Od boikottiin?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Overdrive tiedotteet ja palaute', aloittaja Camino'79, 8.1.2020.

?

Boikottiin vai ei?

 1. Kyllä

  54,5%
 2. Ei

  45,5%
 1. MJF

  MJF Double Gearhead

  Oonkin miettinyt miten yleistä keskustelua osaston viestit sais pois tuolta kun hakee uudet viestit, kävihän se näinkin o_O
   
 2. WBBC

  WBBC Double Gearhead

  Harmi, että ei ole enää remonttireiska, kalamies, wanhat vehkeet, ruoka&juoma ja koiraosastoa.
   
  Tepa Kalifi tykkää tästä.
 3. emil knievel

  emil knievel 2nd gear

  En jaksanut ihan kaikkea lukea, mutta kyllähän tämä vähän niin kuin "Päivi Räsänen-eroakirkostapistejotain" osastolle menee....
  Toki liityin tuolle kikäskellarifoorumillekin, mutten silti ihan tätä koohotusta tajua.

  Mutta YLLÄPIDON olisi ollut syytä pitää joku linja alun alkaenkin!!!! En minä ole tuomitsemassa ketään, keski-ikäinen, keskivartalolihava, keskimittainen, valkoinen heteromies. Enhän minä edes saa tuomita ketään!
  Mutta kaasuvaijeri pitäs katkaista ennen kuin kattila lähtee ylikierroksille.... siis jos pelkää sitä että myöhemmin alkaa pelottaa.
   
 4. T5

  T5 Gearhead

  Mä olen tätä samaa nyt useamman vuoden opettanu kolmelle ala-asteella olevalle lapselle: SYY-SEURAUS.
  Ja nekin ovat vihdoin alkaneet tajuamaan sen. Silloin kieltämättä on tullut tunne, että ehkäpä tällä pallolla on vielä toivoa.

  Ja sitten tulee joku 40v+ (?) jantteri, joka ei tajua tätä samaa asiaa! Perseilystä saattaa saada jotain rankkua. Ja koska yleensä perseily on ihan itse aiheutettua, niin peilistä se syyllinenkin löytyy.

  Myönnän, että olen nauttinut tästä hommasta, kun osalla porukkaa on kasetti ollut ihan riekaleina. Suurimpana syynä se, että koko homma tapahtuu intterswebissä. Yleensäkin netissä tapahtuvat raivarit on sitä täyttä kultaa. Ja tämäkään homma ei ole pettänyt.

  Ja mitä tuohon uuteen foorumiin tulee, niin tämä on ihan mielenkiintoista nähdä, mihin tilanne sen kanssa menee. Aikoinaan Futisforumin kohdalla tapahtui sama jakautuminen paskan ylläpidon takia ja alkuperäiseltä foorumilta lätkimään lähtenyt porukka "voitti". Eli alkuperäinen foorumi kuihtui. Tietenkin futiskeskustelut ovat luonteeltaan erilaisia, kuin tekniikkakeskustelut, mutta pientä osviittaa sieltä saa.

  Ja ennenkuin joku tulee kiljumaan " 150 REKISTERÖITYNYTTÄ JO!!!1!!", niin sillä ei ole mitään merkitystä. Jollain 10 minuter maililla ja pienellä vapaa-ajan käytöllä saa tunnissa rekisteröityä useamman kymmentä käyttäjää tuommoisille foorumeille. Ne aktiiviset käyttäjät on se tärkein mittari.
  Ja vaikka se toinen foorumi onkin aluksi aktiivisempi, niin toivottavasti siellä on myöskin tulevaisuutta mietitty. Miten foorumi saadaan kasvamaan jne. Mutta koska (omasta mielestään) se tämän foorumin kerma on siirtynyt, niin sekään tuskin on ongelma.

  Ja sitten pyyntö @Ylläpito .
  Toimiva yleinen keskustelu on hyvälle foorumille erinomainen lisä. Ottakaa vaikka aktiivisista käyttäjistä joku moderyhmä, joka tuota puolta moderoi. Moderaattoreilla on kyllä hyviä työkaluja toimia vaikka niin, että yksittäinen mode ei voi ketään bannata/poistaa viestiä, ellei joku toinen mode puolla sitä.

