Öljynpaineet

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja KajS, 12.2.2002.

  1. KajS

    KajS Gearhead

    Dodgen (318 cid, vm 89) öljynpainemittari heräsi eloon öljynvaihdon jälkeen:

    Aikaisemmin viisari jökötti miltei aina skaalan puolivälissä, tyhjäkäynnillä ja ajossa. Pari viikkoa sitten vaihdoin öljyt: Pennzoil 10W-30, ihan ohjekirjan mukaista tavaraa. Nyt viisarin käytös on muuttunut: ajossa viisari on vaakatasossa niin kuin ennen tai hiukan yläviistoon, lämpimäksiajettuna tipahtaa viivavälin verran alaviistoon tyhjäkäynnillä. Liikkeellelähdettäessä nousee taas puoliväliin. Hassua, että tämä ilmiö voimistui viikonlopun jälkeen kun vaihdoin O2-anturin (noillahan ei pitäisi olla mitään tekemistä keskenään).

    Onko vastaavia kokemuksia? Edellisten öljyjen laatua en tiedä, sillä vaihdatin öljyt hyvämaineisessa korjaamossa viime kesänä ja siellä sanottiin että koneessa on "parasta Valvolinea", jos se sitten oli 15W-40, niin eikös viisarin elämänmuutos johdu siitä.

    Kertokaa jotain,
    nimimerkillä "Lappiin lähdössä".
     
  2. jiiz

    jiiz Gearhead

    Ehkäpä uuden lambdan myötä kone käy pienemmillä kierroksilla tyhjäkäyntiä kun tietokone saa kunnon signaalia anturilta ja paineetkin samalla tippuu.
     

Kerro tästä muillekin!