Öljyasiaa!

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja falcon, 7.2.2012.

 1. Lauriaa5

  Lauriaa5 1st gear

  Moottoriöljy

  Aikoinaan tein rempan ford 289 ja laitoin Mobil 1 synteettisen öljyn sisään. Lyhyen ajolenkin jälkeen öljyvalo alkoi vilkkua tyhjäkäynnilla ja mineraalit sisään niin ongelma poistu. Sen jälkeen ei ollut ongelmia...
   
 2. audiq

  audiq Gearhead

  Re: Moottoriöljy

  Ei vissiin mennyt remontti ihan putkeen. Vaikea nähdä öljylaadulla vaikutusta asiaan, kun RF1 toimii lähes koneessa kuin koneessa. Varsinkin tuollaiseen vanhempaan koneeseen hyvä valinta. Uudempiin voi olla sitten vähän turhan paksua.
   
 3. Lauriaa5

  Lauriaa5 1st gear

  Remppa tehtiin 70 luvulla ja näin auton liikkuvan 80 luvun lopulla, joten rempassa ei ollut mitään vikaa ;-)
   
 4. falcon

  falcon 1st gear

  Kuumana meinaa vilkutella öljynpainevaloa 10w30:lla(siis tuo 200cid kutonen), notta olisko vaihtoehtona esim. yksaste 30nen, tai joku 20w50 ööli?
   
 5. Mikkis

  Mikkis Gearhead

  Uudet laakerit ja pumppu, sillä pitäis taas paineiden palautua korkealle.

  Tai sitten tosiaan paksumpaa öljyä, esim 20w-50.
   
 6. Rusty

  Rusty Gearhead

  Öljyaiheinen kysymys: vanheneeko moottoriöljy? Toisin sanoen onko lisäaineet pohjalla, ja ei voitelekaan niin kuin pitää? Tuolla vajassa olisi 200 litrainen avaamaton tynnyri öljyä mutta se on ollut siellä varmaan 15-20 vuotta? Kyseessä on siis vuosikertaöljy. Mahtaisiko kelvata traktorille? Tuota purkkia kun on niin hankala ravistaakaan..
   
 7. Rooroo1

  Rooroo1 2nd gear

  Sekoita vaikka harjanvarrella pohjia myöden tai tynnyri kyljelleen ja pyörittelemään?
   
 8. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Sellaisen käsityksen olen saanut pitkästä intosta jäämään, et ne lisäaineet "mätänee" yhen sorttisesti eli vanhuuttaan ne sidosketjut katkeilee jolloin öljymuuttuu perus liemeksi joka on jotain yks-aste 10-50 väliltä tai jopa huonompaa riippuen siitä monestikko öljy on kierrätettyä.

  Uudessa delvac;in pöntössä tais olla päiväystä muistaakseni vaan 2015 asti :eek:

  Omalla vastuulla voi kokeilla

  Mutta nykyisellä öljyn hinnalla kokeilisin, et miten se on koska voi olla sopivan vanhaa jolloin kierrätys oli lämpölaitokseen pumppaamista ja se öljy on uudesta valmistettua.

  Eli ennen ravistelua ota puolesta välistä jollain letkulla tai sopivalla kauhalla näyte ja vertaa sitä tuoreeseen marketti kannuun jos on samanlaista niin sekoittelu ja mittarilliseen koneeseen.


  Mut jos huolettaa niin voisin varmaan sopivasti ostaa sen pöntön pois koska porukoilla on sellaisia autoja ens syksynä käytössä, et jos kone öljyn takia pettää se on tod. näköisesti sen puute :odroll:
   
 9. CHEVY HESSU

  CHEVY HESSU 3rd gear

  olen laittanu lievästi laakeri- ja synkkavikaiseen -71 Crowniin ja -84 CRX lodjuihin ATF220 , ja toimivat kuin junan vessa , ei mitään vikaa enää Crowninkaan lodjussa huomannu mitä sillä viel päästelin , varmaan jonkun 50 tkm , ja kaverin 90-luvun audinkin synkkavikaisuuden korjas ATF , että tällaista kokemusta autom.lodju-öljystä manuuaalissa , käsittääkseni perustuu autom.öljyn hyvään pintapaineen kestoon ja myös mersun 90-lukulaisissa manuaali-lodjuissahan käytetään ATF200
   
 10. Powerstroke

  Powerstroke Gearhead

  USA Fordeissa oleviin ZF manuaalitoosiin on suositus alunperinkin ATF. En muuten tiedä mitä nuo 200 ja 220 meinaa?
   
