NYT TARVITAAN APUA LUPPEN PERHEELLE!!!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Drag Racing', aloittaja simppas, 17.1.2010.

  1. dart -66

    dart -66 Gearhead

    Kiva kuulla, vaikka voisihan asiat olla paremminkin...

    Ei muuta kuin häntä pystyyn ja kohti parempaa huomista :D

    Eki
     
  2. Micco89

    Micco89 1st gear

    No meikäläinen ei ainakaan vielä tätä nykyä tähän ihmisrotuun kuulu, mutta autoihmisiä muuten ollaan ja halusin itsekin auttaa minkä voin. Tosin valitettavasti tuntuu että jenkkiautopiirit on ainoita autoihmisiä joilta löytyy todellista yhteishenkee ja apua annetaan vaikkei sitä pyydettäiskään. Moni sais ottaa mallia...
     
  3. rb

    rb Double Gearhead

    Re: Riittäisikö jo avustus????

    Huolensa ja murheensa kullakin.

    Kaiken tapahtuneen jälkeen voisi etsiä sitä kademielen kohdetta jostain muualta tai ihan vaan keskittyä omiin asioihin koska selkeästi tolla asenteella kavereitakaan ei ole voinut ansaita.

    Tiedetään kyllä että kateus on voimavara mikä tästä maasta ei lopu mutta hieman fiksumpana osaisi edes olla hiljaa.
     
  4. Kalle Koo

    Kalle Koo 1st gear

    Re: Riittäisikö jo avustus????

    Yksi keino millä koko surullisen tapahtuman varjoa voidaan vähentää isolla porukalla on se että osallistutaan jatkossa entistä iloisemmin mielin FHRA:n tapahtumiin eikä ihan heti kitistä pääsylippujen hinnoista, vääränlaisista näyttelyautovalinnoista, liioista myynti- ja pomppulinna-alueista tai kisalähtöjen välisistä tauoista.
     
  5. Riku Rotten

    Riku Rotten 3rd gear

    Oma pieni korsi kannettu kekoon.
     
  6. Uoti

    Uoti 2nd gear

    Noi "ylimääräiset" rahat (jos niitä jää) voi varmaan sitten ohjata FHRA:n toimintaan vai miten mahtaa olla? Voi nimittäin tulla aika iso kasa rahaa kun moni tuntuu valittavan sitä että ei pysty antaa kuin 20€... Jos tuhat antaa ton 20€ niin onkin se jo 20 000 € mikä onkin jo paljon! Jos taas summat suurempia tai antajia enemmän niin kakku aika komea! Myös tota tavaraa näyttää tulevan niin paljon että asuttaa kohta isommankin lessu perheen...
    Ehdotankin että ylimääräiset tavarat Luppe lahjoittaa FHRA:n nimissä pelastusarmeijalle tms. taholle, niinjää kaikille lahjoittajalle hyvä mieli!

    Tosi hieno juttu että harrastajat on lähtenyt tukemaan hädässä olevia näin nopeasti, ISO KÄSI sille! :lol:
     
  7. PauliP

    PauliP 1st gear

    Se on hienoa että tämä tukiasia on otettu esiin harrastajafoorumilla vaikka näin ikävään tapahtumaan liittyykin. Se muistuttaa meitä kaikkia samalla siitä että koskaan ei voi tietää mitä yllättävää sattuu ja siitä että auttaa voi kykyjensä mukaan jo ihan senkin takia että siitä saa myös itselleen myös hyvän mielen, puhumattakaan siitä mitä ne pienetkin teot merkitsevät avun saajalle ja porukan yhteishengelle.

    Tällainen lähelle sattunut ikävä asia voi muistuttaa myös auttamistarpeesta isompiinkin juttuihin liittyen. Itse olen ulkoistanut nuo ulkomaanavun hommat kirkolle, se minun osuus on siellä kirkollisverossa ja saan siitä hyvän mielen ja voin hyvin sanoa järjestöjen erilliskeräyksille ei. Tähän kyllä osallistuin mielelläni.
    Eikä tuosta nimim. tulipalon kirjoituksesta kannata pahastua, kyllä siitäkin täytyy voida lahteä, että vakuutusyhtiöiden ja yhteiskunnan pitää hoitaa oma osuutensa säädyllisesti. Ei se välttämättä kateutta tarkoita jos niiden velvollisuuksista muistuttaa.
     
  8. Tsemiä Lupelle ja tietysti koko perheelle

    Laitetaan Savosta kalakukkoa matkaan, kunhan saadaan se tilinumero.

    Vaimo saa katsoa listaa ja komeroita sillä silmällä ja ollaan yhteydessä.

    Jarno
     
  9. transport01

    transport01 3rd gear

    Samaa mieltä. Jos valita pitäisi, että talo, sekä kaikki omat ja lasten tavarat menee tulipalossa, mutta saisin täyden vakuutuskorvauksen ja lisäksi tuntemattoman summan rahaa avustuksina, niin tuo tulipalo/korvausvaihtoehto ei paljoa houkuta.

