Ohjelma ylellä, Ruotsalaisia raggareita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mikka, 5.10.2021.

 1. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Kyllä se vielä onnistuu kunhan saadaan väestönvaihto suoritettua ja harrastajat ovat kivenheittokulttuureista ja sieltä alueelta missä lasketaan lippaallinen kerrallaan taivaalle AK-4seiskalla.
   
 2. Stratos

  Stratos 2nd gear

  Tässä YLE:n pätkässä selvästi yritettiin mustamaalata USA-ihannointia. Se parkkipaikalla nähty performanssi oli tapahtunut jossain kauempana kuin Räyskälän parkkipaikalla. (V8-Magazinen pääkirjoituksen mukaan).

  Rallipuolellahan ei oo ikinä tapahtunut mitään vastaavaa.
   
 3. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Elettyä elämää tuolta ajalta.
  Velimies oli interaililla Euroopassa 1981. Tanskassa puolalaiset myivät solidaarisuus pinsseja. Broidi osti muutaman ja toi ne kotiin. Mun faija ajoi kirjastoautoa tuohon aikaan. Faija laittoi yhden pinssin kirjastoauton ilmoitustaululle.
  Kunnan kotikommarit nosti asiasta äläkän. Pinssiä käsiteltiin kirjastolautakunnassa ja kunnanhallituksen kokouksessa. No lopputulema oli että lähettivät kirjeen jotta pinssi on poistettava, koska se loukkaa Suomen ja Neuvostoliiton välisiä virallisia suhteita.
  Lähtikö pinssi? Ei.

  mutta on se v….tu ollut aikaa. Ja faijalle pisteet ettei poistanut pinssiä.
  Ja me pojat ajettiin vaan Valiantilla! ;):D
   
  viikinki75, FuryIII '71, jpalvima ja 4 muuta käyttäjää tykkäävät tästä.
 4. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Tämäpä juuri. Muu maailma oli ampumakilpailuissa niin Ruotsissa malmikaivokset jauhoivat täysillä ja Bofors AB valoi tykkejä molemmille osapuolille. Perstaskut täynnä rahaa juoksivat juhannussalon ympäri ja lauloivat "heii hopsansaa". Nykyäänkin Ruotsi on Suomea edellä monessa suhteessa, mutta välimatka on varmasti dramaattisesti kaventunut jos verrataan jonnekin 60-70-lukuihin. Mun isä on saanu ajokortin 1974. Varmaan jossain eteläsuomen suurkaupungeissa on jo silloin joku nuorimies jenkkiautolla kruisaillut ja "raggaroinut", mutta harvemmin asutulla alueella on samaan aikaan riittänyt, että on ylipäätään kortti ja oma auto jolla voi ajaa öljysoratietä kymmenien kilometrien päähän töihin.

  edit: Ohjelma oli mielenkiintoinen ja samanlaisia havaintoja on tässä länsirajalla tullut tehtyä Ruotsalaisesta jenkkiautokulttuurista, että siellä on kalusto keskimäärin varsin tasokasta ja kaikesta näkee, että lajilla on pitkät juuret. Autokunnittain eläkeikäistä porukkaa kruisailee ja ne on varmasti sitä tehneet jo 70-luvulta, toisaalta paljon on myös nuoria ja naisia ylipäätään on mukana aika vankasti.
   
  JYR ja Kustom STW tykkäävät tästä.
 5. hantta

  hantta Double Gearhead

  Aivan totta, itse jenkkiautoilun -75 aloittaneena muistelen, että ainakin v8 autoilijat ajoivat työmatkojaan pikkufiiateilla, joskin Darteilla ja Valianteilla saattoi kyllä ajaa työmatkoja ympäri vuoden, ja 2 d ht- autot olivat todella harvojen herkkua, harrastelijoiden keski- ikä silloin parinkympin luokkaa, nyt se taitaa olla puolet enemmän :)
   
 6. jpalvima

  jpalvima 3rd gear

  Just huomasin että näissä viesteissä on ’ilmianna’-toiminto. Jos mä klikkaan sitä niin oletko varautunut henkisesti siihen että klo 0300 tulee mustalla Volgalla koppalakkiäijiä noutokeikalle?

