Ohjelma ylellä, Ruotsalaisia raggareita

Overdrive.fi on harrasteautoiluun keskittyvä verkkosivusto, joka tarjoaa sisältöä harrastajien ja rakentajien tarpeisiin. Epäasiallinen ja loukkaava sisältö, joka rikkoo sivuston käyttöehtoja, poistetaan. Näin eivät myöskään poliittinen keskustelu ja aiheet sinne kuulu. Harrastus on yhteinen poliittisesta kannasta riippumatta. Overdriven yleiset käyttöehdot löytyvät täältä, ja on hyvä muistaa, että jokainen keskustelija on rikos- ja vahingonkorvausoikeudellisessa vastuussa omien viestiensä sisällöstä.

Ketju osiossa 'Yleistä harrastuksesta', aloittaja mikka, 5.10.2021.

 1. Slant Sickness

  Slant Sickness Double Gearhead

  Sitäkö se olikin! Mä olin jäädä keskikoulussa toista kertaa samalle luokalle. Kun vaikeimmat oli suoritettu, niin suututin biologia-maantiedon opettajan kommentoimalla, että olisi muitakin osavaltioista muodostuvia suurempia hallinnollisia kokonaisuuksia kuin Neuvostoliitto. Voisiko opettaja kertoa jotakin niistä? Oli jo silloin hieman rasvaa tukassa ja kengät vaihtuneet teräviin. Amerikanauto tuli vasta kun oli omat rahat.
   
  viikinki75 tykkää tästä.
 2. Vai vastakulttuurina. Meilläpäin kun ei venäläisestä kulttuurista tiedetty mitään eikä ketään kiinnostanut ottaa siitä selvää. Kotitalomme oli ryssät säästänyt polttamiselta 1800luvulla kun antoivat 7 kultarahaa, faarilla oli valkoinen hihanauha 1900luvun alkupuolella ja kävi ne venäjällä kylässäkin, mutta vain aseiden kanssa. Onneksi sen verran kaukana tuolta länsirannikolta koko ryssälandia että sieltä ei tullut muuta kulttuuria kuin karjalanpaisti.

  Oli muuten hieno pick up tre swapissa. ovessa Autosett mainos.
  Meillä se oli ainoa kataloogi ja kiersi mieheltä toiselle. Colorod, start&speed ja muita ruottin julkasuja käytiin Raahe, Kokkola divareista penkomassa. Kuvia katottiin ihan kuten rattoa selatessakin. Kulttuuri on tullut aina lännestä, sille vain ei voi mitään.

  Olihan ne hienot jenkit kesäisin joko ruottin kilvillä tai sieltä uitettuja. Meilläpäin kun ei ollut vanhoja edustusautoja kun ei täällä mitään isoja firmojakaan ole koskaan ollut (isoja savupiippuja). Kai siellä jenkeissäkin oli borggia ja muita raggareita, mutta ne oli etelän ukkoja ja siellä homma varmaan kehittyneempää.
   
 3. Ei se punaisuus ja sen lieveilmiöt ollut niinkään maantieteellisellä itä-länsiakselilla, vaan ehkä paremminkin etelä -pohjoinenakselilla. Siellä, missä oli teollisuutta, niin oli sen aatteen edustajia. Se näkyi vuonna 1918 ja itseasiassa näkyy jopa vielä, kun katsoo vaikka kuntavaalikarttaa:

  [​IMG]
   
 4. Petri R.

  Petri R. Double Gearhead

 5. BRAKE DRUM

  BRAKE DRUM Double Gearhead

  Paskat. 1972 tai 1973 vappupäivä. Imatrankosken tori, pioneerikuoro, siis live-esitys

   
 6. Revival74

  Revival74 1st gear

  Katsoin tuon dokumentin Meitä kutsutaan Raggareiksi. Hieman kiilloitettu dokumentti. Kuvakerronta ja kuvaus oli hienoa. En pitänyt yhtään kertojasta ja dokumentissa oli asiantuntijoita jotka kertoiva Jenkkiautoharrastuksen historiasta.

  Korjatkaa jos olen väärässä.. Ruotsissa ja Suomessa Raggari sanalla on eri merkitys. Ruotsissa Raggari viittaa enemmänkin meidän "fiftari" tyyppiin joka ajelee 50- tai 60-luvun kiillotetulla Jenkkiautolla.

  Meillä Raggari on enemmän tyyppi joka ajelee mattamustalla/ruosteisella ja lommoisella sotketulla Jenkkiautolla ja pukeutuminen on repaleista rikkinäistä vaatetusta jossa psycho viittauksia mukana.

  Teen dokumenttia parhaillaan suomalaisista Raggareista ja Raggar kulttuurista.
   
  Tunaman tykkää tästä.
 7. Ebody and irony

  Ebody and irony Gearhead

  FINNJÄVLAR :mad:

   
  Tunaman tykkää tästä.
 8. Stratos

  Stratos 2nd gear

  Tästä aiheesta saisi varmasti vaikka vätöskirjan.
  YLE:llä tuli juuri dokumenttisarja Kylmän sodan Suomi. On ne ollut aikoja ne.
   

Kerro tästä muillekin!