    Osaan kyllä kuvitella minkäläinen työmäärä on aloittaa kaikki alusta. Minusta on hienoa, että autetaan porukalla henkilökohtaisen katastrofin kärsinyttä riippumatta siitä mitä vakuutus korvaa.
     
  10. Quest

    Quest Gearhead

    Joku tuossa aikaisemmin porasi, että pitää antaa rauha ja aikaa toipua.
    Siihenhän tämä auttaminen nimenomaan pyrkii. Perheelle aikaa toipua kokemuksista yms. kun joku muu rakentaa infraa siihen ympärille. Sitä ei kokematon edes osaa kuvitella miten iso urakka saada kaikki käyntiin edes jollakin tasolla silloin kun Kaikki menee. Ja nyt ei puhuta pelkästä materiasta vaan unesta, elämän halusta, laadusta jne..

    Ja jokainen suhtautuu tietysti omalla tavallaan.

    Ihan turhaa myös marista ylimääräisistä. Kun on joskus apua saanut, sitä osaa arvostaa ja antaa myös eteenpäin. Ajan kanssa niitä rupeaa sitten säätämään/hankkimaan mieleisikseen.

    Ja jos ei sen vertaa saa töttöröä pois silmiltä ettei näe aloitusviestin listaa tarvittavista asioista, ei varmaan tarvitse nähdä näppiksiäkään ja avautua.
     
  11. JiipeeH

    JiipeeH 3rd gear

    Luppe perheineen lomalle ylimääräisellä.. tulee hyvä olo kaiken kärsimyksen ja stressin jälkeen :D
     
  12. BUMBA

    BUMBA Gearhead

    Joo, muista Luppe laittaa kortti sieltä Las Vegasista.
     
  13. kassinen

    kassinen 1st gear

    [quote="
    Ehdotankin että ylimääräiset tavarat Luppe lahjoittaa FHRA:n nimissä pelastusarmeijalle tms. taholle, niinjää kaikille lahjoittajalle hyvä mieli!

    Tosi hieno juttu että harrastajat on lähtenyt tukemaan hädässä olevia näin nopeasti, ISO KÄSI sille! :lol:[/quote]
    tuossa olisi hyvä ja hieno ajatus
     
  14. vipottaja

    vipottaja 1st gear

    Tavaroiden osalta hieno oivallus. Mä en sitte tiedä tosta muusta puheesta, et onks se kateutta, anekauppaa vai jotain muuta maailmankatsomusta, mut mun mielestä sillä ei oo niin väliäkään, pääasia, et hommat hoituu; apua antaneet ne jotka sen tarpeelliseks katsoo ja ne jotka ei voivat olla taloudellista tai materiaalista apua antamatta. Selkeetä kuitenkin lienee, että henkilöiden jälkeen ne arvokkaimmat tuhoutuvat omaisuudet on harvemmin korvattavissa rahalla tai tavaralla.
     
  15. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Mulla on sellainen käsitys, että Lupen toiminta ja FHRA:n toiminta on aikalailla synonyymeja, heppuhan on miltei omistanut elämänsä FHRA:n ja harrastuksen eteenpäinviemiseen, joten eiköhän tuollainen mainittu Las Vegasin lomakin olisi tavallaan FHRA:n toiminnan tukemista :)

    Muistan sen kun 14-vuotiaana harrastajanalkuna joskus 1989/1990 talvella astuin Fyyran silloin muistaakseni Käpylässä sijainneen toimiston ovesta sisään ja Luppehan se siellä oli paikalla. Ja aina kun olen Fyyran toimistossa sen jälkeen käynyt niin Luppe on löytynyt tontilta.
     
  16. JUX-26

    JUX-26 1st gear

    Naurettavaa éttä joku edes kehtaa ehdonalaistaa ihmisten auttamishalun jos joku on sen tarpeessa/ sitä pyydetään... Tyhmä on se joka tähän topikkiin edes viitsii jonkun negatiivisen kommentin laittaa... Se kai jokaisen henkilön/yhtieisön henk.koht. asia mitä tekee ja minne apunsa suuntaa? Itse en roposiani suuntaa kohteisiin johon ei se menee suoraan kohteeseen lyhentämätömänä eikä organisaatioiden kuluihin ja muille välikäsille.... vaan kuten tässä suoraan sinne missä sitä tarvitaan! Periaatteella kuin kylvät sitä niität.... Siksi en edes hetkeä epäröinyt avustanko tätä Herraa ja hänen perhettään...
     
  17. Watti

    Watti 3rd gear


    Selkeästi taas meni viesti kaikille perille. Silkkaa kateuttahan tämä on kun muiden torpat palaa mutta oma ei! No aivan sama, ymmärtäkää miten ymmärrätte, mua paskaakaan kiinnosta jos ei edes lukea osata.
     