  Oli nuo aikoja, ei välttämättä aukea tvoo tausari sukupolvelle
   
 7. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Onko muilutus tullut taas muotiin?
   
 8. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Eilen tuli Teemalta elokuva 'Stalinin kuolema'. Siinä Berijan väki suoritti noita yöllisiä noutoja. Suosittelen katsomaan kyseisen rainan. Englantilainen leffa joka on tietojeni mukaan esityskiellossa Venäjällä.
   
  impala67 ja jpalvima tykkäävät tästä.
 9. maxvo2

  maxvo2 Double Gearhead

  Enpä ole varautunut mainitsemiisi kyydityksiin. Mä arvostan ehkä enemmän kyydityksiä joita tehtiin noin 90 vuotta sitten..;)
   
  Muokattu: 9.10.2021
  kerkko tykkää tästä.
 10. Jori85

  Jori85 2nd gear

  No yksikään nainen ei mulle ole persettä näyttänyt (auton ikkunasta) (tai yks kerran kusi sivuikkunasta ja siinä samalla näky mutta kauan ei iljennyt katsoa).
  Mutta kyllähän tota välillä näkee ns.äijä-huumorina edelleen melko usein.
  Mä en oo ikinä jaksanut, mukavampi ajella tai jos on kuskin saanut niin ottaa keski-ketterää rauhassa ja aukoo housuja lähinnä kusella käyntiä varten...
   
  Inlinee tykkää tästä.
 11. Jori85

  Jori85 2nd gear

  Katohan... tuttu pätkä, näyn itsekin filmillä, en tosin pääosassa...
  Legendaariset kangasalan markkinat meneillään ja Lintulan Samuli esittelee "pikku-suolaista"
   
 12. musta pässi

  musta pässi Gearhead

  Oletin että kyseessä on dokumentaarinen elokuva vaan sepäs olikin satiirinen. Siinä vaiheessa päästelin oikein huutonaurua kun pikkutyttö vilkutti malenkovin rinnalla parvekkeellä.
   
 13. Dataviilaaja

  Dataviilaaja Gearhead

  ^Aiheesta on melkein mahdotonta tehdä dokumentaarista elokuvaa ilman että siihen tulee vahvasti satiirisia elementtejä.
   
  JYR tykkää tästä.
 14. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

 15. hantta

  hantta Double Gearhead

  Eipä ole cruisingeissa tullut mieleen poliittinen funktio, mutta kaikki tyylillään, oli se jenkki sitten tehty Mexikossa, Kanadassa, Ruotsissa, Itävallassa, ja taidettiin jotain tehdä jopa Israelissa :(
   
  Inlinee tykkää tästä.
 16. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

  Niin, eipä sillä varmasti enää ole samanlaista symboliarvoa perinteisellä tavalla kun Neuvostoliittoakaan ei ole ollu enää kolmeen vuosikymmeneen ja sen ihailijatkin yhä harvemmassa. Uusi jakolinja menee varmaan sitten siinä, että toisella puolella soi se ilmastohumppa ja siellä valtaa tilaa sen tyyppinen kommunismi, ettei yksityisellä ihmisellä saisi mielellään olla yksityisautoa saatikka ajella sillä huvikseen vaan ilmastotekona siitä pitäisi luopua kokonaan tai korkeintaan korvata se kusiuudella sähköautolla (ja alkaa kasvissyöjäksi samalla myös).
   
  viikinki75 tykkää tästä.
 17. hantta

  hantta Double Gearhead

  Siihen aikaan, kun banjoon maalattiin maantiekiitäjä ja bensatankkiin Ameriikanlippu, ei niinkään ajateltu Yhdysvaltojen poliittista suuntausta, vaan cruisingia pidettiin jenkkimeininkinä, kun se sieltä oli lähtöisin, nykymenosta en tiedä, kai kaikenmaailman lippuja poltetaan rovioilla, mene ja tiedä?
   
 18. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

Kerro tästä muillekin!