Ohjelma ylellä, Ruotsalaisia raggareita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mikka, 5.10.2021.

 1. mikka

  mikka 3rd gear

  Desoto57, Kustom STW, viikinki75 ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 2. Hieno ohjelma. Siinä näkee kuinka vanha ja arvostettu jenkkiautokulttuuri on Ruotsissa. Cruising on siellä cruising, ei yksistään pönöttämistä parkkialueella ja he oikeasti ajavat paljon jenkeillä. Täällä meidän kylälläkään ei paljon jenkkejä näy kuin joka kuukauden toinen perjantai idioottiparkin parkkipaikalla. Toki itse yritän ajaa päivittäin jos ei ihan paskat ilmat ole.

  Tuo Ruotsin meininki on kyllä jotain enemmän amerikkaa kuin amerikassa.

  ah
   
  impala67, Seevu, daavid-son ja 3 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 3. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Sinun pitää ajella vielä reippaasti enemmän koska aikaa jää näemmä toisten tekemisten kyyläämiseen ja niistä kirjoitteluun.
   
  Peeaa, Rebel_1996 ja cdv70 tykkäävät tästä.
 4. viikinki75

  viikinki75 Double Gearhead

  Mikä ihmeen kommentti tämä nyt on? Ilmeisesti jotain henkilökohtaista kaunaa, tai jotain?

  Mun mielestä Aulis kirjoitti ihan hyvin nykymeiningin.

  Katsoitko videon?
   
  Muokattu: 6.10.2021
  Latvis, jpalvima, Väpsy ja 1 muu tykkäävät tästä.
 5. hantta

  hantta Double Gearhead

  Oliskohan Suomessa sama meininki, jos ei sodat olisi sekoittanut kuvioita?
   
 6. jpalvima

  jpalvima 3rd gear

  Hauska dokkari, ehkä hieman enemmän olis voinut olla wanhoja arkistojen aarteita 60- 70 luvuilta taustoittamassa. Hyvin näkee miten paljon vauraampi Ruotsi oli silloin ja on edelleen, hyväkuntoisia avoja ja coupekorisia oli julma määrä jo aikojen alussa vrt suomiraggareiden metsäautoista isolla vaivalla kasaillut autot, eikä autovero mahtanut siellä olla sellainen peikko kuin Sovjetfinlandiassa?
  Onhan koko harrastus täällä saanut paljon vaikutteita ja vetoapua Ruotsista noin muutenkin ( vrt ensimmäiset autonäyttelyt ja alkuaikojen kisat)
   
  Seevu tykkää tästä.
 7. kerkko

  kerkko 3rd gear

  Suomessa olisi sama meininki jos kuninkaamme ei olisi mennyt häviämään sotaa 1809, kaiketi ainoa asia josta kuninkaitamme voi moittia?
   
 8. max

  max Double Gearhead

  Suomalainen jenkkiauto touhu on syntynyt suurelta osalta myös vastakulttuurina/protestiliikkeena ylettömään Neuvostoliiton perseen nuolentaan joka vallitsi Suomessa 70-luvulla.
  Tässä Amerikan ihailussa oli ärsyttäviä piirteitä varsinkin kotikommareille ja Suomi-Neuvostoliittoseuralaisille.
   
  Muokattu: 6.10.2021
  viikinki75, maxvo2, Volvo_5.7 ja 5 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Tästä hyvänä esimerkkinä oli varhainen Sleepy Sleepers laulu- ja soitinyhtye. Ekat levyt toimi hyvänä cruisailumusiikkina vuonna miekka ja kilpi. Vieläkin tulee välillä kyllä kuunneltua. Ärsytti tietoisesti yhteiskunnan päättäjiä ja sen jämähtäneitä rakenteita sanoituksillaan ja julkisuuskuvallaan.
   
  Peeaa, Kustom STW ja max tykkäävät tästä.
 10. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Ei ole mitään henkilökohtaista. Sellaiset osaan hoitaa puhelimella tai lohjalaisella FaceBookilla eli huudetaan naamat vastakkain.
  En vain koe erityisen hedelmälliseksi sitä että neuvotaan muita kuinka harrastetaan oikein.
   
  Muokattu: 6.10.2021
 11. No mutta perhana, hyvä että tulee neuvoja ja niistä voin ottaa vaarin. Yritetään kytätä, kyylätä ja raportoida. Äläkä mun ajamisista murehdi, niin olen tehnyt 80-luvun puolivälistä asti. Perkeleesti ajoa, kun pitää ajaa niidenkin puolesta jotka varoo ettei auto sotkeennu tai meen hyttysiä matching numbers auton syyläriin. Pitää katos olla solidaarinen.