  18. Heikki

    Heikki Gearhead Admin

    Ymmärrän kyllä pointtisi, enkä yhtään sinulle omaa kommentointiani kohdistanut. Enemmän meikäläinen tarttui tähän nimimerkin "tulipalo" kommentointiin. Nimimerkki rekisteröityy vasrta vasten kommentoimaan tähän aiheeseen ja se ei ole oikein hyvien keskustelutapojen mukaista. Kyseessä on joko täysin ulkopuolinen uusi henkilö tai sitten joku joka ei sanomaansa uskaltanut tuoda julki omalla nimimerkillään. Olettaisin että kyse on siitä, että kun tähän topikkiin on linkattu muillakin autoaiheisilla foorumeilla ja siellä on oltu huomattavasti kriittisempiä ylipäätään mitään suomalaisten tukemista kohtaan, niin on sitten joku katsonut asiakseen tulla tännekin jeesustelemaan.

    Heti kun kuulin mitä Fyyralle ja Lupen perheelle oli käynyt niin tuli mieleen, että pitää jeesata kaveria. Eikä sillä että vakuutukset on vahinkojen korvausta varten ollut mulle ainakaan mitään merkitystä. Kun kyse on tutusta tyypistä ja tietää ettei se ylimääräinenkään raha hukkaan mene ja luotan että jos jotain jää yli niin Luppe kyllä tietää miten käyttää harrastajakentältä tulleet avustukset parhaalla mahdollisella tavalla.

    Tämä, että etenkin tietyillä nuorempien harrastajien kansoittamilla foorumeilla on nostettu haloota tällaisen tukemisen järkevyydestä piirtää kyllä hyvän kuvan nykyajan yhteiskunnasta. Enää ei ole sellaista "autetaan miestä mäessä" meininkiä, vaan globalisaatio on ulottunut myös yhteisöllisyyteen. Tuki ja apu annetaan mieluitenkin kaukomaille kuin omille kavereille, joita ennenvanhaan tuettiin. "Kaveria ei jätetä" on muotounut uudelleen muotoon "Kaveria ei auteta." Oli kyse isommasta tai pienemmästä hädästä, niin aina puntaroidaan sitä että onkohan tämä nyt oikein kuin Haitissa, Indonesiassa, Somaliassa, Darfurissa jne. jne. on myös hädänalaisia. Totuus kuitenkin on se, että ei autettavat auttamalla maailmasta lopu ja uskoisin että vaikka tässä tämä harrastajaporukka nyt tukeekin Luoson perhettä Espoosta niin ei se varmasti ole yhtään pois vaikkapa Haitin katastrofin uhreilta.

    Toisaalta taas tätä kritiikkiä tuolla jenkkiautopiirien ulkopuolella voi herättää myös se, että siellä ei tunneta tätä kulttuuria ja kun OD on näin laaja sivusto niin helposti tulee mielikuva että tässä olisi suurempikin kansalaiskeräys käynnissä vaikka kyse on vaan siitä, että autetaan kaveria kavereiden kesken. Onhan näissä piireissä aina oltu kuin yhtä suurta perhettä.

    Ja jos se vaikka nimimerkkiä "tulipalo" yhtään lohduttaa niin Overdrive on tukenut myös SPR:n Haiti-kampanjaa.
     
  19. rb

    rb Double Gearhead

    Okei, sori Watti että tartuin siihen sun vikaan lausahdukseen.

    Mutta silloin kun ihmisillä on halu auttaa ja sitä apua todella tarvitaan, kannattaisi ne muunlaiset mietinnät pitää vaan omissa ajatuksissaan.

    Moni täällä tuntee Lupen ainakin jollain lailla. Äijää on fyyrassakin tullut ja mennyt mutta Luppe on ja pysyy. Eli monelle FHRA ja Luppe kulminoituu yhdeksi ja samaksi asiaksi.

    Niin että kiitoksia vielä näin jälkikäteen siitä yhdeksän tuuman siksistä mistä selvisi kahvikupílla ja kiitos viimekeväisestä todistuksesta pojan harrastuksen suhteen, joka osaltaan auttoi sen kouluun pääsyä.
    Siitä olen vieläkin huurteisen velkaa.
     
  20. Uoti

    Uoti 2nd gear

    En tiedä tarkoititko minun kirjoitusta vai jonkun muun, mutta mun kohdalla ei todellakaan mistään kateudesta tai anelusta ole kyse, mutta maailmankatsomus todennäköisesti on ihan vinksallaan... :odroll:
    En todellakaan tarkoita että Lupen pitäisi ostan lapsille kiinalaiset vaatteet ja kalusteet ikeasta ja loput fhra:n tilille, vaan sitä että normaalit jutut reilusti kuntoon, perhe kunnon lomalle, vaikka sinne vegasiin! Ja JOS sitten jää jotain niin sitten FHRA:n avuksi, kyllä sekin tarvitsee ihan varmasti apua!

    Muuten, yksi mitä ei vissiin ole tullut eteen, mikä ainakin sukulaisen tulipalossa harmitti eniten oli palaneet valokuvat! Eli sukulaiset lähettelivät valokuvia missä ko. perhe oli ja muitakin kuvia mitkä olivat tapahtumista ym. missä oli yhdessä oltu! En ole ainakaan huomannut että niitä olis kyselty, tosin en kyllä tiedä haluaako ko. perhe niitä, mutta ajatuksena varmaan ok?

     

Kerro tästä muillekin!