Ohjaustehostimen hihna vinkuu

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Ohjauslaitteet', aloittaja Ajaja, 1.6.2014.

  1. Ajaja

    Ajaja 2nd gear

    Saako tuohon uutta hihnanpyörää? kuva http://uppaa.net/3498d/efd1e0 vinkuu nee perkeeleesti tyhjäkäynnillä kun laittaa kaasua.

    http://uppaa.net/ac4dc/efd1e0

    ja samalla mikä hihnanpyrä sopii tohon laturiin? koneesta en tiedäkun sen että 350cid caminosta vm79

    vai onko jotai kikkas konstia millä selvis edes vähänaikaa? uudet hihnat on gatesilta mutta onko toi sitte liian kapee?
     
  2. kotr

    kotr 3rd gear

    Re: Nakutus hiljaa ajaessa

    Ei tänne ainakaan kuulu?
     
  3. niclas

    niclas Gearhead

    Re: Nakutus hiljaa ajaessa

    En tiedä mikä pirssi kyseessä, mutta ainakin mopsien etujarrut silloin tällöin pitää meteliä kun jarrupala pääsee liikkumaan satulassa... jarrua painaessa välys katoaa ja hiljenee... Tarkistaisin ensin jarrupalojen istuvuuden satuloihin.
     
  4. Ajaja

    Ajaja 2nd gear

    pävitetty
     
  5. rebel58

    rebel58 Double Gearhead

    Huutaako se vain kylmänä, vai aina? Hihna kylmä huutaa, mutta kun saa kunnolla saapasta niin hiljenee. Uusi 11.9mm leveä uusi hihna tilalle. Joistain tarvikeputiikeista saa vingunnan estoainetta paukkupullosta, mutta unohda ne.
     
  6. Ajaja

    Ajaja 2nd gear

    tota kui jäykkä on ajaa jos nyppäsee ton hihnan pois ja mittaa hihan mikä menee kampiakselin kautta? saako/vaikuttaako mihinkää jos ottaa siis ohjaustehostimen hihhan pois ja ajelee.
     
  7. reynolds

    reynolds 3rd gear

    Ainakin tuon ekan kuvan mukaan,jossa näkyy ohjaustehostimen hihna/pumppu...Niin hihna on aika syvällä hihnapyörässä=mahdollisesti pohjaa hihnapyörän juureen....Kiristäminen ei auta...Vaan hommaa siihen sellainen hihna,joka ei pääse pohjaamaan...Vaan puree kiinni hihnapyörän sivuihin :-?
     
  8. Cocco Bill

    Cocco Bill Gearhead

    Joo-o,varmaankin oikeaoppinen korjaus on leveämpi hihna ja suositeltavinkin toki,mutta ennevanhaan kivikauden tienoilla näppärät taitajat tienpäällä ilman varaosia ja työkalujakaan laittoivat ensihätään siirappia antamaan hihnalle pitoa.
    Voi kait tuota hakea keittiön kaapista+lurauttaa eikä lie maksa kuin vaivan kokeilla eikä pelkoa että mikään vahingoittuisikaan moisesta luonnontuotteesta :D
    Ideahan tuossa on just sama kuin suihkeena myytävässä kitkasprayssä.
     
  9. Turbiini

    Turbiini Gearhead

    Minua tuossa kuvien tapauksessa eniten ihmetyttää ettei laturin hihna luista, tehostin kun ottaa voimansa vesipumpulta ja vesipumppua pyörittää laturin hihna joka varsin lyhyeltä matkalta ottaa vesipumppuun. Eiklös tuo tehjostimen hinnan n kuuluisi mennä kampiakselinkin kautta?
     
  10. Ajaja

    Ajaja 2nd gear

    kuuluu tulla kampiakselin kautta. Mutta siks aattelin ottaa ton hihnan pois ja mittaan oikeen mittasen hihnan. Mutta hajottaako joku tota tehostinta jos ajelee ilman hihnaa?
     
  11. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Ei hajoita, ainoastaan rattiakseli ja sen nivelöinti voi ottaa itseensä, tulee melkoisen jäykkä käänneltävä.
    Eikö sitä voi mitata ja laittaa takaisin siksi aikaa kun oikea saaapuu?
     
  12. Ajaja

    Ajaja 2nd gear

    no pitaa kattoo mita tekeee sitte. onkose jykempiku normiautossa missä ei ole tehostinta?
     
  13. Weijari

    Weijari Gearhead

    Onhan sulla tehostajassa oikeeta öljyä?
     
  14. Mikkis

    Mikkis Double Gearhead

    Koita auto sammutettuna kääntää rattia, se on niin jäykkä.
     
  15. Pas(i)kiainen

    Pas(i)kiainen Gearhead

    Joo, rupee hihna pitää kun laitat menemään kampuran kautta nimim. kokemusta on.

    Miks sil on pakko ajaa ilman tehostinta? Jos välttis on pakko päästä ostaa se oikean pituinen hihna, niin voithan sä heittää sen vesipumpun kautta menevän hihnan takas paikalleen? Eikä sitäkään hihnaa tartte mittauksen ajaksi ottaa pois, ottaa vaan tehostimelta löysälle että saa sen hihnan pois ja jätät sen roikkumaan siks aikaa tohon viskon päälle ja sit narun tms. kanssa mittaat kuinka pitkän tarttet, isket sen lyhkäsen takas kii ja hurautat kaupasta hakemaan sen remmin.

    Ja onhan noi hihnat nyt sit tuumasia, niis on eri kartio, ite kiroilin motonettihihnojen kanssa aikani, lopulta rupes pitää gatesin tuumaremmeillä.
     
  16. Pedro81

    Pedro81 1st gear

    Kyllä tuohon pumppuun uutta hihnapyörää saa. Näky löytyvän rockautosta ja hintaa tais olla 17 euroo. Plus rahdit yms. Kuvissa näky vesipumpun puoleisessa hihnapyörässä se hihna olevan siinä kohdassa missä pitiki. En tiedä käykö sit jotain hassua jos laittaa leveemmän hihnan ku sillohan se hihna ei sillä pyörällä uppoa ihan sinne asti mihin pitäis.
     
  17. hantta

    hantta Double Gearhead

    luultavasti se laturin hihna siellä vingahteli, kun noiden reiteissä on vinha ero, eli kaikki veto meni yhden hihnan kautta. <laita hihnat, kuten ne alunperin on menneet, alkuperäisellä leveydellä, ja tuunmaiset. Tosipiukalle saa laittaa, vrt. moniurahihnan kireys. <loppuu kitinät. Laturin hihnapyörän on saanut ainakin ennenvanhaan tarvikkeena.

    Hantta
     
  18. Ratrod34

    Ratrod34 Gearhead

    Mä laitan vaan sen verran kireälle ettei vingu hihna, jos laittaa tosi kireälle niin sit alkaa vinkumaan nää Kiinan kopio laturit :D
     
  19. twincam6

    twincam6 3rd gear

    Etolasta Kehä III :sen varrelta(joutuu noutaa siitä viereiseltä hihna varastolta) saa tasan sellaisen hihnan kun tarvitsee. Etenkin erilaiset kiilahihnat

    Itsellä oli entisessä autossa sekapari osista kasatut kiilapyörät eikä
    mistään löytyny remmejä mitkä ei olisi kitissy siirapilla tai ilman :-?
    sieltä löytyy ainakin sentin välein pituudet, sekä leveydet tiheästi

    Mut tonne kun menee mittojen tai entisen remmin kanssa niin löytyy,
    ja saa merkin valita. Mittaavat hihnan pituuden sisäpuolelta.
     

Kerro tästä muillekin!