Ohjauspyörän kunnostus!

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja MASI9, 10.11.2005.

  1. MASI9

    MASI9 Gearhead

    Eli miten ja millä kannattais korjata halkeemat ratista? Ja minkälaisella maalilla korjauksen jälkeen ratti kannattais maalata?
     
  2. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Viilalla ensin saumat kunnolla auki ja ite ainaki kokeilisin autoihin tarkotettua kakskomponentti muovikittiä.Maalaushomma kannattaa tehä varmaan automaalilla ruiskuttamalla.. :odroll: ..Kertokaa toki jos kuulostaa huonolta idealta..Tuollahan tuo ois arkistoissa vanha v-8 lehti jossa olis muutaman sivun juttu aiheesta.Pitänee kaivaa esille.Siinä tais olla käytetty jotaki ihme kittiä?... :-?
     
  3. MASI9

    MASI9 Gearhead

    Auton pelteihin tarkoitettu kitti luulis olevan liian kovaa, eikös rattiin pitäis olla jotain vähän elastisempaa? Oon joskus maalannu acryyli maalilla ratin, hion sen kunnolla ja kävin rasvanpoisto-aineella läpi ennen maalausta, eikä kestäny kunnolla, lähti aikaa myöten hilseilemään. Vai olinkohan tehny jotain väärin maalauksessa?
     
  4. Ismoskosmos

    Ismoskosmos Double Gearhead

    Joo ne tuppaa olemaan joskus kinkkisiä hommia...Kyllä se tietenkin mieluusti sais vähä joustavampaa olla...
     
  5. Fairlane69

    Fairlane69 1st gear

    Muistaakseni joissaki vanhoissa kaseissa ol juttuu tosta. Ite kunnostin puuratin ihan vaan liimaamalla uusix liitokset, hionta ja jokunen kerros huonekalulakkaa (joka oli aika hiton kallista :mad: ). Mut hyvä tul!
     
  6. jiipee60

    jiipee60 3rd gear

    V8-magazinen numerossa 8/97 kerrotaan ansiokkaasti ratin kunnostuksesta. Tein omaan rattiini ko. homman viime talvena ja hyvä tuli. Aineen nimi on siis PC-7, löytynee hyvin varustetuista vauhtikaupoista. Ei pidä pelästyä purkkien pientä kokoa, on riittoisaa tavaraa. Tärkein työvaihe on hionta, ainakin mulla laiskuus voitti ja maalauksen jälkeen pientä huomautettavaa löytyi. Mutta kelpaa erittäin hyvin jopa näyttelyautoon. :)
     
  7. eastwood

    eastwood 3rd gear

    lyhytkuituinen lasikuitukitti tai araldiitti toimii ratin korjauksessa.maalaus käy ihan auto maaleilla,pohjat kuntoon totta kai
     
  8. HRA-47

    HRA-47 1st gear

    Entäs nahkaisen ratin uudelleen päällystys? Mitä mahtaa maksaa ja kuka tekis Turun seudulla?
     
  9. 19Ford59

    19Ford59 Gearhead

  10. MASI9

    MASI9 Gearhead

    Tuli mieleen että automaalin vois saada kestämään ehkä paremmin jos laittaisin jousto-ainetta 1-2%. Sen verran laitetaan joustoainetta automaalauksessa esim. muovipuskureihin. Voi olla että maalin täytyis olla vähän joustavaa (niinku kitinkin), ettei hilseile. Voi kyllä olla että en ollu hionu vanhaa maalia kaikista kohti kunnolla pois, tai sitte en ollu pessy rasvanpoistoaineella tarpeeks kunnolla.

    Tota PC-7 kittiä täytyy kyllä kokeilla.
     
  11. eastwood

    eastwood 3rd gear

    kysele sitä nahkaverhousta: Autoverhoomo Classic,nummenpakalta
     
  12. HRA-47

    HRA-47 1st gear

    Tiedän paikan ja tuolta ajattelin ensimmäiseksi kyselläkin. En oo vaan vielä kerinnyt suunnitteluastetta pidemmälle.
     
  13. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Onnistuuko noin ränsistyneen ratin kehän kunnostus, vai tilaanko suosiolla uuden kehän?

    [​IMG]
     
  14. 1purehell

    1purehell Double Gearhead

    Onnistuu toki, mutta Mustangin tapauksessa ei ehkä kannata. Tais uusi Mustangin ratti kustantaa noin 150$. Toki, jos virtaa piisaa, niin mikä ettei. Itsekin kunnostin vähän haljenneen vastaavan ja siitä tuli tosi hyvä.

    Huomasin lasikuulapuhalluksen aika hyväksi keinoksi puhdistaa noi pienet halkeamat. Sitten rälläkkää ja rautasahaa vähän suuremmille.
     
  15. WBBC

    WBBC Double Gearhead

    Jep. Kyllähän nuo kolot saa paikattua ja hiottua tasaiseksi, mutta se lopullinen pintamaalaus vähän arveluttaa.
    Ratin pinnan kun on oltava oikeesti sileä.
    Taidan tilata uuden kehän, ja nuo muut ratin osat sitten "entisöin" parhaani mukaan.
    Oikeansävyistä vinyylimaalia kyllä on saatavilla ihan valmiina spray-pullossa.
     
  16. junkyard dog

    junkyard dog Gearhead

    Minä ajoin Dremelillä halkeamat kunnolla auki ja täytin ne venetarvikeliikkeestä ostetulla 2-komponentti epoksikitillä(tuotemerkki Hempel), sitten normaalisti hionnat ja maalaus automaalilla ja lakka päälle. Puolitoista vuotta on ainakin hyvin pysyny.
    [​IMG]
     
    juko7 tykkää tästä.
  17. AnHie65

    AnHie65 2nd gear

    Vanha ketju takaisin auki; onko teemaan lisättävää/kokemuksia? Työn alla -39 Cadillacin ratin kunnostus. Oli halkeillut; avasin halkeamat ja laitoin alkuun vene-epoksilla pohjia. Sitten pintaan tuota PC7:ää, joka on kyllä mahtavan helppoa hiottavaa. Pikkuhiljaa pintavalmis. Ajattelin itse maalata valkoiseksi mitä ilmeisimmin 2-k sprayllä, semmoista kuulemma löytyy. Ja pintaan lakkaa. Maalaamisen vinkkiä otetaan mielellään vastaan.
    AHi
    ...ja se halkeillut ratti haisi aluksi kyllä aivan kuolemalle...
     
    juko7 tykkää tästä.
  18. Seevu

    Seevu Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!