Öljyn suodattimesta

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja v-v, 13.9.2010.

  1. v-v

    v-v Gearhead

    Elikkäs tossa omassa -68 283cid koneessa on alunperin ollut suodatin siinä kotelossaan, nyt vaihdoin kasauksen yhteydessä sen suodatin jalan että käy "nykyaikainen" suodatin.... mutta mutta, suodatin jonka laitoin ei tiivistykkää sinne pohjaa vaan tiiviste livahtaa tasopinnan ohi ja siis samanlaista suodatinta ollaa käytetty muissa pikkulohkoissa ihan toimivasti.

    elikkäs koitanko sohlata vääränlaista suodatinta koneeseen? koitan saada kuvaa selventämään tätä.
     
  2. Tuplawee

    Tuplawee Gearhead

    Siis ennen ollut suodatinpanos, tai patruuna mikä lie sen oikea nimi onkaan, ja nyt peltikuorisen suodattimen tiiviste veetuilee?

    Siis miten tiiviste "livahtaa"ohi? Jos sulla nyt vaikka on A-merkkinen suodatin, niin koita B-tehtaan suodattimella. Tai sitten suodattimen jalka on viallinen.
     
  3. kma68

    kma68 Gearhead

    Eikö oikeanlaisia suodatinpatruunoita saa vai miksi piti vaihtaa "nykyaikaisiin"? Käytetäänhän patruunamallin suodattimia edelleen ainakin joissain 90-luvun automalleissa ja vanhemmissa traktoreissakin. Lisäksi nämä lienevät edullisia ja näkee ainakin millaisen suodattimen moottorinsa kylkeen lykkää. :wink:
     
  4. v-v

    v-v Gearhead

  5. v-v

    v-v Gearhead


    Noh ajatuksen on ollut kun on tallilla useempi chevy niin kävis samat suodattimet, mut kait siihen alkuperäis tyyliseen palataan
     
  6. kuutio

    kuutio Gearhead

    Niin ja vaihtaessa tollasta sisäpatruunaa saattaa bongata jtn mielenkiintosta, esim alkavaan hazardiin liittyvää metallisilppua tms :poff:
     
  7. Jussi289

    Jussi289 Double Gearhead

    Eipä se taida tuo suodattimen paikka muuttua uudelle sopivaksi vain tuon
    keskinatsan vaihdolla. Kun ei just ole sille tiivisteelle vastinpintaa.
     
  8. hagle

    hagle Gearhead

  9. Antti.K

    Antti.K Gearhead

    adabter

    Juuri näin, oikeita korvaavia adabtereita löytyy myös Simunasta.

    Tämä mitä laitoit on uudemman lohkon normaali suodattimen jalka.

    t,Antti
     
  10. v-v

    v-v Gearhead

    Ja palataas aiheeseen... Pitääkö tuossa alkuperäisessä suodattimen jalassa olla tiiviste jalan ja lohkon välissä? jos pitää niin millainen?
     

Kerro tästä muillekin!