Ohjelma ylellä, Ruotsalaisia raggareita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mikka, 5.10.2021.

 1. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Spittarit ja rasvaa tukassa. Mihinkäs joukkoon sillä pääsee?
   
 2. Olisko se teddy sitten?
   
 3. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Kuulostaa hyvältä.
   
 4. teddy99

  teddy99 Double Gearhead

  Aina oppii uutta. En tiennytkään että sana "raggare" saattaa tarkoittaa TV ohjelman mukaan myös arvokkaasti käyttäytyvää, 100 000 euron arvoista avo Cadillacia ulkoiluttavaa eläkeläisomistajaa. Sen sijaan ohjelmassa ollut hieman juopon oloinen tyttö nuukahtaneen näköisen 1964 chevyn omistajana osui paremmin tuohon arvonimimääritelmään.

  Vanhoja Ruotsalaisia filmipätkiä katsoessa ei voi kun ihmetellä nuorisoautojen tasoa jo 1960-luvulla. (Vertaa silloinen Jawa-Suomi) mm. tässä filmissä näkyy välähdyksiä Ruotsalaisnuorison autoista vuonna 1963. Kohdassa 5:15 taustalla olevia avoautoja ja 2d HT malleja....  Ruotsissa 1990-luvun alussa tehtiin suosittu TV sarja raggareista, Ei siinä juurikaan jenkkiautoja nähdä päähenkilöiden rahattomuuden vuoksi, mutta tyylihän on tärkeintä.... Pätkiä TV sarjasta löytyy Youtubesta hakusanoilla "Ronny & Ragge" ja "Byhåla".

   
 5. aircool

  aircool 3rd gear

  Entinen duunikaveri oli 60-luvulla Volvolla töissä ja pyöri raggariporukoissa. Toiminta oli kuin Elokapina la nykyisin, autot kadulle poikittain musiikit soimaan ja yleistä perseilyä.Poliisit kuulemma sulki kadun jotta kansa ei päässyt toimintaa häiritsemään. Sitten porukka autoihin ajettiin toiseen paikkaan ja sama uusiksi. Korjaus, Elokapinalla ei oo autoja.
   
 6. Stratos

  Stratos 2nd gear

  YLE:n A-Studiossa oli 80-luvun alussa Räyskälästä pätkä joka herätti julkisuudessa pahennusta. Muistaakohan kukaan? Drag Race ok, mutta olivat kuvanneet myös lieveilmiöitä siihen samaan pätkään.
   
 7. -71 MoPar

  -71 MoPar Gearhead

  Ei toi Ruotsin poliisin meiniki mitenkään poikennut Suomen sinivuokkojen toiminnasta, kyllä se joka reissu mikä jenkeillä tuli tehtyä niin aina jossain kohtaa iltaa oli ratsia ja jos uskals vastustaa virkavaltaa niin maijan ovet kolisi ensin ja putkan ovi myöhemmin. Saattoi siinä vähän saada maistaa nokian nuoriso-ohjaajaakin. Ihan normi meininki 70' luvulla ja vielä 80' alussakin.
   
 8. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Ehkä asiaan liittyen drag race ja lieveilmiöt mukaan luettuna: otin isäukolta lainaan lennättimen vanhan leylandin joka oli matkailuautoksi muutettu. Edellisenä pe iltana vähän harjoilteltiin eli tappiin asti soittoruokalassa. Pari ukkoa sitte nukkuikin yön ulkoportailla valmiiksi sovitussa paikassa la aamuna kuskia ja minua ootellen koska oli lämpimät kesäyöt. Heräteltiin pari viimeistä lähtijää mukaan asunnosta ja kohti virtasalmen drag race pyhättöä. Leyland jakso just 60km/h kulkea isommat ylämäet ettei traktorit just ohi menny mutta muut kyllä. Perillä kateltiin kisoja, juotiin kaljaa. Yks löi kätensä läpi sivulasista viinan tuskissaan kun ei malttanut kuskia ettiä kellä avaimet. Se piti käyttää tikattavana. Tulomatkalla pysähyttiin puumalan salmessa uimaan ja meinasin ite hukkua kun virta lähti viemään. Lossikuski huusi megafoniin hakekaa vene se hukkuu! Sitte kuivateltiin kalsareita ikkunoista ja vastaantulijat vilkutteli valoja. Ihmeteltiin ni kuski sanoi että ikkunalinja on niin alhaalla että munat näkyy vastaantulijoille. No sitte alko sade ja lenti toinen pyyhkijänsulka vittuun eikä löytyny. Eikä viittiny siinä sateessa kauan edes ettiä. Kuski kumminkin osas kotijo ja lupas ettei enää koskaan lähe kuskiks ainakaan leylandilla. Ikkunan rikkonu maksoi myöhemmin lasin ja isäukko möikin sen omalle kaverilleen melko pian. Tämä het vällein kuoli nukkuessaan siihen autoon ja mietittiin että oisko kaasu vuotanu keitto tai lämmitysvehkeistä. Vaan sydärin sai. Varmaan kun tajus lopulta mitä tuli ostettua.
   
  viikinki75, Mija, vilperj ja 7 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 9. Norsun muistille..:cool::cool::cool:
   