  Ehkäpä nyt sinnekin puolelle eksyisi enemmän porukkaa, kun sen saisi aloitettua "nollista" ja meno olisi hiukan "ei niin sisäpiirimäistä".

  Ainiin, ja tuo silakoiksi huutelu on kuin suoraan öyhöttäjien käsikirjasta. Sääli, että sama homma on jo keksitty aiemmin ja sen nimi on pulushakki.
   
  Elky70, artsiracing ja emil knievel tykkäävät tästä.
 5. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  olen ylläpidolle esittänyt ainakin omasta mielestäni rakentavassa hengessä vastaavankaltaisia pyyntöjä tässä muutaman vuoden aikana esim. säännöistä, avoimista rangastuskäytännöistä yms. en muista sanoinko jotain myös vastuualueiden jakamisesta modejen kesken aina niille jotka ovat kyseisellä alueella aktiivisia, tiedottamisesta käyttäjille yms. kuitenkin ihan perusjutuista jotka kaikkilla muilla palstoilla on arkipäivää. Näytin esim. murobbs säännöistä esimerkin miten vaikka sääntö-asian voisi hoitaa mutta vastaus oli jotain "naurettavaa että aikuiset ihmiset tarvitsevat tuollaisia ollakseen palstalla" tai vastaavaa, päälle lisäksi sama ikuinen selitys siitä kuinka "hoidamme vapaa-aikanamme tätä" ja "ei ole resursseja valvoa".

  Mutta jokainen voinee päätellä millä tasolla ylläpidon osaaminen on mikäli moderoinnin riittämättömään resurssiongelmaan ratkaisu on palstan keskustelujen vähentäminen, eikä esim. lisämoderaattorien "rekryäminen", käyttäjille sen kertominen missä menee keskustelun rajat ja mitä niiden ylityksestä seuraa, ..., ..., jopa loppuillan bannin ottaminen työkalupakkiin ohjaustarkoituksessa pelkkien permabannien sijaan olisi voinut tuoda haluttuja lopputuloksia.

  Mielestäni tämä palsta olisi ollut varsin kehityskelpoinen monessa suhteessa, mutta epäilen ettet sinäkään tule saamaan pyynnöllesi mitään vastakaikua.
   
  Elky70, cutlass cruiser, NonSenCe ja 1 muu tykkäävät tästä.
 6. Pertti K

  Pertti K Double Gearhead

  OD:n tyyliinhän tuo olisi mennyt niin että et olisi kertonut noille lapsille missä rajat menee, villeimmän niistä olisit silloin tällöin pistänyt pihalle jäähtymään kertomatta miksi. Ja kun se on sieltä riittävän monesti tullut takaisin sisälle ja jatkanut samaan malliin, olisit pitänyt kaikki nuorisokotiin.

  Olen aina sanonut OD:ta virtuaaliseksi Esson paariksi. Kerronpa tässä nyt pikku tarinan yhdestä ihan oikeasta Esson paarista.

  Olipa kerran pienessä keskisuomalaisessa, erään kuuluisan rallikuskin kotikylässä Esso, joka oli pidetty ja kyläläisten suosiossa. Sieltä sai polttoainetta tankkiin, pyyhkijän sulkia, polttimoita ja tehtiinpä jopa pieniä remontteja asiakkaiden autoihin - ihan oikea huoltoasema siis. Paarikin tietysti oli ja siellä pari pöytää joissa istui päivän mittaan vaihtuvaa vakioporukkaa, puhuen tietysti autoista, mutta myös urheilusta, säästä, politiikasta, vastakkaisesta (ja vähän samastakin) sukupuolesta, siis kaikesta maan ja taivaan väliltä. Välillä annettiin neuvoja myös kyläläisille ja ohikulkijoille autoissa esiintyvien ongelmien suhteen, vaihdettiinpa joskus pyyteettömästi pari lamppuakin kun ei sattunut korjaamo olemaan auki ja kulkijalla oli vielä pitkä pimeä taival edessä.

