Öljy männän päällä

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja kauko-63, 14.5.2019.

 1. kauko-63

  kauko-63 Gearhead

  kone tehty vuosi sitten ja huvikseen nyt tulppia irrottelin ja kattelin mitä on syönny,joka pytyssä hyvännäköinen puhdas tulppa paitsi yhdessä. Oli pahasti karstainen ja lampulla katoin sylinteriin niin öljyä oli männän päällä ja vielä ihan kirkasta öljyä oli. Ensin tuli mieleen että tulppa pimee.otin naapuri pytystä tulpan ja johdonkin vaihdoin että sytty puoli varmasti kunnossa.pitkä koeajo tulppa irti ja öjyä männän päällä taas. Sitte ruikin jarrukliineriä tulpan reijästä ja paine ilmaa perään kaikki öljy putsaantui pois.tulppa kii lyhyt lenkki ja taas sama! Öljyä männän päällä..outoa vielä sekin että muissa pytyissä oli ohut karstakerros männän päällä niinkuin pitääkin mutta tää yks on ihan puhdas ja karstaa ei yhtään.jos siellä öljy palais niin eikös sen pitäis olla ihan nokinen? Kävi mielessä kun vähän huonosti siitä tulpan reijästä näkee niin oisko ollukkin ruosteen väristä jäähdytinnestettä kun sellaiset tässä on. Se selittäs että karstaton mäntä. Mutta siihen malliin kyllä se neste kimaltelee tulpan reijästä että kyllä se öljyä vaan taitaa olla.ihmettelen vaan kun ei mitään palamisen jälkiä sylinterissä näy. Ja kone ei savuta juuri yhtään.eikä höyryäkään putkesta tule yhtään. Helppo verrata toisen puolen putkeen kun takaapäin kattoo. Eikä kyllä mitään eroa näy.
   
 2. kauko-63

  kauko-63 Gearhead

  Tuli näköjään kahteen kertaan toi aihe tänne. Ja vielä kirjoituksessa ollutta tekstiä otsikon perään..en tiedä miten toikin nyt tapahtu..mutta älkää antako häiritä...
   
 3. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Ilmeisesti 390cid? Mikä pytty? Itse en konetta tunne mutta jos vaikka yleinenkin ongelma? Saiskos sitä paperilla tms imeytettyä että näkis mitä se on?
   
 4. f34

  f34 Gearhead

  Noinhan voisi yrittää.
  Mäntä yläasentoon ja paperisuikaleen yrittää imeyttää nesteen.
  Tippa vettä paperin päälle.
  Jos helmeksi pinnalle niin öljyä.
   
 5. f34

  f34 Gearhead

  Mulla oli joskus juuri tuollainen tapaus. Käynnistyksen jälkeen pytty lähti mukaan, kun jäähdytysneste ilmeisesti tuulettui sylinteristä moottorin käydessä.
  Mutta sammuksissa tihuutti jäähdytysnestettä männän päälle kun systeemissä oli painetta. Kansitiiviste hiukan vuosi. Kupliiko syylärissä kun korkki auki ja kaasuttelee?

  Sen toisen viestin voi poistaa klikkaamalla poista- sanaa.
   
  Muokattu: 14.5.2019
 6. kauko-63

  kauko-63 Gearhead

  390 kone kyseessä joo. Ei kupli syylarissa normaalia nesteen kiertoa vaan näkyy eikä kyllä näy öljyäkään nesteen seassa. Ja öljytkin ihan kirkkaat hyvän näköiset. Voiskohan olla tiiviste palanu kun rempan jälkeen veti todella laihalle kun imusarjan tiivesteissä oli imuvuotoa kannet oli plaanattu ja sen verran Vkulma muuttui että ne ohuet peltitiivisteet ei riittäny. Asia korjaantui sitten vähä paksummilla tiivisteillä. Sillon tuli puristuksetkin mitattua ja 13bar paineet tässä pytyssä että tuskin on männän renkaatkaan asennus vaiheessa katkennut.
   
 7. kauko-63

  kauko-63 Gearhead

  Ja kyllä se öljyä on siitä oon kyllä varma. Mutta voin silti vielä tota vesi kikkaa kokeilla se kaikki öljy valuu aikanaan siihen sylinterin alaosaan tiputtaa pisaran vettä siihen niin näkee meneekö helmeksi.
   
 8. caprice305

  caprice305 Gearhead

  Eli se käynnistyy sinisen savun säestämänä?
   
 9. kauko-63

  kauko-63 Gearhead

  No toi pitää tarkastaa joo! Ja vertaa käynnistys hetkellä toisenpuolen putkeen. Ton teen huomenna.
   
 10. G20

  G20 Gearhead

  Mikäänhän ei estä poistamasta ihan itte sitä toista..?
   
  jariha tykkää tästä.
 11. Jussi289

  Jussi289 Gearhead

  Kun se kerran on karstaton pytty, niin vettä se on.
   
 12. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  työnnä sinne moottoriin tulpanreijästä joku rautalanka mihin saat sitä "öljyä" vähän napattua pintaan. Sen jälkeen maista sitä "öljyä" siitä rautalangasta niin saat ainakin tiedon siitä onko se pakkasnestettä vai jotain muuta.
   
 13. sdfsd

  sdfsd Gearhead

  hetkinen, mitäs siellä on tapahtunut?

  Onko kannet siis vain plaanattu suoraksi vai onko niitä oikeen laskettu reippaammin? Jos kansia koneistettiin reilummin, koneistettiinko myös sitä pintaa mihin imari tulee? Tai itse imaria?

  V-kulma ei muutu imariin nähden ellei tehdä jotain vinoon koneistuksia sinne kansipahvin tiivistepintaan tai imarin tiivistepintaan.
   
 14. Morbidelli

  Morbidelli 2nd gear

  Varmaan kannataa tarkastaa myös, onko tämä öljysylinteri varmasti töissä, eli onko palo tapahtumaa. Sen voi näppärästi tarkastaa infrapuna lämpömittarilla sytytystulpan lähistöltä tai jos on peltipakosarja niin sieltä. Vertailemalla muitten sylinterien lämpöjä, saa vertailupohjaa. Kannattanee tarkastaa myös puristuspaineet.
   
  twincam6 ja f34 tykkäävät tästä.
 15. f34

  f34 Gearhead

  Jäähdytysnestettä on, muuten savuttaisi selvästi ja olisi karstainen mäntä, kuten jussi289 jo kommentoi.
   
  Jussi289 ja caprice305 tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!