 10. hantta

  hantta Double Gearhead

  Kyllä niitä perseennäyttäjiä on ollut autoharrastuksen parissakautta aikojen, saattaa olla vieläkin, mutta se taitaa olla sitä rocknroll meininkiä, mene ja tiedä :d
   
 11. vernando de hoto

  vernando de hoto Gearhead

  Suomessa taisi olla ns. raggareita 60-70 luvulla Helsingissä, Turussa ja Lahdessa. 80-luvulla touhu alkoi olla enemmän, että näytellään olevamme raggareita kaikkine ko. touhuun kuuluvine tempuineen, johon ryhmään kuuluin minäkin
   
 12. hantta

  hantta Double Gearhead

  Suomessa ja Ruotsissa oli ainakin -70 luvulla sellainen ero, että kun täällä länsirannikolla kävi Ruotsin suomalaisia raggareita, olivat he yleensä vähintäinkin pelottavan näköistä jengiä, vaikka ihan reiluja tyyppejä olivatkin, ainakin meidän jenkkiautoharrastajien kanssa, eli suomessa kokoontui autolastillinen nuoria miehiä ryypiskelemään keskikaljaa ja ajelemaan ympäri kaupunkia hiukan mölyämällä kanssakulkijoille -63 Bel- airilla, ruotsissa jenkkibiilareita oli kerrallaan samoilla nurkilla kymmeniä, jolloin pelottavuusfunktio oli paljon suurempi.
   
 13. -VE-

  -VE- 2nd gear

  On niitä, kesällä viimeksi näin paljaan perseen -65 Chevyn ikkunassa. Teki vaikutuksen meidän 12-vuotiaaseen, muistelee tätä tapausta vieläkin. Ei järkyttynyt erityisesti:)
   
  viikinki75, isalmela ja Tunaman tykkäävät tästä.
 14. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Niistä perseistä niin välitä ellei ne ole naisten. Valitettavasti jenkkiautoharrastuksen pariin ei ole samassa määrin ilmaantunut sitä kulttuuria mitä esmes mopopoikien ja tyttöjen tapahtumissa kuten Sturgis ja vastaavat ameriikois on. Ajellaan mopoilla pääkatua pitkin ja naispuoliset nostaa useinkin pyynnöstä t-paidan ylös ja näyttää tissit. Jotenkin se rock&roll, kovaääniset jenkkiautot ja epäsovinnainen sekä estoton käyttäytyminen on yhdistynyt itellä elämäntapaan. Vähän on kyllä jo pahin anarkia hälvennyt kun alkaa tota ikää olla.
   
 15. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  Parasta hälvetäkin, vanhainkodissa ei pitkään anarkismia katsella, kun riuskat hoitajat painaa neulan kannikkaan.
   
  riviera56 tykkää tästä.
 16. jakulepi

  jakulepi Double Gearhead

  Melkoista läträämistä noi cruising-illat oli vielä ysärillä, ainakin tämän satunnaisotannan perusteella. Onko se nyt sitten raggarismia, siihen en ota kantaa. Idiotismia aina joissain tapauksissa.
   
 17. hantta

  hantta Double Gearhead

  Oikeat Ruotsin raggarit olivat maineeltaan hiukan samaa, kuin nyt on Suomessa moottoripyöräjengiläiset, meidän mölyävillä pikkujätkillä ei ole mitään tekemistä raggareiden kanssa, enkä tiedä, onko Ruotsissakaan enää raggareita, siis niitä, jotka hoitivat rokkikonserttien järkkärihommat, pysäyttivät moottoritieliikenteen sadalla autolla muuten vain jne.
   
  Tunaman ja vernando de hoto tykkäävät tästä.
 18. moottorinlohko

  moottorinlohko Gearhead

  olihan ruotsissa parempia autoja jo muinoin,johtuisiko siitä että tekivät tiliä 40 luvulla myymällä tukka putkella tavaraa saksaan.ainut huoli oli saapuuko joka päiväinen banaani lasti ssatamaan.meidän jawa poikien isät oli raggareina itärajalla jonka jälkeen jostain syystä oli elo köyhempää pitkään
   
 19. Larry

  Larry Double Gearhead

  Siinä kotimaista kortta kekoon

   
  Tunaman tykkää tästä.
 20. Kustom STW

  Kustom STW Gearhead

  Kyllä 'tsadin ruisinkissa' eli jäähallin kumipolttokinkereissä lasinsirujen keskellä, oli aika urpoilua välillä.
  Oli vtun kovia jätkiä kerran v. 1993 tjsp kun skidinä (alle 15v) olin siellä menoa seuraamassa kaverin kanssa. Jotkut 20..30 v rebel-lippuiset spedet piiritti mut ja kaverin nordiksen parkin takanurkkaan ja meinasivat antaa joukolla meille turpaan. Niin. Ihan tosi.
  Tosin, eivät tienneet että kaveri oli itämaisten kamppailulajien suvereeni taitaja. Kun hyökkäsivät kimppuun ainakin yhdeltä tais klyyvari murtua...ja siitä sitte juoksuun. Kerettiin näiltä kusipääjengiltä karkuun.

  Jokseenkin hullua edes ajatella että vieläkö tuollaista tapahtui tai vois ylipäänsä harrasteteajoneuvotapahtumassa koskaan tapahtua.
   

Kerro tästä muillekin!