  Kantapöydässä kiistely muutamasta vakioaiheesta äityi välillä melkoiseksi ja hillitön parin pahimman riitapukarin älämölö kummastutti kyläläisiä ja säikäytti lapsia sekä satunnaisia ohikulkijoita. Saattoipa joku ohikulkiessaan vessareissulla tiuskaista kassalla asiovalle jotain, oli vielä nääs kierrokset päällä hyvästä väittelystä. Jotkut ujommat kyläläiset olisivat mieluusti istuneet kantapöytään, mutta tuntui ettei sinne niin vain pääse porukkaan sisään. No oli yksi mopopoika joka vanhempien velmuilusta huolimatta sitkeästi istui joka ilta koulun päätyttyä pari tuntia pöydän ääressä.

  Esson omistaja ei tietysti oikein tykännyt kantaköörin ajoittaisesta mekastuksesta, mutta ajatteli että en minä noille nyt oikein viitsi mitään sanoakaan, vaikka jopa muutamat rauhallisemmat kantapöydän henkilöt vähän pyysivät jotain rajoja laittamaan (eritysiesti heitä ärsytti eräs ihan omiaan isoon ääneen höpöttävä Tumppi, niin ettei muiden puhetta tahtonut ede kuulla). Kyllähän nyt aikuiset ihmiset pitää osata käyttäytyä muutenkin. Ja ostaahan ne kahvia ja pullaa. Pahimmalle riitapukarille sentään antoi pari kertaa porttikiellon syytä kertomatta, mutta se mokoma ensin ajoi päänsä kaljuksi ja seuraavalla kerralla kasvatti parran, livahtaen näin sisään, mutta tokihan kantakööri hänet heti äänestä tunnisti.

  Viimein tuli huoltamon pitäjällä mitta täyteen ja hän kantoi pöydät ja tuolit paarista roskalavalle ja myi jatkossa enää take away kahveja. Kantaporukan annettiin ymmärtää että koska kaksi heistä ei kertakaikkiaan osannut käyttäytyä, voisi koko porukka häipyä. Kohta huomasi kumminkin että kahvin lisäksi myös polttoaineen myynti laski aika huomattavasti, olihan kantaporukka tankannut autonsa (ja mopopoika sekä yksi korttinsa menettänyt kaahari moponsa) eikä saaneet enää kyläläiset tai ohikulkijat apua lampun vaihtoon pimeinä syysiltoina, omistaja ei tiskin takaa voinut apuun lähteä.

  Eräs kantakööriläinen oli jo jonkin aikaa pyöritellyt ajatusta toisestakin huoltoasemasta kylälle ja näki nyt tilaisuutensa tulleen. Todella nopealla aikataululla saikin hän karun mutta tarkoitusta hyvin palvelevan kahvion pystyyn ja toivotti entiset Esson paarilaiset tervetulleeksi Perspotkupaariin, kysellen heiltä toiveita paarin tarjonnasta, sisustuksesta, aukioloajoista ja sen semmoisesta. Mittarit kentälle laitettaisiin kunhan keretään., asiat tärkeysjärjestykseen.

  Vaikka kantaköörissä oli ollut aika jyrkkiäkin vastakkainasetteluita, hitsasi tämä episodi porukkaa vain entisestään yhteen ja väittelyt unohtuivat hetkeksi - mutta vain hetkeksi. Muu porukka muistutteli pahimpia kiistakumppaneita jatkossa käyttäytymään, ettei historia toistaisi itseään. Paarin perustaja oli kaukaa viisas ja kyseli apulaisia vähän hillitsemään menoa ja tarvittaessa jakamaan huomautuksia sekä määräaikaisia porttikieltoja, mikäli joskus tulisi tarvetta järjestyksen ylläpitoon vähän kovemmalla kädellä. Kantisporukka yritti tähän usuttaa erästä jäsentään, joka oli tunnettu erityisesti siitä että saapui istujaisiin aina sähköavusteisella polkupyörällään "lievästä" vinoilusta piittamatta. Hän kuitenkin kieltäytyi vedoten perheensä turvallisuuteen. Muutama muu, jo Esson paarin aikaan apuaan järjestyksenpitoon tarjonnut onneksi astui esiin.

  Aika näyttää, mahtuuko samalle kylälle kaksi kilpailevaa huoltoasemaa vai kuihtuuko toinen ajan myötä pois.
   
  Muokattu: 15.1.2020
  240163, Jussi289, Jza ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 7. T5

  T5 Gearhead

  Niin, vaikka just ilmeisesti juurikin öyhötyksen takia oli yleinen keskustelu poistettu, niin siltikin jollekin tulee yllätyksenä että provomielessä hakaristilipun postaamisesta tms tulee jonkinmoista rankkua?