 11. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead

  Mites saakos mistään tietoa, et mitkä öljyt sopii keskenään

  Esim teboil 10w-30 c2 ja mobil 0w-50 a3/b3 tai vastaavaa


  Eli tarkotuksena mittarilliseen koneeseen jos laittaa jotkin öljyt joilla paine ei ole riittävän korkea laittaisi isommalla Xw-XX lukemalla olevaa öljyä jolloin viskositeetti? nousisi ja paineet olisi paremmat "paksummilla" öljyillä
   
 12. Rusty

  Rusty Gearhead

  Hain merkkiliikkeestä Saabiin uudet vaihteistoöljyt ja siihen myytiin kanssa ATF:fää manuaalilootaan. Kuulemma myös Mazdoissa käytetään. Ja ainakin Saabin hieman takerteleva laatikko alkoi toimia paremmin (=liukkaammin).

  Ja tuohon vanhan öljyn asiaan; taidan vielä piruuttani tarkistaa mahtaisko siitä purkista löytyä jonkinlaista osviittaa valmistusvuodesta..
   
 13. Karpov

  Karpov Gearhead

  Joo saabbiin (9000 ollut) pitääkin olla atffät muuten ei hyvä heilu.
   
 14. Mikkis

  Mikkis Gearhead


  Kaikkien pitäisi mennä sekaisin keskenään.
  Mutta mitä hyötyä on sekoittaa eri laatuja keskenään? Se viskositeetti pysyy periaatteessa samana, eli jäykimmän mukaan.
  Eli synteettisen ominaisuudet katoavat kun siihen sekoittaa jäykkää mineraalia.
   
 15. Nikuzai

  Nikuzai Gearhead


  Ainakin mersu lakkasi alleen vuotamasta kun 20w-50 öljyä koneeseen liettuassa lisäyksenä lorautettiin.


  Mutta jos sulla on 0w-20 öljyä ja siihen lisätään tota 20w-50 kymppistä eikös se tasaannu jos seos on 50/50% johonkin noin 10w-35 tienoille?
  Vai olenko aivan väärässä??
   
 16. Karpov

  Karpov Gearhead

  Mut eikö vois ostaa suoraan sitten esim 10w40 öljyä jos sitä hakee?

  Öljytkin aika halpoja niin ei niitä viitti paljon ees sekottaa jos vajauksia on tms vaan pistää suoraan uutta samaa koko öljytilavuus täyteen.
   
 17. Rooroo1

  Rooroo1 2nd gear

  Muistaakseni on olemassa myös viskositeetinnostajaa, en nyt vaan muista aineen nimeä kun kymmenen vuotta sitten purkkia käsissäni pyörittelin. Tiedä sitten mitälie sahanpurua aine todellisuudessa on.
   
 18. Karpov

  Karpov Gearhead

  Niitähän on motonetin hyllyt väärällään. Viscoplussaa ja smokestoppia jne jne.


  Öljynvaihto ajaa tuonkin asian jossei nyt juuri tuoreeltaan halua kokeilla.
   
 19. Rusty

  Rusty Gearhead

  Kyseessä on Shellin Agroma X Oil 10W-30, ja vuosimallia 94. 209 litraa. Kaipa sitä vois massikkaan öljyt vaihtaa...
   
 20. Räsä

  Räsä 3rd gear

  Ei kai se mihinkään vanhene, jos pytty kiinni on ollu... Mutta käännä se katolleen vähäksi aikaa niin "valuvat" aineet pohjalta. Ei sitä sen kummemmin ravistella tarvi...Pyöritä kyljellää kääntämisen ohessa jos siltä tuntuu :)
  Itse käänsin myös tuollaisen "vuosikerta" tynnyrin pariksi päiväksi ympäri ja takaisin ennen kuin otin käyttöön...Samantyylistä farmiöljyä. Hyvin on valmetin kone pyöriny silläkin.
   

Kerro tästä muillekin!