  Tiedätkö mikä täällä on harrastajilla tapana. Ajellaan hiljaa pihan ohitte, pysähdytään tallin kohdalle ja vahdataan ikkunoista sisään , jotta mitä siellä taas tehdään. Minun talli on 3m tiestä ja isot klasit tielle päin.
  Jos ilmestyn ruman naamani kera ikkunaan tai pihalle, harrastajat painaa kaasua niin perkeleesti. Pihalle ei voi tulla tai oikein sisälle katsomaan. No, siksi olen 11vuotta pitänyt kesät talvet tallissa osittain valoja päällä , jotta voivat käydä katsomassa ilta ja yöaikaankin.
  Ja hyvä on aina jättää ikkunoiden kohdalle joku kone moottoripukkiin jne. Tämä on sitä palvelua jotta harrastajilla on jotain nähtävää kun kolhoosikieseillään käyvät katselemassa samaan aikaan kun akka on ostelemassa sukkahousuja tai läninkejä ruottalaasesta halpaketjusta.
   
  SPORT TRUCK tykkää tästä.
 12. Hupeli

  Hupeli 2nd gear

  Tää Ruottalaisuus ei taida olla oikein "in" tällä hetkellä.
  Täälläkin järjestetään Suomen kielen kursseja ulkomaalaisille joka kesä muttei siellä taida oikein näitä näkyä. Hyvin vähän muutenkaan edes turisteina.
  Mistähän mahtaa johtua Ruottalaisten haluttomuus?
  Hienoja autoja pohjalaisten videolla.
   
 13. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Kiitos vinkistä. Tuskin olisi osunut silmiin ilman opastusta. Puoleen filmiin asti katselin, että voi vimmattu - pussihousujahan noi on. Laitteet oli kuin Palm Spring -autohuutokaupasta ja kaikki niin vimpan päälle. Mutta sitten joku siellä vakuutti, että tapahtumissa voi ajella 5000 (kruunun) vehkeellä kahden miljoonan (kruunun) laitteen viereen eikä siinä ole mitään kummallista.

  Juu, on niillä ollut (auto)materiaalia enemmän. Mut kai noita "raggareita" on ollut täälläkin jo tuolloin? Kyllä minäkin 70-luvun lopulla yritin porukoiden kanssa aiheuttaa pahennusta kaikin mahdollisin tavoin. Ja toimi!
   
 14. kippis

  kippis Gearhead

 15. SPORT TRUCK

  SPORT TRUCK Double Gearhead

  Ihan hyvä pätkä, tuli katsottua eilen tai siis yöllä.
   
 16. -71 MoPar

  -71 MoPar Gearhead

  Hyvä pätkä , Suomessakin oli ennen mopoauto aikaa melkein yhtä hauskaa 70'-80' luvulla , tais lukea V-8 ja iltiksen palstoillakin Suomalaisesta raggari kulttuurista kun luvattiin lähettää Ruottalaiset takas Tukholmaan arkuissa kun uhosivat .
  Mutta kyllä tosi on että Ruotsalaisilla on ihan hiton hienot autot aina näyttelyissä ja näkee kaikesta , että on nähty paljon vaivaa ja käytetty aikaa ja rahaa autojen kunnostamiseen.
  Joskin Suomessakin on nykyään paljon huippu entisöityjä autoja.
   
 17. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Tähän se kiteytyy hienosti.
   
 18. riviera56

  riviera56 Double Gearhead

  Ruotsalaiset osaa ottaa elämän rennosti ja harrastaa tyylikkäästi. Suomessa alkaa olla ihmeellistä "pakkoharrastusta". Mullakin tuttuja, joilla todella hienoja autoja. Mutta eihän niillä voi enää ajaa, kun ovat vaarassa likaantua ym. Cruising on paikoillaan pönöttämistä ja entisten nuorten vaivojensa voivottelua.
   
  Seevu tykkää tästä.
 19. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Eipä ole tullut Malmin kentälle mentyä pönöttelemään kovin usein vaikka sinne ei ole kuin kaksi mailia. Ei vaan jaksa jonottaa mitään vapaaehtoisesti.
   
 20. Jaa, mihinkäs genreen sitä sitten kuuluttiin; raggareihin, teddyhin, lättähattuihin vai mitä nätä nyt silloin oli..

  Siitä pienellä aasisillalla:

   
  Muokattu: 7.10.2021
  DD6, pe-le ja Kustom STW tykkäävät tästä.

Kerro tästä muillekin!