  Nyt ei oikein tiedä enää, pitäiskö nauraa vai itkeä. Uusavuttomuudenhan on kerrottu olevan aikamoinen ongelma nuorison parissa, mutta ilmeisesti se ei rajoitukaan ainoastaan nuorisoon.
   
  Elky70 ja Mikkis tykkäävät tästä.
 8. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Et selvästikkään tajunnut pertin pointtia yhtään.
   
  Jussi289, cutlass cruiser, Mokaman ja 1 muu tykkäävät tästä.
 9. Mikkis

  Mikkis Double Gearhead

  Onko joku sitten saanut bannia aiheetta?

  tapahtuuhan sitä samaa FB:n puolella jatkuvasti myös.
   
 10. T5

  T5 Gearhead

  En jaksanut koko tarinaa Esson baarista lukea. Kommentoin vain tuota lainaamaani kohtaa.
   
 11. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  On mielestäni. Jokseenkin kummaa ettei ihmisiä ole edes yritetty ohjata esim. noilla keinoilla joita mainitsin ja jotka on muilla palstoilla ihan arkipäivää. Permabannia taisi saada muutama, tarkempaa syytä tai viittausta viestiin jonka perusteella se permabanni annettiin ei liene annettu.

  FBtä en osaa kommentoida sen kummemmin mitä siellä tapahtuu, mutta jos samaa tapahtuu myös fbssä niin taidanpa pysyä sieltä jatkossakin pois.
   
 12. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  No sitä juuri, et tajunnu lukemaasi.

  Syy-seuraus on vähän vaikeeta hahmottaa mikäli seuraus on sattumanvaraista, eikä mahdollisia seurauksia ole edes kerrottu missään ja ainut mahdollinen seuraus on ollut ikuinen porttikielto. Sinä et saa lapsias tajuamaan mitä tapahtu jos neljä kertaa kaupasta varastaminen on ok ja viidennellä heität ne ikuisiksi ajoiksi ulos.
   
  Tepa Kalifi, Jussi289, cutlass cruiser ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 13. T5

  T5 Gearhead

  Eiköhän jokainen normaalilla ajattelykyvyllä varustettu yksilö tajua, milloin menee yli?

  Edelleen, koko keskustelu lähti siitä liikkeelle, miten Gary oli saanut varoituksen. Ja sen se oli saanut ihan puhtaasta trollauksesta SEN JÄLKEEN, kun koko yleistä keskustelua oli vedetty pöntöstä alas. Ja mitä olen muiden tekstejä lukenut, niin juurikin sen öyhötyksen (ja k18-materiaalin jossain naisketjussa?) takia homma vihellettiin poikki.
  Öyhötä -> yleistä keskustelua suljetaan -> öyhötä lisää -> ihmettele varoitusta.
  Minusta tuossa tapauksessa on aika turhaa mennä minkään "en tajunnu, en tienny, mua ei oo opastettu tän kans"-pelleilyn taakse piiloon.

  e: Mutta kyllä tästä jotain hyvääkin löytyy. Saitte Karpovin sinne uudelle palstalle.

  e2: Omalta osaltani tämä vänkääminen tästä asiasta saa olla tässä. Mutta haluaisin sen vielä sanoa, että loppujen lopuksi palstan ylläpito on vastuussa palstan viesteistä. Tietenkin se vastuu on myöskin kirjoittajilla, mutta loppujen lopuksi ylläpito on vastuussa viesteistä.
  Kuten vaikka tästä uutisesta voi lukea:
  https://yle.fi/uutiset/3-5330140

  Joten jos tuommoista materiaalia alkaa palstalle tulemaan paljonkin, voi olla radikaalit vaihtoehdot silloin ainoita vaihtoehtoja.
  Ja kyllä sillä näppistä näpyttelevällä käyttäjälläkin pitää olla se oma vastuu viesteistään. Ei se homma voi mennä niin, että kaiken pitäisi olla sallittua ja sit ku joku asia kielletään, alkaa kamala itku.

