Öljysuodattimen siirto(sarja)?

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Moottori', aloittaja Batmobile, 5.4.2011.

  1. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Semmosta ongelmaa toverilla, että öljysuodatin kuumenee autossa liikaa, jossa on jälkiasennusturbo. Orggissuodatin on lähes kiinni pakosarjassa, ei auta edes lämpösuojanauhakaan.
    Onko olemassa valmiita suodattimen siirtosarjoja eri autoille, tai onko joku toteuttanut tämmöistä siirto-operaatiota aikaisemmin?

    Kyseessä on Toijota Hilux ´82.
     
  2. 4d sedan

    4d sedan Double Gearhead

    Kyllä sellasia sarjoja on olemassa, ainakin amerikanmoottoreihin. Jostain sellasestahan vois soveltaa muuttamalla kierre siitä kiinnitysholkista.

    Helpommaksi tulee silti varmaan sen pakoputken siirto hieman kauemmas suodattimesta? Vai onko pakopesä se ongelmakohta? Jokatapauksessa pariakytä milliä pitäisin riittävänä rakona, lämmön siirtyminen melko pientä vaikka putki hehkuis vieressä em. etäisyydellä....
     
  3. Batmobile

    Batmobile Double Gearhead

    Menisi ilmeisesti koko pakosarjan tekemiseksi siinä tapauksessa... Voi olla ettei siihen riitä ihan intoa/taitoa. Hankala sanoa varmaksi, kun en itse ole tapausta nähnyt ihan livenä että miten liki se on, mutta sen verran, että ongelmia aiheuttaa kuitenkin.
    Täytynee soittaa ja kysäistä lisätietoa, mutta ymmärsin, ettei tuossa juuri muuta järkevää vaihtoehtoa ole kun se suodattimen siirto.
     
  4. dart -66

    dart -66 Gearhead

  5. -nikke-

    -nikke- Gearhead

    Moposportilta ainakin löytyy erilaisia laippoja ja suodatinjalkoja joilla varmaan sais varmasti tehtyä sopivan sarjan. Jos tuolla vaan on Hiluxiin koneeseen sopivaa laippaa.
     

Kerro tästä muillekin!