liittyvissä laeissa oli mainintaa verojen kohtuullistamisesta, mutta heh, ajoneuvojen puolella semmosta ei varmaan tunneta?

    -JJ-
     
  20. Josse olis halpaa ajaa löpöllä niin kaikkihan sillä ajais :lol:

    Parhaana poliisina tässäkin ovat mukavat naapurit.
     

Kerro tästä muillekin!