  Hyvä esimerkki on vaikka se, miten ihan viikko sitten keskusteltiin huijarien nimien julkaisemisesta. Annoin oman panokseni keskusteluun sanomalla, että nimiä ei saa julkaista, koska siitä muodostuu laiton henkilörekisteri ja taaskin ylläpito on rikosoikeudellisessa vastuussa. No, meniköhän jopa kaksi viestiä, niin yksi näitä uuden palstan kantavia voimia kirjoitti "julkaistaan nimet vaan".
  SIIS MITÄ HELEVETTIÄ?!?! Se on laitonta ja niin ei saa tehdä, mutta ilmeisesti "minulla pitää olla oikeus tehdä mitä haluan"-mentaliteetti on aika kovasti jyllännyt.

  Jos siellä jotain natsi-öyhötystä tai tummien haukkumista tms on ollut, niin ihan käyttäjien vika tuo sulkeminen on ollut. Jokainen on itse vastuussa niistä viesteistään ja nyt ilmeisesti muutamalla on homma lähtenyt sivuluisuun.

  Aika helppo konsti tähän keskustelupalstalla olemiseen on ollut minulla semmoinen yksinkertainen ohjenuora:
  Kuvittele, että äitisi/isäsi/mummosi/lapsesi/pomosi (nimeä tähän oma henkilö) lukisi viestisi.

  Ja kappas, koskaan en ole kirjoittelujen takia saanut bannia mistään keskustelupalstalta. Eikä ole edes vaikeata.
   
  Muokattu: 16.1.2020
  Elky70, Inlinee ja Kartsu tykkäävät tästä.
 14. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  No kun nyt itekkin näet niin ei näemmä tajua. Sitä normaalia ajattelukykyä, maalaisjärkeä yms. on yhtä monta kun ihmisiäkin.

  Loppuihin kappaleisiin en kommentoi sen enempää kuin että olet aika kujalla keskustelupalstan moderoinnista. Mieti noita juttujas tai perusta vaikka oma palsta ja käy kaikki sudenkuopat läpi. Mulla oli oma palsta n. 10 vuotta sitten ja aattelin samoin kuin sinä, mutta mieli rupes muuttumaan kun huomas että se mikä on toisen mielestä soveliasta, ei ole toisen mielestä sellasta vaikka molemmat on "normaalilla ajattelukyvyllä varustettuja ihmisiä". Siksi rajat on määritettävä julkisesti niin homma on reilua kaikille, kuten likimain kaikki muutkin palstat ovat tehneet. Mulla olis kestäny hermo yrittää saada jotain yhteistä näkemystä siitä miten keskustelua voisi jatkaa mutta toisella palstan pitäjällä ei kestänyt ja se veti porukkaa permabanniin ja topicceja bittiavaruuteen (helpoin ratkaisu ylläpitäjälle, huonoin foorumille). Tässä kävi todennäkösesti jotenkin samoin...kenties painetta tuli vielä focusmedialtakin.
   
  Jussi289, cutlass cruiser, Mokaman ja 1 muu tykkäävät tästä.
 15. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Blaablaa jos siellä on sitä ja jos siellä on tätä. Näyttää siltä ettet edes tiedä mitä kaikkea siellä yleisellä palstalla oli. Koska mamuista ei saa puhua, pitää lopettaa puhuminen myös laihdutuksesta, lemmikeistä, tallista, työstä, parisuhteista, rakentamisesta,...,...,...

  Täs nimirekisterijutussa asia ei oikeestaan edes kuulu sulle julkastaanko täällä nimiä vai ei. Sun panoksesi/mielipiteesi on ihan yhtä arvokas mitä senkin joka sano että julkastaan nimet. Se julkasu tai sen estäminen on ylläpidon päätettävissä. Tästä voitaskin päästä siihen miksi käyttäjämoderointiin suhtaudutaan yleisesti melko nihkeesti.

  Miksi etsit syyllistä kun oleellisempi kysymys olisi kuka/mikä tästä muutoksesta kärsii. Siihen on yksi vastaus.
   
 16. sdfsd

  sdfsd Double Gearhead

  Nyt kun muitten kasettien kestoa arvioittit niin miten oma kasettisi kestää moisen internet-katkeruuden?

  Liekkö sen peruja kun jo melko aikasessa vaiheessa koitti varotella tästä rehellisestä yrittäjästä, sinä muistaakseni pidit kovasti tämän yrittäjän puolia (muistanko väärin?). Ehkä sillä karpovillakin oli nyt jälkikäteen kattottuna järkevämpää sanottavaa siellä mitä sulla.
   
