Öljyä ?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Finnish Dart & Valiant Association ry', aloittaja Roku, 8.7.2003.

  1. Roku

    Roku 1st gear

    Mitä öljyä -64 valiantin ohjausvaihteeseen?.
    (manual)
     
  2. JR

    JR Gearhead

    Muistelisin että sinne olisi laitettu ihan normi 80W/90 öljyä tms.

    Mitä toi "manual" muuten tossa tarkoittaa? Onko niitä automaattisiakin? Outo homma mulle...

    <font size=-1>[ Tätä viestiä muokkasi: JR 2003-07-08 10:46 ]</font>
     
  3. PJP

    PJP 1st gear

    Hei,

    Esimerkiksi GL-4 luokituksen mukainen Mobilube GX 80W-90 lienee sopiva öljy. GL-5 -peräöljyjä, joissa on paineenkestolisäaineita, ei pitäisi käyttää vaihdelaatikossa, koska lisäaineet voivat syövyttää vaihteiston synkronirenkaat. Näin Mobilistin erään jutun mukaan. Kysyin asiasta myös kerran Mobilin asiakasneuvonnasta, ja em. öljyä suositeltiin vaihteistoon. Mobilin asiantuntija suositteli itse asiassa GL-4 -luokiteltua öljyä myös vanhan amerikkalaisen perään, koska suurissa jenkkirattaissa ei esiinny yhtä suuria rasituksia kuin moderneissa pienempi rattaisissa voimansiirroissa. (Tarkoitti varmaan vakio-jenkkiautoa.)

    Pekka
     
  4. PJP

    PJP 1st gear

    Vilkaisin vtätä vanhaa viestiketjua ja huomasin, että olit Roku kysynyt ohjausvaihteen öljystä. Vastasin aiemmin tarkoittaen öljyä vaihdelaatikkoon. Tarkoitatko ohjausvaihteella simpukkaa? Luin joku aika sitten (olisiko ollut Mopar Muscle) hyvän jutun simpukan kunnostuksesta. Muistaakseni jutussa leivottiin ihmemönjä simpukkaan keittämällä vaseliinia ja sekoittamalla siihen vaihteistoöljyä tms. Jos juttu kiinnostaa, niin palaa asiaan.

    Pekka
     

Kerro tästä muillekin!