Öljyistä kysymys

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Anonymous, 8.5.2002.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Mikä ois koostumukseltaan paksuinta moottoriöljyä, sellasta joka käy moparin 225:een?
     
  2. -TAPSA-

    -TAPSA- 1st gear

    Diesel öljy..mie ainakin käytän sitä omaan capriini ja hyvin pelaa.
     
  3. dillen aspeni

    dillen aspeni 1st gear

    mä oon käyttäny omassa mopsissa sitä raktorin joka paikan -öljyä.on sen verran paksua et ei valu pikku raoista pois ja arvot on paremmat ku monissa bensa autoihin tarkotetuissa öljyissä.
     
  4. Anonymous

    Anonymous Guest

    Minkähän merkkistä tää traktorin öljy on? Tietäs vaan käydä kyselemässä jostain liikkeestä.
     
  5. impala1968

    impala1968 Gearhead

    Sitähän on kaiken merkkistä, yleensä jossain 20l peltitonkassa, hintaa saman verran kuin 4l "testivoittajaöljyssä".

    Noissa dieselöljyissä on semmoinen "huono" puoli että ne ovat voimakkaasti peseviä, jos kyseessä on joku usa-piilofarmi johon ei kukaan ole vaihtanut öljyjä ekaan 10 vuoteen on kone paksussa piessä sisältä ja pesevä öljy saataa irrottaa kökköä joka tukkii öljykanavat ja kolikoli....

    Sen sijaan rempattu kone pysyy todella siistinä noilla öljyillä eikä öljynvaihto rasita kukkaroa.
     
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Halvimmasta en tiedä, mutta jos paksuinta haluat, niin ne on synteettisiä. Esim. 5W-50 öljyssä luku 50 on viskositeetti kuumana. Castrolilta löytyy viskositeetiltaan kuuskymppinenkin. Parhaiten nuo koneessa pysyvät. Kerran kesässä kun muuttaa tuoreet öljyt koneeseen, niin se on siinä. Peseviä öljyt ovat olleet jo kymmeniä vuosia, joten sille ei voi mitää, jos koneessa on paskaa niin paljon, että hajoaa.
     
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    Joo..Se traktorin monikäyttö-öljy on ainakin Nesteen öljyissä Monitra.Viskositeetti lienee OK mutta muut ominaisuudet ei liene autoöljyjen tasolla..Öljyn voiteluominaisuudet kun ovat nykyisin melkein suoraan verrannollisia hintaan.
     
  8. fisu

    fisu Gearhead

    pennzoililtahan löytyy 50 yksasteöljy mitä ne myy hd-ukoille, joudut kyllä pitämään ympärivuotisesti narun jatkona autoasi sen jälkeen :grin:
     

Kerro tästä muillekin!