 17. T5

  T5 Gearhead

  Eli kaikkea saa tehdä ja muiden asia on puuttua siihen. Hyvin sä vedät. Ei helevetti, että osaa olla tyhmää porukkaa.
  Valitettavasti muistatte väärin (Samaa se Karpovkin kiljui ennenkuin lähti). Minä ja muutama muu (meillä on vieläkin whatsapp-ryhmä pystyssä) koko tämä Falcont-homma tuotiin julki, kun meidän autoja ei alkanut kuulumaan. Karpovia ei silloin vielä koko topikissa ollut näkynyt. Sen jälkeen se sinne vasta tuli pätemään. Voisi melkein sanoa, että Karpov meinasi välillä omalla jänkäämisellään vaikeuttaa meidän ihan asiaa kertovien tilannetta.

  Ei mulla Karpovia vastaan mitään katkeruutta ole. Miksi edes olisi. Eipä pahemmin koskaan meidän keskustelut kohdanneet. Mutta se sen jänkäys ja vänkäys on varmaan kaikille jäänyt mieleen.
   
  Muokattu: 16.1.2020
 18. Simon Templar

  Simon Templar Gearhead

  Kait niistä saa puhua mutta jos esimerkiksi mamuja kutsutaan insestipedareiksi, teroiksi, loisiksi jne. niin se on hieman hyvien tapojen ja asiallisen keskustelukulttuurin vastaista. En lukenut lemmikki tai laihdutustopikkeja joten en osaa sanoa kutsuttiinko lemmikkejä tai lemmikkien omistajia jotenkin halventavasti. Eräiden käyttäjien keskustelu alkoi pääsääntöisesti heidän vastakkaisen mielipiteen edustajien solvaamisella. Tuskin sössökään haluaa että häntä kutsutaan jatkossa em. nimillä.
   
 19. Gary Grand

  Gary Grand Double Gearhead

  Ohoh?
  Tällähän oli nostettu Gary keskustelunaiheeksi.:cool: Wau!
  No, ei tainnu ollakaan niin hyvässä..:confused:

  Mua jäi tuossa hakaristilipun postaamisessa vaivaamaan sen ketjun edellinen viesti.. :eek: Mitä tapahtui neukku-lipun postaajalle? En saa millään päähäni kuka sen oli postannut, mutta sekin viesti oli häipynyt bittiavaruuteen samalla hetkellä kuin minun.

  Joku siis kirjoitti testaavansa kuinka puinainen väri sopii tänne foorumille ja liimasi tekstiin työkalulipun.. Mä jatkoin testiä toisella punaisella lipulla.. Tais tulla liikaa punaista kerralla?
  Olis varmaan pitäny postata siihen ketjuun kiinanlippu.. :D Olis ollu punaisempikin!

  Vai oliko just se lippu liikaa?
  Olisko pitäny käyttää yleisesti hyväksyttyä tapaa ja vetää natsi-kortti esiin?
  Harmi ettei sitä keskustelua tullut otettua talteen.. No, en kyllä ota mitään muitakaan, niin miksi tuo olis ollut poikkeus.
  Joku nyt kuitenkin siitä lipusta veti herneen nenään, vaikkei siihen ollut mitään kommenttia lisätty.. Osuiko jotenkin arkaan kohtaan?

  Jos jostain odotin bannia tai jotain muuta seuraamuksia, niin ihan turhasta paskanjauhamisesta ja offtopicista tekniikka-osion ketjuissa. Tähän olen syyllistynyt silloin tällöin ja taidan syyllistyä jatkossakin, Jos ei kielletä! Vaikka välillä vastarannankiiski olen, niin ei mulla ole tarvetta mitään kapinaa pitää.. Se aika oli ja meni joskus parikymmentä vuotta sitten.

  Tuosta hakaristilipun kuvasta en osannut odottaa mitään seuraamuksia!o_O
  Mikä kertonee jotain meille annetuista puutteellisista ohjeistuksista keskustelun suhteen, tai jonkun herkkänahkaisuudesta.:(
   
  Ranee tykkää tästä.
 20. cutlass cruiser

  cutlass cruiser Double Gearhead

  Määritelkää "öyhötys"...
   

Kerro tästä muillekin!